Моят малък проект - завършен

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

ентусиаст
Аватар
Кара: 97' E36 m43b18 sedan
Мечтае да кара: E34

Моят малък проект - завършен

Мнение от svilgg » 05 Окт 2011, 13:13

Идеята ми беше да засиля малко баса в колата.Не съм фен на думканиците , а на чистата музика в която усещаш благо баса и как песента се "лее" от говорителите .(повечето проекти които срещам ,резултата е масаж на гърба от бас и отвратително пищене в ошите от среди и високи , и цялата тая работа е една чорба от музика в която дори неможеш да чуеш закво се пее)

Говорителя
Влизам в първия срещнат магазин и , хоп , промоция Pioneer TS-W258D2 намален.Доволен :lol: след половин час престой в магазина излизам с кашонче под ръка :mhihi: .

Усилвателя
Сега започна и търсенето.Във въпросния магазин нямаше наличен подходящ усилвател за този говорител и ми казаха да изчакам една седмица щял да пристигне новия модел на някъф си пайнерски усилвател , който щял да стане ама на мен цената малко не ми хареса и викам ще взема нещо втора ръка.Тъндъри мъндъри пък изобщо не ме блазнят с цените си и така.
И ся понеже не разбирам много от музика , почвам да питам тоз оня , включително и в форума , къв да си взема. Тук един колега ме опъти долу горе на къде да вървя (благодарности Стони1) и след връзка с човека от сайта и 2 некратки разговора с него , по негова препоръка се сдобивам с това чудо JBL 180.2 Power series
И понеже съм малко педантичен , а състоянието на усилватела не ми хареса , реших да го поосвежа.
Той беше така: http://vavilon.snimka.bg/?album;aid=625248;pid=25228065
След малко подготовка: http://vavilon.snimka.bg/automobiles/mu ... 8.25228069
И крайния резултат: http://vavilon.snimka.bg/automobiles/mu ... 8.25228072

Кутията
Давам поръчка на един много мой човек , за кутия която исках да в на възможно най прибраното и компактно място.И тъй като имам газова бутилка, ама имам и жена и дете , и първвото което се сещам е че трябва някак си да натоваря и количката , и всичко стана малко като мисията невъзможна.И тогава ме осени идеята че на пожарогаситела и аптечката по лесно бих им намерил мсясто.Разкарах ги , както и капака(на акумулатора-моя е в багажника) в който седят те , и по неговата форма очертахме основа за моя бъдещ бокс.
След доста меренки и пресмятанки го направихме , но той се оказа доста по малък от минималните изисквания на говоритела.
Update
ето това е кутията преди да се тапицира , вече е тапицирана но ще я снимам утре на светло , говорителя също е монтиран , утре е големия ден :lol:
http://vavilon.snimka.bg/automobiles/mu ... 8.25249784
а ето тук вече е кутията готова завършена и монтирана.разликата от нормална кутия е това че дъното е с странна фома която наподобява оигиналния капак над акумулатора.така дупката над акумулатора е затворена
http://vavilon.snimka.bg/automobiles/mu ... 8.25274709
Окабеляване
Най дебелото подходящо за сета.И от възможно най качественото.8 кавдрата захранващ (малко по после ще допълня и колко квадрата беше сигналния и останалите работи че бързо забравям :mhihi: )

Монтажа
завършен

Всичко е готово
Последна промяна svilgg на 09 Окт 2011, 21:31, променена общо 4 пъти
Изображение
Изображение
АЗ ЖИВЕЯ ТУК :kuku:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Re: Моят малък проект

Мнение от stony1 » 05 Окт 2011, 14:51

Е браво, добре се справяш с боядисването. Имам една предна броня та ако нямаш нищо против да ми я пръснеш :mhihi:
Сега сериозно, добре е станал усилватела и се надявам да те радва с качество на звука. Интересно ми е къде е тоя магазин с промоцията, че съм решил да сложя и аз един суб в багажника.

Успех с проекта :yes:
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

ентусиаст
Аватар

Re: Моят малък проект - завършен

Мнение от svilgg » 09 Окт 2011, 21:31

:ok:
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E36 Coupe

Мнение от BUMER-SH » 09 Окт 2011, 22:14

в купето чува ли се нещо...,бас ок но сложи и изолация на багажника зада не дранчи от вибрацийте ламарините,и 2 порта може да пуснеш ако нямаш на задната кора дане остава баса изолиран отзад ,бмв то има лоша акустика като цяло ,колкото и да ми е неприятно да го призная :yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от svilgg » 09 Окт 2011, 23:01

да чува се ,но може и още.портове немога да пусна защото сърце не ми дава да си режа кората.изолацията я мислех още преди да сложа бокса , мисля си някакви работи в момента , имам идеи , ще има хубава изолация , вкл. на вратите и то не с "Дайнамат" ;)

само да питам по запознатите , ще има ли малко по голям ефект от тази кутия , ако и направя порт да диша?
ще създава ли допълнително налягане в купето или всичко би било излишно , и ако да колко мм да е ?
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 525

Мнение от iamatuning » 09 Окт 2011, 23:28

Ефект незнам колега,но всичко е въпрос на проби.Аз правих на един приятел кутия за две 15-ски и всичките мнения на специалистите до които се допитвахме бяха убедени че точно тези говорители свирели по-добре на затворен обем и няма ефект от басрефлектор,но след като срязахме отвор и набихме тръбата се оказа че небяха прави - баса стана още по изумителен.Та другото което е че ако срежиш отвор и не ти хареса ще трябва да го затваряш пак,но както си я тапицирал в момента незнам как ще го криеш.

ентусиаст
Аватар

Мнение от svilgg » 10 Окт 2011, 9:37

ще я послушам малко така , после ще я клъцна :mhihi: ... ти я ми кажи с какво окачване си :mhihi:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Braikov » 10 Окт 2011, 16:32

svilgg написа:...ще има ли малко по голям ефект от тази кутия , ако и направя порт да диша?

Ефекта ще бъде малко загуба на енергия в най-ниските честоти (под настройката на кутията), чуваеми групови закъснения, които сега нямаш, като цяло ще получиш по-мазен и монотонен бас. Обаче никой не може да каже дали ще ти харесва повече или не.
А порта не се прави за да диша кутията, а за да се настрои резонансната й честота, която естествено трябва да е съобразена с параметрите на говорителя.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 10 Окт 2011, 17:36

Като стана въпрос за порт на кутията се сещам, че всичко зависи от слушателя. В зависимост от това, коя честота иска да се човек да повдигне, подчертае се изчисляват тези неща. При направена вече кутия по-лесния вариант е да се проектира и направи басрефлекс, за направат на така наречения порт вече е късно. Той се проектира и изработва заедно с изработката на кутията. Друг интересен момент е, че при затворен обем динамиката на говоритела се понижава. При кутия с басрефлекс динамиката е по-добра.
Българския вариант:
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;

ентусиаст
Аватар

Мнение от svilgg » 10 Окт 2011, 21:28

и ся ко да правя да я оставям ли така ? :conf:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от iamatuning » 10 Окт 2011, 21:47

svilgg написа:ще я послушам малко така , после ще я клъцна :mhihi: ... ти я ми кажи с какво окачване си :mhihi:

Атмосферно :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от iamatuning » 10 Окт 2011, 21:53

svilgg написа:и ся ко да правя да я оставям ли така ? :conf:

Я вземи една пвц тръба ф70(примерно) и я нарежи на различни размери(10,15,20см) та дупни кутията и пробвай с кой мущук ще ти хареса.Това няма да е точно каквото трябва но тя и кутията е такава каквато нетрябва за този говорител така че може да си експерементираш и като ти хареса не търси по-добро щото ще осереш нещата и непитай от къде знам :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от svilgg » 10 Окт 2011, 22:26

абе май така ще я оставя засега
неискам да я окензам

пс. я ми пиши на лично какво по точно представлява "атмосферно" , че чух някои работи :mhihi: :mhihi:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от stony1 » 11 Окт 2011, 9:04

Остави я така и се кефи, след няколко месеца или година като ти се прииска да подобряваш нещо направо експирементирай с една нова кутия :mhihi:
Българския вариант:

Потребител
Аватар
Кара: E36 Coupe

Мнение от BUMER-SH » 11 Окт 2011, 13:57

Ако нямаш задна линия ,като мен а само бас отзад пробвай....2 -ТЕ дупки от задните колкони ,като не ти се реже извади колоните и побвай с портове ,нялагане не очаквай кой знае какво то просто няма как да стане с тоя бас

Следваща

Назад към Car аудио и видео