малко помощ...

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Гост
Аватар

малко помощ...

Мнение от Гост » 13 Апр 2006, 20:21

Привет на всички.Имам нужда да споделите и да ми дадете съвет какво БМВ да си взема.Спрял съм се на Е36 ,316 или 318.Чух тук там ,че 316 разпределителните валове били мноо слаби и се износвали..Предварително ви благодаря за изказаните от вас мнения.Бих помолил и да ме обясните кое колко коня е и колко му е данъка абе а две думи кое от тези коли си заслужава...
Защо никой нищо не казва?не искате да дадете съвет ли?
Последна промяна Гост на 13 Апр 2006, 21:47, променена общо 2 пъти

Babuna master
Аватар

Мнение от mitak_o » 13 Апр 2006, 21:25

ako е купе 316 е с мотор м43 , той няма ядове , ако е 318 - ще е is - мотора е м42 или м44 в звисимост от годината - пак са здрави двигатели. Та избора м.у 316 и 318 се върти оклоло изборана мощност - 102 к.с. / 140
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: дизелaка да пропушва
Мечтае да кара: НА БАБА ЯГА МЕТЛАТА :D:D

Мнение от LAST RIDE » 13 Апр 2006, 22:44

на 316 има и 99к.с ама е при по стария мотор

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530d M Sport, X3, X6

Мнение от DroW » 13 Апр 2006, 23:35

зимай 318 ;)

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 14 Апр 2006, 0:23

Кажи за кво ша ползваш колата. Ако ша я караш по малко или пък нема да слизаш от нея, градско, извън, кое повече и т.н.

Гледай за 318ис тва обределено е идеалния баланс цена/мощност, но ако искаш да е седан имай предвид че са много редки екземпляри, ако е купе има бая

Сега на въпроса ако искаш седан 318и, щото разхода с 316и е почти идентичен, поддръжката също, а вървежа е 15 коня в полза на 18-ката ;) Но гледай колата да е с М43 двигател (верижен), щото М40 читава почти няма, да не казвам изобщо :winky: , а и после ще и трябва основен ремонт.

Ако си фен на дизелите твойта кола е 325ТДС, щото 318ТДС е 90 магарета и лично на мен ми се вижда малко за БМВ, а разликата м/у 325ТД и 325ТДС е в мощността едното е 115, другото 143 коня, но разлика в продажната цена и поддръжката почти няма

Дано не изглежда много философски тва дето го написах и да ти помогне ;)
Изображение

Фюрера
Аватар

Мнение от sieg » 14 Апр 2006, 1:11

Dimo написа:Ако си фен на дизелите твойта кола е 325ТДС, щото 318ТДС е 90 магарета и лично на мен ми се вижда малко за БМВ, а разликата м/у 325ТД и 325ТДС е в мощността едното е 115, другото 143 коня, но разлика в продажната цена и поддръжката почти няма

За тия двигатели не чух едно солидарно мнение. Аджеба, харчи ли много 2.5tds или не харчи? Има ли съществена разлика с 1.8tds и заслужава ли си малкия дизел?

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 14 Апр 2006, 1:13

бихте ли ми казали колко е данъка на Е36 1.8ис?Мерси

баварски фанатик
Аватар

Мнение от Dimo » 14 Апр 2006, 7:54

sieg написа:
Dimo написа:Ако си фен на дизелите твойта кола е 325ТДС, щото 318ТДС е 90 магарета и лично на мен ми се вижда малко за БМВ, а разликата м/у 325ТД и 325ТДС е в мощността едното е 115, другото 143 коня, но разлика в продажната цена и поддръжката почти няма

За тия двигатели не чух едно солидарно мнение. Аджеба, харчи ли много 2.5tds или не харчи? Има ли съществена разлика с 1.8tds и заслужава ли си малкия дизел?

За вървежа си сметни 90 срещу 143 коня, за поддръжката логично при 25тдс ша е по скъпо, но с колко ше кажат тези дето я карат, не съм особено запознат, лошото е че си е дизел и работи като трактор поне мен тва ме дразни много :lol:
За основен недостатък мога само да ти кажа че требва да следиш да не прегрее колата щото пука глава лесно и после ша ти излезе майка си и баща си ;)
Изображение

Фюрера
Аватар

Мнение от sieg » 14 Апр 2006, 10:32

Dimo написа:За основен недостатък мога само да ти кажа че требва да следиш да не прегрее колата щото пука глава лесно и после ша ти излезе майка си и баща си ;)

Това съм го чувал от майстори по автосервизите... май има нещо такова. Проблемът бил във водната помпа.

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 14 Апр 2006, 13:46

лошото е че си е дизел и работи като трактор поне мен тва ме дразни много

возил ли си се в такъв трактор или само четеш тука ЯКО образователна литература от 1001 нощи , то за тфа и повечето продължават да си търсят коли щот мноо четат и сами си верват ... нали знаеш много баби хилаво чаве ;)

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 14 Апр 2006, 21:00

благодаря за изказаните до тук мнения.Днес едим приятел ми предложи компакт 316 (м42 с веригата)95 година бордо металик-6000лева.Ккакво ще кажете?Може ли на този мотор да се сложи газ?Извинявам се но не искам да пускам друга тема.....

баварски фанатик
Аватар

Мнение от Dimo » 14 Апр 2006, 23:02

bam-bam написа:

возил ли си се в такъв трактор или само четеш тука ЯКО образователна литература от 1001 нощи , то за тфа и повечето продължават да си търсят коли щот мноо четат и сами си верват ... нали знаеш много баби хилаво чаве ;)

МИ бая литература съм изчел, верно е, но наскоро имах удоволствието да прегледам 2-3 ТДС-а щото не намерих нищо бензиново да си купя и като ги чух ми стана зле, вярно че дизела си има предимства, ма тва че работи като трактор е сред най големите му недостатъци ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: дизелaка да пропушва
Мечтае да кара: НА БАБА ЯГА МЕТЛАТА :D:D

Мнение от LAST RIDE » 14 Апр 2006, 23:55

от дизел до дизел има голяма разлика

колко сме честолюбиви само шофьорите на дизелаци :mhihi:
Заменям си усилвателя!!

viewtopic.php?f=64&t=228928

коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават... :D

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 15 Апр 2006, 2:25

Dimo написа:
bam-bam написа:

МИ бая литература съм изчел, верно е, но наскоро имах удоволствието да прегледам 2-3 ТДС-а щото не намерих нищо бензиново да си купя и като ги чух ми стана зле, вярно че дизела си има предимства, ма тва че работи като трактор е сред най големите му недостатъци ;)

ми идваш да те повозя на моя дизел точно след 20/30км/ч няма и да разбереш в каква кола се возиш ... и после сравняваме с трактор .. ако има съвпадение подарявам то колата ако не ми купуваш некоя кисела 320-ка
сега нормално ако гледаш изкобурените илиенки при вас и след 2 години кола нема да си намериш .. ама както има 1 лаф има тарикати има и балъци ... треа некак си да се живее и винаги ще има такива да си гризват дръвцето ;)

колко сме честолюбиви само шофьорите на дизелаци

какво значи честолюбиви :lol:
а иначе по темата най обичам да си го мерим с разни семкари :mhihi:

баварски фанатик
Аватар

Мнение от Dimo » 15 Апр 2006, 8:34

Въпросче, защо си продаваш колата в мобилето и си написал че може бартер за бензинова? ;)
Освен тва дизела при 20-30 и нагоре ясно че ша е тиичък ако е читав, ма на място чувал ли си го или си му свикнал и не му обръщаш внимание?
Изображение

Следваща

Назад към E36