Централно...заключва и се отключва сама?!
Модератор: Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Централно...заключва и се отключва сама?!
Здравейте на всички! Мога да се похваля че вече и аз съм в клуба на БМВ-стите с една 525i, но имам един проблем с централното. Нямам дистанционни и темподобни само ключ който завъртайки заключва централното, но в момента в който пусна ключа да се върне в първоначална позиция за да го извадя колата се отключва мигновенно, дайте предложения къде да гледам за да разреша проблема??Централното, самата ключалка или нещо буксите?
- IAV
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528iA
Re: Централно...заключва и се отключва сама?!
Проблема е стар като света- прегледай другата врата дали палчето и потъва като хората!
Почти съм сигурен ,че запецва и от там е проблема!
Смазванката и всичко ще се оправи!
Почти съм сигурен ,че запецва и от там е проблема!
Смазванката и всичко ще се оправи!
BMW Service Team
- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
Предложение:
Затвори всички врати и заключи багажника.
Напиши какво се е случило.
П.П.: Добре дошъл. С пожелание за приятни и полезни моменти във форума и само безаварийни километри с колата.
Поздрави,
Д
Затвори всички врати и заключи багажника.
Напиши какво се е случило.
П.П.: Добре дошъл. С пожелание за приятни и полезни моменти във форума и само безаварийни километри с колата.
Поздрави,
Д

Пуу надявах се да е не що елементарно, така и предполагах де, понеже бим-а не е карам повече от година, предположих, че ще има нещо клеясало и надали ще е сериозно...тия дни ще отворя вратите да видя какво е положение и ще смазвам..предполагам е предна дясна врата понеже на нея като и вкарам ключа изобщо не мога да го завъртя...сигурно там е проблема. Я кажете сега някакви отзиви за модела ...става въпрос за 525i 190к.с мотора, 1992 ...за мое голямо учудване за тази година си има 4 ел.стъкла, ел. огледала, климатроник(май е двузонов), доста приличен звук и лош салон(лош в смисъл износен..ще трябва да го сменям)
- Ronka
- русата мафия!
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
Няма учудване, перфектна е, салона лесно...честито 

Много като тебе вече плакаха ...
А когато проблема е обратното?? - отключваш с дистанционото и тя веднага се заключва обратно! ...след това си отваряш с ключа..
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Според мен проблемът идва от няко от командните машинки. Или на предните врати, или на багажника. При мен и при отключване, и при заключване "подскача" по два пъти. Когато обаче завъртя ключа на багажника крайно вдясно, т.е. блокирам само багажника, подскача само при заключване. В същото време от багажника мога само да отключвам. Явно при мен е от тази машинка. При вас може да е от друга. Но не пречи да пробвате да заключите багажника и да видите как се държи централното.

- Breyton
- ентусиаст
-
Понякога се чупи стойката(планката с двата отвора- номер1 на схемата) която държи машинката за централното заключване и въпросната врата не може да се отключва или заключва нормално.За да разбереш в коя врата е проблема трябва да видиш кой бутон за заключване не потъва до долу при заключване.

Може ли да е от патрон на вратата?
При мен всички си слизат до край,до долу,или поне с просто око е така,не съм забелязал разлика.Но се сещам че може би !! през зимата да ми се е случвало това-някое да не се върне баш до долу.
При мен всички си слизат до край,до долу,или поне с просто око е така,не съм забелязал разлика.Но се сещам че може би !! през зимата да ми се е случвало това-някое да не се върне баш до долу.
Износен бутон на ключалката на колоната. Писах подробно във форума. Потърси - не помня точно къде.
- biem_w
- ентусиаст
-
- Кара: на 15''ки
- Мечтае да кара: 300C hemi 6.1L
при мен случая е,че като затворя с дистанционното и понякога не винаги се отваря пак. Решение "3 машинки от форума и на 4тата се оправи' 

Информация само по телефона! Не ми се играе на чат срещи!
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
biem_w написа:при мен случая е,че като затворя с дистанционното и понякога не винаги се отваря пак. Решение "3 машинки от форума и на 4тата се оправи'
Сваля се цялата механика, киснене и чистене с нафта WD40 и подобните, раздвижване и обратно на колата.

- sali_k
- Потребител
-
- Кара: E39 520i, E70 3.0D
Колефа провери бушоните под задната седалка.
При мен този номер го правеше от 2 изгорели бушона.
След смяната се оправи и вече 2 години няма никакъв проблем.
При мен този номер го правеше от 2 изгорели бушона.
След смяната се оправи и вече 2 години няма никакъв проблем.
- Breyton
- ентусиаст
-
Винаги проверявайте първо кабелния сноп на багажника.Това е най-често срещания проблем и проверката става за 5 мин.
След дълго чистене и смазаване на машинки механизми и разглобяване на модулите при мен се оказа че има 2-3 прекъснати кабела и още 5-6 с прекъсана изолация.
След дълго чистене и смазаване на машинки механизми и разглобяване на модулите при мен се оказа че има 2-3 прекъснати кабела и още 5-6 с прекъсана изолация.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
мда.
Аз се опитах да носоча колега към това още ехеее в началото на темата... а, дано тоз път приеме съвета...
Аз се опитах да носоча колега към това още ехеее в началото на темата... а, дано тоз път приеме съвета...

20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2