турбо

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530d и е36

турбо

Мнение от bobiblagov » 11 Окт 2011, 18:36

Здарвейте колеги аз карам 530д 1999г. та искам да попитам от няколко дни имам странното осещане че турбината почва май да свири повечко от колко то беше преди това значили, че трябва да я рециклирам. И имам още един вьпрос абс блока мие за поправка то оказвали някава враска с вьрвежа на колата, щот маи не е както за 530д 184к.с .Имам мой приятел с 525д и неговата вьрви повече от мойта така осещам и то се чуства, че е така. Та дали ако оправя абс блока и турбината ще трьгне повечко, и ще се осещали като 184к.с. В ниските е много мудна и трудно набира има едно забавяне се едно. Благодаря предварително на тези които ми помогнат с мненията.

п.п тьрсих в тьрсачката но нищо не намерих.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Re: турбо

Мнение от Ivo_Borisov » 11 Окт 2011, 19:08

Турбото по добре го рециклирай сега защото ако е тръгнало после ще дадеш повече ако става въобще за рециклиране. АБС блока няма общо с вървежа. Може да е дебитомер например. Откачи го и виж дали ще се оправи вървежа! И най добре си направи една диагностика :yes:
Изображение

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 11 Окт 2011, 20:26

Както е казал колегата над мен - занеси турбото да го погледнат, те ще ти кажат как е.
Ако си от софия може да го занесеш на околовръстното срещо ОМВ фирмата се казва "Реал Турбо" Може нещата да опрът до ремонтен комплект.

За АБС блока когато е развален би трябвало колата да върви повече... настрани :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530d и е36

Мнение от bobiblagov » 11 Окт 2011, 20:41

Несам от софия но мястото го знам каде точно се намира, а доколкото до страничното варвене си е така при малко по агресия и трагва на страни.Ще гледам тия дни да я закарам до майстор на турбо да видим кво ще кажет.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 11 Окт 2011, 23:22

Обърни голямо внимание на турбината, за да не останеш "приятно" изненадан някой ден. Жестоката истина е, че голяма част от проблемите с турбините са от неправилна експлоатация (писали сме многократно как се кара турбо автомобил), както и от некачествени масла.

Назад към E39