Покупка на Е60 - 2004 дизел или бензин
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Покупка на Е60 - 2004 дизел или бензин
Здравейте на всички.
Като цяло от 1 седмица чета из форума за Е60, и мисля скоро да си купя. В момента карам Волво S40, бензин 120 к.с. 1.8 мотор, но нещо не съм доволен от поведението по пътя....
Харесал съм си едно две БМВ от Mobile.bg но съм доста объркан Дизел или Бензин? Също така не съм достатъчно запознат точно кой модел - 520, 525 , 530 и т.к. Чух че мотора на 530 е стар? така ли е?
Ако също така някой продава токова БМВ, ще се радвам да го обсъдим, иначе си гледам и в другата част на форума където са и обявите, но пък можете да ми спестите време
Ще ви бъда много благодарен, ако споделите вашите виждания по тези въпроси , както наблюденията на собствениците на подобни коли.
Ще ползвам колата най-вече градско, за работа и по-рядко извън градско е освен за моренце
Благодаря ви предварително.
Като цяло от 1 седмица чета из форума за Е60, и мисля скоро да си купя. В момента карам Волво S40, бензин 120 к.с. 1.8 мотор, но нещо не съм доволен от поведението по пътя....
Харесал съм си едно две БМВ от Mobile.bg но съм доста объркан Дизел или Бензин? Също така не съм достатъчно запознат точно кой модел - 520, 525 , 530 и т.к. Чух че мотора на 530 е стар? така ли е?
Ако също така някой продава токова БМВ, ще се радвам да го обсъдим, иначе си гледам и в другата част на форума където са и обявите, но пък можете да ми спестите време

Ще ви бъда много благодарен, ако споделите вашите виждания по тези въпроси , както наблюденията на собствениците на подобни коли.

Ще ползвам колата най-вече градско, за работа и по-рядко извън градско е освен за моренце

Благодаря ви предварително.
Re: Покупка на Е60 - 2004 дизел или бензин
Тая кола е твърде голяма за градско каране за мене. Мен лично в града ме вози жената с нейната фиеста много ми е изнервящо да карам тоя кораб в града. Аз винаги съм с 2 ръце за 530 или 535 но ако не търсиш сила и мощ се мятай на 520.
Tool - Fear Inoculum
- peters75
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 60 530d
- Мечтае да кара: Нещо с голям мотор
Ако колата ще се кара 90% градско дизела е за предпочитане.Защото при тия големи коли при една и съща кубатура бензина ще лапа поне 4 литра отгоре в града.Може би 525д е удачен вариант като баланс мощност/разход.Също ако търсиш по нисък разход може да я потърсиш с ръчна кутия.
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
Ако си вземеш от първите Е60 530и мотора е от Е46 ... 231 коня - стар не стар по-добър от мн други нови
Най-добре да си проучиш добре въпроса за - дизел - бензин, тъй като изборът ти трябва да се базира на Годишният ти пробег....
над 25000 годишно - дизел
по-малко - моя съвет е бензин ... поддръжката е в пъти по евтина и елементарна, най много некоя свещ да ти изгори
а при дизела .... по-добре да не започвам
Другото е търси възможно по нов автомобил като год на производство .. ако успееш да си намериш фейслифт Е60 мн от проблемите които би имал ще са решени

Най-добре да си проучиш добре въпроса за - дизел - бензин, тъй като изборът ти трябва да се базира на Годишният ти пробег....
над 25000 годишно - дизел
по-малко - моя съвет е бензин ... поддръжката е в пъти по евтина и елементарна, най много некоя свещ да ти изгори

Другото е търси възможно по нов автомобил като год на производство .. ако успееш да си намериш фейслифт Е60 мн от проблемите които би имал ще са решени

- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Радвам се, че темата се развива културно, без да се превръща в спор бензин-дизел.
Ето едно линкче към подобна тема с много от отговорите на въпросите на автора viewtopic.php?f=116&t=262432
Успех!
Ето едно линкче към подобна тема с много от отговорите на въпросите на автора viewtopic.php?f=116&t=262432
Успех!

bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
Здравейте,
Вече почнах да се ориентирам леко към избор. Исках само да попитам, до колкото виждам 520 е със слаб мотор и ще харчи малко повече. Исках да попитам тогава кой мотор е най-удачен за комбинация мощност и разход -2.5, 2.8, 3.0 и т.к
Някой може ли да ми каже колко реално харчат градско тези модели?
Какво трябва да гледам при избора на бензинов двигател и къде е най-добре да се направи дадената диагностика преди да закупя колата.
Благодаря предварително.
Вече почнах да се ориентирам леко към избор. Исках само да попитам, до колкото виждам 520 е със слаб мотор и ще харчи малко повече. Исках да попитам тогава кой мотор е най-удачен за комбинация мощност и разход -2.5, 2.8, 3.0 и т.к
Някой може ли да ми каже колко реално харчат градско тези модели?
Какво трябва да гледам при избора на бензинов двигател и къде е най-добре да се направи дадената диагностика преди да закупя колата.
Благодаря предварително.
Привет,
има цяла тема с разходите => ТУК <=
има цяла тема с разходите => ТУК <=
F07 535d
F07 530d
E60 530d
Благодаря за линка, разгледах го внимателно, но не видях много мнения на хора които карат бензин...Повечето са с 530д. и до колкото разбрах разхода е от:
Извънградско - 6.5 - 8.5 (средно)
Градско 11- 13 ( средно)
Което си е Ок, според мен. Аз имам друг много важен за мен въпрос, на които никой още не ми е отговорил. Какво трябва да гледам като закупувам например:
525д, 530д - 2004 примерно ( за толкова ще ми стигнат парите )
525 бензин - пак 2004, 2005.
Кои са нещата на които трябва да се обърне внимание? Аз вече знам за следните:
- Всмукателен колектор
- ЕГР
-......???
Като казвате че TDS мотор гори повече, за кой мотор точно говорите?
Благодаря
Извънградско - 6.5 - 8.5 (средно)
Градско 11- 13 ( средно)
Което си е Ок, според мен. Аз имам друг много важен за мен въпрос, на които никой още не ми е отговорил. Какво трябва да гледам като закупувам например:
525д, 530д - 2004 примерно ( за толкова ще ми стигнат парите )
525 бензин - пак 2004, 2005.
Кои са нещата на които трябва да се обърне внимание? Аз вече знам за следните:
- Всмукателен колектор
- ЕГР
-......???
Като казвате че TDS мотор гори повече, за кой мотор точно говорите?
Благодаря
Ами ако мога да сумаризирам накрато всичко изписано тук, бих казал едно - трябва да търсиш автомобил, с доказана сервизна история. Само така можеш да знаеш какво евентуално да очакваш и горе-долу кога. Проблемите на тези модели, които си посочил, са дискутирани доста тук. Почти за всеки конкретен проблем можеш да намериш отделна тема. Но според мен няма универсална рецепта за закупуването на такъв автомобил. До някъде си е голяма доза късмет, както Денис казва - "молиш се да не си изтеглил късата клечка и това е". Когато имаш пълната сервизна история можеш да си направиш преценка. Ако не разполагаш с това обаче, рискуваш да купиш автомобил на 350-400.000км, което може да те вкара в някъв ужасен трилър ...
F07 535d
F07 530d
E60 530d
- sawion
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530da 04'
- Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
- Детайли за колата: China Maina Town Tuning
Колега всмукателния колектор няма как да го видиш освен ако не разглобите мотора отгоре, което според мен никои няма да се навие да го направи. ЕГР няма какво да му гледаш. Тои си работи ако е чист, а ако не работи ще получиш съобщение на екрана и ще трябва да го свалиш и изчистиш. ТДС са двигатели слагани на старите бмв-та до 99 година някъде и ако гледаш за старата 5-ца, значи влез в друг раздел на форума. 520 са слаби мотори за това купе 1.7 тона и подхарчват доста заради това. 525 бензин е мн рядък и май никой няма инфо за него. 530 бензин приготви се за 15 литра градско. 530д се оказва че харчи колкото 525д а е доста по мощен. Незнам какво може да видиш принципно, освен за удари, за омаслявания сериозни, за шумове от автоматика или от турбото.
Здравейте,
Относно сервизната книжка ясно. Ако колата има сервизна книжка, може да се проверят реалните км на колата нали...
Но мен ме интересуваше кои са главните неща които гледате като закупувате такава кола, " освен сервизната книжка"
Поздрави
Относно сервизната книжка ясно. Ако колата има сервизна книжка, може да се проверят реалните км на колата нали...
Но мен ме интересуваше кои са главните неща които гледате като закупувате такава кола, " освен сервизната книжка"
Поздрави
- Николай Диянов
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39/ Е60
- Мечтае да кара: X6 цвят бордо
Колега, най-доброто което можеш да направиш е като харесаш някой автомобил, пооглеждаш си го и след това го караш на пълна диагностика. Ще отидат малко парички там, но все пак не го взимаш всеки ден този автомобил, а просто нещата които могат да бъдат проблемни при автомобил на старо са безброй. А ако търговецът/собственикът на автомобила не се навие на диагностика, преминаваш на следващия.
Здравейте,
Това за диагностиката е задължително. Къде е препоръчително да направя диагностиката. и колко ще струва съответно тя. Навсякъде ли могат да правят такава диагностика или само оторизирани сервизи на БМВ. ( а кои всъщност са те...малко глупав въпрос, но все от някъде трябва да се почне ...
Вие къде си правите диагностика на вашите коли ?
Поздрави
Това за диагностиката е задължително. Къде е препоръчително да направя диагностиката. и колко ще струва съответно тя. Навсякъде ли могат да правят такава диагностика или само оторизирани сервизи на БМВ. ( а кои всъщност са те...малко глупав въпрос, но все от някъде трябва да се почне ...

Вие къде си правите диагностика на вашите коли ?
Поздрави
Trayan написа:Здравейте,
Поздрави
Турбо, скоростна кутия, работа на двигателя, окачване.
Tool - Fear Inoculum
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
Emooo написа:Trayan написа:Здравейте,
Поздрави
Турбо, скоростна кутия, работа на двигателя, окачване.
Ако си вземеш бензин с ръчни ... остава окачването само

19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2