320i М52-Пуши при даване на гас след спускане на скорост
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Icco
- Музикално деформиран
-
- Кара: 330ci
Re: 320i М52-Пуши при даване на гас след спускане на скорост
Вложки или сегменти, това е и не се разсейвай като си мислиш че ще излезе тоя клапан 

- HDI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 19' G31 540i
Колеги, никой не позна! Смених сегментите, смених повторно гумичките (старите си бяха перфектни, Елринг чисто нови).
Ще отворим отново главата и ще я занесем да и сменят всички водачи (то май друго не остана какво да и сменим на тази кола
)
Възможно ли е според вас някой водач да има малка пукнатина,която да не е видяна и от там да пропуска масло?

Ще отворим отново главата и ще я занесем да и сменят всички водачи (то май друго не остана какво да и сменим на тази кола

Възможно ли е според вас някой водач да има малка пукнатина,която да не е видяна и от там да пропуска масло?
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Откачи вентилацията на картера и карай без нея и засечи отново разхода на масло. Докато двигателя се разработи и улегнат сегментите, трябва малко време, през което е нормално разхода да е малко над нормалното.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- HDI
- кандидат ентусиаст
-
То хубаво вентилацията ще откача, ама зад колата се носят облаци син дим след като намаля някъде на скорост и дам гас, също както и преди отварянето на мотора. Главата вече е долу, ще пиша като я сглобят след смяната на водачите.
- HDI
- кандидат ентусиаст
-
Колеги, колата вече е сглобена и проблема е решен. Нищо друго не е сменяно, покарах колата 7-800км и вече спря да пуши. Сменихме маслото и вече няма никакъв дим от ауспуха, а и като че ли върви повече
Благодаря на тези, които се включиха в темата.

- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 530d 04'/e60 530i 06'/e36 318i
- Мечтае да кара: цял живот BMW
- Детайли за колата: Е60 М57D30N
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
HDI написа:Колеги, колата вече е сглобена и проблема е решен. Нищо друго не е сменяно, покарах колата 7-800км и вече спря да пуши. Сменихме маслото и вече няма никакъв дим от ауспуха, а и като че ли върви повече![]()
Нормално е да върви повече колега. Все пак си сменял сегменти. А напасва ли клапаните когато сваля главата и сменя гумичките ?
Аз също сменях гумички профилактично, но също така смених и клапаните и наистина се усети разлика във вървенето.
Хубавото е, че вече не ти пуши колата... то кажи-речи си и направил основен ремонт... доста време ще караш преди да се обади нещо.
- MadSc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318ti компот
- Мечтае да кара: самолет
HDI написа:Колеги, колата вече е сглобена и проблема е решен. Нищо друго не е сменяно, покарах колата 7-800км и вече спря да пуши. Сменихме маслото и вече няма никакъв дим от ауспуха, а и като че ли върви повече![]()
Колега писал си, че проблема е решен, но от кое се оказа в крайна сметка? Минах през същите перипетии с изключение на маслените сегменти, но колата ми пуши все още. Пуши обаче само във високи обороти(5000 оборота и нагоре) през останалото време няма .
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
HDI написа: след смяната на водачите.
HDI написа:Колеги, колата вече е сглобена и проблема е решен. Нищо друго не е сменяно
За това като се правят тия мотори - главата в шлайф базата 24 нови водача, пренарязване на леглата, напасване на клапаните и нови гумички. Като кажа на някой, че съм дал 350лв за горната процедура + челосването ме гледат като изкопаемо

A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- HDI
- кандидат ентусиаст
-
maxpower написа:HDI написа: след смяната на водачите.HDI написа:Колеги, колата вече е сглобена и проблема е решен. Нищо друго не е сменяно
За това като се правят тия мотори - главата в шлайф базата 24 нови водача, пренарязване на леглата, напасване на клапаните и нови гумички. Като кажа на някой, че съм дал 350лв за горната процедура + челосването ме гледат като изкопаемои ми казват, че съм бил луд
Цялата процедура описана от теб беше направена на главата още при първото сваляне при едни от най-добрите майстори за тази цел в София, просто проблема си беше в сегментите

24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2