Проблеми с боята по калниците (пастиране..полиране...)
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- zonian
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 1.8i
- Мечтае да кара: z4/850i
- Детайли за колата: коли без тавани, мани
Проблеми с боята по калниците (пастиране..полиране...)
Здравейте, нов съм от скоро имам е36 1.8i. Тая кола не върви, не съм очаквал такова нещо от BMW....аа това е за друга тема.
Поради чужда небрежност капака ми се отвори в движение счупи предния джам и задра малко в калниците. Имах само един спрей. (и един лак) Недостатъчно за двата калника. Реших че ще боядисвам до заводската сгъвка над пластмасата лайсната. След 3 слоя боя и 5 лак, когато махнах тиксото такъв ръб се получи между двете бои, че пешеходците които минават покрай колата се спъват в него.
Та въпросът ми е: с какво да го управя ? Четох по други теми във всякакви форуми. За една и съща паста едни казават, че кара по 4 месеца други по 3 седмици трети по 2-3 автомивки. Въобще пастирането ще оправи ли работата. Как стои въпросът с полирането ? Видях пасти за поправяне на дупки в лака, за постоянно. Вършат ли работа ?
Интересува ме единствено ефектът да е дълготраен.
Мерси предварително
Поради чужда небрежност капака ми се отвори в движение счупи предния джам и задра малко в калниците. Имах само един спрей. (и един лак) Недостатъчно за двата калника. Реших че ще боядисвам до заводската сгъвка над пластмасата лайсната. След 3 слоя боя и 5 лак, когато махнах тиксото такъв ръб се получи между двете бои, че пешеходците които минават покрай колата се спъват в него.

Та въпросът ми е: с какво да го управя ? Четох по други теми във всякакви форуми. За една и съща паста едни казават, че кара по 4 месеца други по 3 седмици трети по 2-3 автомивки. Въобще пастирането ще оправи ли работата. Как стои въпросът с полирането ? Видях пасти за поправяне на дупки в лака, за постоянно. Вършат ли работа ?

Мерси предварително

Re: Проблеми с боята по калниците (пастиране..полиране...)
Значи :
1. Си подходил грешно с боядисването. Трябваше да ги пръснеш с пистолет ( 1 час работа ) ( айде може да си нямал )
2. Когато оправяш елементи без да ги пребоядисваш цялостно, при пръскането с лака се използва и преливачка. Тя размеква стария лак като дава възможност на новия да се слее плавно със стария. Майката му е също в облепването с хартиеното тиксо да го лепнеш с коремче ( тоест лепиш го и от страната, която ще боядисваш го отлепяш и го загъваш на другата страна без да му направиш ръб и на нея вече лепиш там вестника, найлона или там каквото ще облепяш ).
3. Вече пред свършен факт аз виждам един вариант : да тракнеш леко ръба с водно ( първо по-груба от сорта на 400, после 800, 1200 и може 2000 ако се заиграваш
) и после да се пастира с машина за да добие лака отново ефекта да лъска
.
Ако имаш въпроси за по сериозни разяснения ЛС.
Поздрави.
1. Си подходил грешно с боядисването. Трябваше да ги пръснеш с пистолет ( 1 час работа ) ( айде може да си нямал )
2. Когато оправяш елементи без да ги пребоядисваш цялостно, при пръскането с лака се използва и преливачка. Тя размеква стария лак като дава възможност на новия да се слее плавно със стария. Майката му е също в облепването с хартиеното тиксо да го лепнеш с коремче ( тоест лепиш го и от страната, която ще боядисваш го отлепяш и го загъваш на другата страна без да му направиш ръб и на нея вече лепиш там вестника, найлона или там каквото ще облепяш ).
3. Вече пред свършен факт аз виждам един вариант : да тракнеш леко ръба с водно ( първо по-груба от сорта на 400, после 800, 1200 и може 2000 ако се заиграваш

Ако имаш въпроси за по сериозни разяснения ЛС.
Поздрави.
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
Това дет си го направил, с паста няма никакъв шанс да се управи. Никога не се отсича с тиксо. Варианта е отново да се пребоядисат детайлите, като се прелива.

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- delas_328
- ентусиаст
-
- Кара: 24 Клапанова гад!!!
- Мечтае да кара: М3 Е36 3.2
Колега,като искаш да ''върви'' си купи 328 или М3 !
А според мен 318 си върви прилично,незнам ти какво си очаквал !
А относно пастирането ти си я оср@л със спрейове и лакове и ся ще пастираш
,нищо няма да стане !
А относно пастирането ти си я оср@л със спрейове и лакове и ся ще пастираш

По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!
- taran
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: каквото набара:)
Дълготраен ефект ще получиш срещ 300-тина лв.Приблизителната цена да ти пребоядисат двата калника.
Като си решил да си оправиш нещата сам,що не попита преди да почнеш,ако калниците са били ожулени само отгоре,от към капака,би могло да се пръснат до първият ръб.Той е обратен и грозотията с лепенката нямаше да изпъква толкова,сега станалото станало.
Като си решил да си оправиш нещата сам,що не попита преди да почнеш,ако калниците са били ожулени само отгоре,от към капака,би могло да се пръснат до първият ръб.Той е обратен и грозотията с лепенката нямаше да изпъква толкова,сега станалото станало.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
- baitun
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36
- Мечтае да кара: Е46 М3
Най-евтино ще ти излезе да вземеш калници втора ръка, стига да намериш твоя цвят-около 80 лева ще ти стигнат.
- zonian
- кандидат ентусиаст
-
искам да се науча сам да си я боядисвам. Защото досега все вадех късмет че щетите винаги са ми били по сленяеми детайли, които си купувах втора ръка и сам си боядисвах. Ако някой ден не дай си Боже имам щета по към задните калници. Трябва да ходя на майстори, пък аз тях малко не им се кефя.
П.С. Не че не чета темата просто направо нямам какво да отговоря.

П.С. Не че не чета темата просто направо нямам какво да отговоря.

- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
Поне питай, никой не се родил научен. Ако имаш желание и си достатачно схватлив ще се научиш да боядисваш.

- zonian
- кандидат ентусиаст
-
Ето го всъщност мазалото.

За друг път ще питам. (и май ще си купя компресор) Мерси все пак.
Темата е изчерпана и е за ключ.

За друг път ще питам. (и май ще си купя компресор) Мерси все пак.
Темата е изчерпана и е за ключ.
- MAFID
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e36
- Мечтае да кара: BMW
- Детайли за колата: Стара но лачена
Колега по принцип като правиш преливка тиксото с което книжиш се извива(примерно левия край се лепи за десния) за да не се получи такъв ръб и след това се лакира целия панел.Преди седмица боядисвах мойта по този начин и въпреки че боята се оказа малко различна,в крайния резултат нямаше никаква разлика. 

Ако не живееш на ръба значи заемаш твърде много място
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
То това не е портокал, ми направо на шегрен ми мяза... Търакай наново и пръсни целите елементи, но в никакв случай не ползвай спрей.
За да ти е по-евтино, има вариант ти да си подготвиш старателно калниците за боя и след това да отидеш при бояджия само да ти ги пръсне, пък ако толкова имаш мерак ти да си правиш колата се обади да ти кажа, стъпка по стъпка , какво е необходимо за да се справиш по-задоволително.
За да ти е по-евтино, има вариант ти да си подготвиш старателно калниците за боя и след това да отидеш при бояджия само да ти ги пръсне, пък ако толкова имаш мерак ти да си правиш колата се обади да ти кажа, стъпка по стъпка , какво е необходимо за да се справиш по-задоволително.

- raduslaf
- ентусиаст
-
- Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i
zonian написа:Здравейте, нов съм от скоро имам е36 1.8i. Тая кола не върви, не съм очаквал такова нещо от BMW....аа това е за друга тема.
Малко офтопик, но не разбирам тази изненада у всеки, който казва за кола 1800 кубика и стотина коня: "Ама тя е БМВ пък не върви!".Това, че има емблемата на капака, не означава, че колата ще полети само заради този факт.БМВ винаги са правили за съответното време както бегачки, така и икономични градски/семейни автомобили - на всеки според нуждите.Е, ти си си избрал точно такава кола.Успех с ремонтите.
- VENI_E30
-
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: каруца с два коня
delas_328 написа:Колега,като искаш да ''върви'' си купи 328 или М3 !
Или както е казал колегата !
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
незнам ама аз точно от 318 m40 е36 се запалих по bmw като бях в училище. кво не върви колега, малко са сродните коли от тоя клас с такива килограми и 1.8 къде вървят повече 

31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3