Въпрос за звук от двигателя при М42
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
Въпрос за звук от двигателя при М42
Здравейте,колеги!
Въпросът ми е следния... какво се случва когато М42 влиза в от 4200 оборота до прекъсвач.Имам в предвид свистенето,което се чува от двигател.Поствам 1 клип за да Ви представя какво имам в предвид,аз съм със същата генерация и не е от нея,а от двигателя...
http://www.youtube.com/watch?v=9sVHyv4EKNE
Поздрави!
Въпросът ми е следния... какво се случва когато М42 влиза в от 4200 оборота до прекъсвач.Имам в предвид свистенето,което се чува от двигател.Поствам 1 клип за да Ви представя какво имам в предвид,аз съм със същата генерация и не е от нея,а от двигателя...
http://www.youtube.com/watch?v=9sVHyv4EKNE
Поздрави!

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Re: Въпрос за звук от двигателя при М42
Малко над тия обороти диса-та отваря късия път в колекторите и евентуално от това да чуваш някаква промяна в звука. Аз лично не свързвам нищо друго като разлика в работата на двигателя около тоя диапазон на обороти,въпреки че всъщност дисата сработава около 4700-4800 об/мин.
Другия вариант е да ти се е разсвирила некоя ролка и да сдава багажа като напънеш мотора ...
Другия вариант е да ти се е разсвирила некоя ролка и да сдава багажа като напънеш мотора ...

plradev написа:Малко над тия обороти диса-та отваря късия път в колекторите и евентуално от това да чуваш някаква промяна в звука. Аз лично не свързвам нищо друго като разлика в работата на двигателя около тоя диапазон на обороти,въпреки че всъщност дисата сработава около 4700-4800 об/мин.
колега никаква ролка не ми свири... в клипа който пуснах ясно се чува звука,който имам в предвид

Не виждам причина да хейтваш

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
може веригата да надува турбината 

На мен ми се чува като лагер на генератор. 

Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.
Когато се колата влезе в оборотите който описах в предния коментар,и съответно се чуе този звук,се усеща значително повишаване на мощността 
Моля Ви,ако нямате идея какъв е този звук,не пишете заядливи коментари.Благодаря предварително

Моля Ви,ако нямате идея какъв е този звук,не пишете заядливи коментари.Благодаря предварително

- petio_bmw 318is
- ентусиаст
-
- Кара: M42 POWER
LifeAfter написа:Здравейте,колеги!
Въпросът ми е следния... какво се случва когато М42 влиза в от 4200 оборота до прекъсвач.Имам в предвид свистенето,което се чува от двигател.
Въртящ момент (Нм/Обороти)
175/4500 Нм/Оборота
Двигателя се развърта тва се случва ,ако сложиш чип до 7500 се случват още по-яки неща

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
мда като криви клапани 

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
LifeAfter написа:Когато се колата влезе в оборотите който описах в предния коментар,и съответно се чуе този звук,се усеща значително повишаване на мощността
приятелче имам йеска с м42 от 4 години и досега не съм забелязъл особена промяна на звуците освен кога ролки/водна помпа/верига са за смяна

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
LifeAfter написа:колега никаква ролка не ми свири... в клипа който пуснах ясно се чува звука,който имам в предвид
Не виждам причина да хейтваш
Ама що реши ,че хейтвам не разбрах

Давам ти вариант за размисъл ,щото от тоя клип не чувам нищо повече от нормално-умрелия звук на М42 ,който при 4200об/мин не се променя с нищо осезаемо

Реално знам какво се случва с колата ми,знам в кои обороти развива максимален въртящ момент и максимални конски сили
Явно не съм си задал въпросите правилно 
Ще съм благодарен,ако Модераторите заключат темата ми.

Ще съм благодарен,ако Модераторите заключат темата ми.

- ///Micev_87
-
-
- Кара: 318ис м42 94г
- Мечтае да кара: e46 m3
- Детайли за колата: всичко по много
12 мнения
• Страница 1 от 1