Check control
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- Jenerala
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 525d AT
Check control
Колеги, помагайте че направих глупост. Смених маслото и по информация от форума си направих reset на маслото, но не знам защо реших да пробвам да reset-на и задните накладки(без да съм ги сменял
), но за мое голямо учудване от оставащите 16000км. не станаха повече километри, а се появиха само тирета и ми показва че веднага трябва да отида в сврвиз за накладки. Т.е. вместо да го reset-на съм го нулирал. Някой занае ли как да коригирам и защо отчете така?

- armen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 535d
- Детайли за колата: E30 convertible
Re: Check control

Последна промяна armen на 11 Окт 2011, 23:08, променена общо 1 път
- neonman
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
Хаха и аз съм така
нулирах си маслотои....кои ме биеше през ръцете да пипам и накладките ...... появиха се тирета и сега пищи за смяната им .....а има още много накладка
И не можах да го оправя това през борда чрез настройка и тва си е
Та и аз съм на същото дередже
Моля някои да помогне
Цитат : ''затвор веригата и после я ресетвай'' - ако обясниш как се затваря веригата и кое се ресетва - вс ще е ОК !

нулирах си маслотои....кои ме биеше през ръцете да пипам и накладките ...... появиха се тирета и сега пищи за смяната им .....а има още много накладка

И не можах да го оправя това през борда чрез настройка и тва си е

Та и аз съм на същото дередже

Моля някои да помогне

Цитат : ''затвор веригата и после я ресетвай'' - ако обясниш как се затваря веригата и кое се ресетва - вс ще е ОК !
if your car isn't scary - it's just not fast enough!
- Jenerala
- кандидат ентусиаст
-
Говорих с приятел в сервиз и той ми каза, че само за маслото се reset-ва с комбинацията със старт-бутона, копчето за километража и копчето на ВС, а за накладките се reset-ва като се закачи на компютър и май се въвеждат направо определени километри. Тези дни ще отида да я закачим и ако се справим ще пиша.
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
И аз я направих тази глупост, два пъти занулих накладките и двата пъти ми изгоря датчика, странна работа 

- armen
- кандидат ентусиаст
-

- neonman
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
armen написа::mhihi:Ама тва с накладките и ровенето в менюто май сме много майсторечеттта...При мен номера с жичката стана при това и аз имах 15к до смяна по Немските стандарти....А веригата я затваряш като я шунтираш или събери двете жички принципът на датчика е същият като се износи се прекъсва веригата и светват лампи (грубо казано)...
И след това правиш далаверката в менюто ...
Ама нещо губя логиката .... защо трябва да шунтирам датчика, като накладките не са износени, т.е. веригата НЕ Е прекъсната !
Защо трябва да замоствам затворена верига

if your car isn't scary - it's just not fast enough!
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Защото този датчик вече го забравяш, така е програмирано и след ресет търси нов датчик. Единия вариант е да сложиш нов, а другия е да затвориш веригата ако не ти се дават пари за нов.
- armen
- кандидат ентусиаст
-

- Jenerala
- кандидат ентусиаст
-
Да живее св. Форум и да се слави името му
Сменяш датчика (20лв. с отстъпката), при мен се оказа че и на накладките им наближава смяна и аз реших да ги сменя, правиш ресет с ключа и копчето за километрите и хоп 50к на хоризонта и досадното съобщение изчезва. Ако накладките не са за смяна, а си направил глупостта с ресета и "шунтираш" датчика и ресетнеш ще се окажете с накладки примерно на 17к, на таблото ще пише 50к и нямаш работещ датчик-пълен каша, а ако смениш датчика и ресетнеш се оказваш с накладки на 17к , на табло 50к и работещ датчик-по-малка каша. Не знам дали с времето ще ги песметне и набързо да ги свали на реалните 17к, както писа колега по горе в темата. Който е пипал да действа, който не е да не пипа, а да чете преди да пипа.

Сменяш датчика (20лв. с отстъпката), при мен се оказа че и на накладките им наближава смяна и аз реших да ги сменя, правиш ресет с ключа и копчето за километрите и хоп 50к на хоризонта и досадното съобщение изчезва. Ако накладките не са за смяна, а си направил глупостта с ресета и "шунтираш" датчика и ресетнеш ще се окажете с накладки примерно на 17к, на таблото ще пише 50к и нямаш работещ датчик-пълен каша, а ако смениш датчика и ресетнеш се оказваш с накладки на 17к , на табло 50к и работещ датчик-по-малка каша. Не знам дали с времето ще ги песметне и набързо да ги свали на реалните 17к, както писа колега по горе в темата. Който е пипал да действа, който не е да не пипа, а да чете преди да пипа.

- armen
- кандидат ентусиаст
-

- Jenerala
- кандидат ентусиаст
-
12 мнения
• Страница 1 от 1