Apple осиротя...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Re: Apple осиротя...

Мнение от ogata » 07 Окт 2011, 13:36

BMWALPINA написа:...

Цитираш ме,приказваш общи приказки, а не ми отговаряш на въпросите. Що тъй ? :mhihi:
Царя е гол :winky:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

и аз незнам
Аватар
Кара: E36 325i

Мнение от BMWALPINA » 07 Окт 2011, 13:43

ogata написа:
BMWALPINA написа:...

Цитираш ме,приказваш общи приказки, а не ми отговаряш на въпросите. Що тъй ? :mhihi:
Царя е гол :winky:

Да цитирам те, защото дразниш с изказванията си и говоря общи приказки за теб, които и другите ще потвърдят. Няма да ти отговоря на нито един въпрос, защото, мисля че темата е на съвсем друга тема. И стига си се оптивал да привличаш хорското мнение по този начин...Малките умове обсъждат хора...

и аз незнам
Аватар

Мнение от BMWALPINA » 07 Окт 2011, 14:36

Vra4anin написа:Лека му пръст на човека, Бог да го прости.

Аз обаче съм съгласен с Огата - покойният може да е бил велик човек като личност, като начин на мислене (индивидуалист), новаторство, но продуктите му, политиката за използване им и support-а на тези продукти лично мнение, че.... тяхната "неповторимост променили света след появата си" е отвратителна. Продуктите възхвалявани от новини, мине се през филми, песни, клипове, стигне се до виждане на известен човек на който му е платено да ги ползва и т.н. с цел реклама, насаждане в хорските глави как това е най-доброто и се превръща в мода всеки баламурник чул - недочул какво е айпад, айпод, айфон как започва да мечтая, да иска да го притежава на всяка цена, без реално да знае какво представлява и как да го ползва, просто "да не остане по-назад от другите".
ЕВАЛА на покойния, че успя да накара почти цял свят като коне с капаци да мечтаят за играчките му които иначе са адски скъпи и преоценени за това, което представляват и предлагат - с няколко продукта, да пощуриш пазара до такава степен, че да накараш и конкуренцията да те копира и да ходи по стъпките ти. Манипулация яка. Иска се много акъл и невероятна стратегия за да го правиш, за което пак казвам "браво".
Друг е въпроса, този "продукт" колко си заслужава адмирацията и т.н. (лично аз ги ненавиждам), но не това е целта на темата. Не искам да навлизам в спорове, ясно е, че в темата има мнооооого фенове на айфон :mhihi: , в което няма нищо лошо. Спирам и се извинявам за off topic-а.

Съгласен съм до някъде. Apple имат едни от най-иновативните идеии, но от към харектеристики не са повече от останлите, но те гонят таргет...как да го нарека, моден? При тях всичко е маркетинг и никой не може да им стъпи на дизайна. Да не забравяме, че айфона би по продажби всички други марки, като другите марки имат доста по голяма моделна гама...Apple е фирма която ще влезне в учебниците. Но нека да не разводняваме темета, ако на някой му се дискутира нека пусне нова тема

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 07 Окт 2011, 16:54

ogata написа:Не предизвиквам спорове, а просто твърдя първо, че е нереално безмисленно ( и спамерско) да се отваря тема в която да се пише rip за някой дето нито е знаел за нас, нито му е пукало, нито ще разбере че "жалеем", че си е отишъл. С произведенията си последните години ... изобщо не намирам логика с какво толкова е "изгинялничил" пред вас.

И не на последно място ... По света умират 4ри човека от глад на ден без никой да знае за това, а ние ревеме за едно милионерче :winky:

Може би единствено трябва да му се свали шапка, заради pixar.

за теб може да е безсмислено, ма не всеки гледа от твойта камбанария, която явно е доста ниска.
ако този човек не беше създал, това което е, днес едва ли щях да се занимавам с това, с което се занимавам. да имам сегашния стандарт на живот да отида на толкова различни места по света. и естествено това не важи само за мен. да не говорим колко неща са станали възможни благодарение на персоналните компютри. също съм сигурен, че е бил доста голямо вдъхновение и мотивация за много хора по света.

дори правец 8 е откраднато от нашето разузнаване копие на apple ii, ма не очаквам да го знаеш това.

п.с. отдавна си за бан, не знам къде спят модераторите. :no:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 07 Окт 2011, 18:10

Жалко , един свободен ум си замина ...

http://www.youtube.com/watch?v=ia4joyGY ... edirect=1#!
I'm slowly drifting
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 07 Окт 2011, 18:22

steeN написа:...

Твоята камбанария изглежда доста ниска, защото да искажеш мнение от рода на "Добре, че беше еди кой си да ми даде хляб в ръцете" (образно казано) може да са думи на човек, додрапал се едвам-едвам със зъби и нокти до някакво социално положение.

Или може би искаш да ми кажеш, че ако го нямаше Наполеон, днес нямаше да имаме единна мерна единица като метър/сантиметър, или пък нямаше да се обръщаме един към друг със г-жо/г-не ? Или пък искаш да ми кажеш, че ако не беше съществувала Италянската държава с тогавашните си управници през 17 век - днес нямаше да сме чували що е идеята за капитализъм ? Или пък най-буквалния и прост пример - ако не бяха се сдушили баща ти и майка ти - тебе нямаше да те има ?

Не. Щеше да го има всичко това, но под друга форма. И щеше да претърпи друга насока на развитие, която в момента ни е непонятна, именно защото тези събития вече са се случили, необратими са и трябва да свикваме с това което става в момента.

А спането на модераторите - аз наричам демокрация. Свобода, собствено мнение, зачитане на чуждото .. нали знаеш :winky:
ПП.Спирам да пиша от уважение към човека и автора на темата. :bchug:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 07 Окт 2011, 20:15

steeN написа:
ogata написа:Не предизвиквам спорове, а просто твърдя първо, че е нереално безмисленно ( и спамерско) да се отваря тема в която да се пише rip за някой дето нито е знаел за нас, нито му е пукало, нито ще разбере че "жалеем", че си е отишъл. С произведенията си последните години ... изобщо не намирам логика с какво толкова е "изгинялничил" пред вас.

И не на последно място ... По света умират 4ри човека от глад на ден без никой да знае за това, а ние ревеме за едно милионерче :winky:

Може би единствено трябва да му се свали шапка, заради pixar.

за теб може да е безсмислено, ма не всеки гледа от твойта камбанария, която явно е доста ниска.
ако този човек не беше създал, това което е, днес едва ли щях да се занимавам с това, с което се занимавам. да имам сегашния стандарт на живот да отида на толкова различни места по света. и естествено това не важи само за мен. да не говорим колко неща са станали възможни благодарение на персоналните компютри. също съм сигурен, че е бил доста голямо вдъхновение и мотивация за много хора по света.

дори правец 8 е откраднато от нашето разузнаване копие на apple ii, ма не очаквам да го знаеш това.

п.с. отдавна си за бан, не знам къде спят модераторите. :no:

Модераторите не спят, но това не означава, че могат да обхванат всяко едно мнение в този голям форум!Има един бутон докладвай, ако искаш да сигнализираш за нещо просто го използвай.А не да търсиш сметка, къде спят модераторите!Според мен у тях си, но може и на улицата знам ли?
ОГАТА, не знам какво точно целиш?
Явно искаш да се сбогуваш с форума завинаги.Когато няма какво смислено да кажеш по темата, просто не се обаждай.Вече отнесе няколко наказания, но явно не с еусещаш, това ти е последно предупреждение, следващия път си заминаваш директно завинаги!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 07 Окт 2011, 21:01

Той беше велик,като един локомотив които тегли вагоните на прогреса,теглеше здраво и изненадваше с решения,много малко са хората които виждат отвъд планината и правят нещо,след което мислят начина по който да свържат точките,един истински феникс ,една история,която ние никога няма да видим на нашата географска ширина,след като наема мениджър,който да помогне на компанията в даден момент с иновативни решения...този мениджър увонява Джобс..Това е тежък момент за геният (имаше една тема за образованието и Ентелекта-този гении няма диплом за висшист) се възражда,създава "Пиксар" и отново се завръща в "Ейпъл" на бял кон,казва,че да правиш една работа,винаги трябва да я правиш с огромна любов,а парите са страничният ефект,именно в конкуренция с друг велик гении-Бил Гейтс,дадоха такъв тласък на компютърната индустрия,именно на тях двамата дължим удоволствието да общуваме през мрежата,да се информираме и да знаем повече...
Аз притежавам айфон,дизайна е страхотен,софтуера иновативен,разбира се някой решения не ми харесват и за това...притежавам и смартфон с windows...разбира се и там има някой недуразомения и за това...ще притежавам и 3 ти-с андроид,но не това е въпроса,а това,че именно благодарение на айфон,дизайна стана...различен,локомотива който тласка към развитие на тези технологии кара нещата да се случват...

и аз незнам
Аватар

Мнение от BMWALPINA » 07 Окт 2011, 23:24

Е.Димитров написа:Той беше велик,като един локомотив които тегли вагоните на прогреса,теглеше здраво и изненадваше с решения,много малко са хората които виждат отвъд планината и правят нещо,след което мислят начина по който да свържат точките,един истински феникс ,една история,която ние никога няма да видим на нашата географска ширина,след като наема мениджър,който да помогне на компанията в даден момент с иновативни решения...този мениджър увонява Джобс..Това е тежък момент за геният (имаше една тема за образованието и Ентелекта-този гении няма диплом за висшист) се възражда,създава "Пиксар" и отново се завръща в "Ейпъл" на бял кон,казва,че да правиш една работа,винаги трябва да я правиш с огромна любов,а парите са страничният ефект,именно в конкуренция с друг велик гении-Бил Гейтс,дадоха такъв тласък на компютърната индустрия,именно на тях двамата дължим удоволствието да общуваме през мрежата,да се информираме и да знаем повече...
Аз притежавам айфон,дизайна е страхотен,софтуера иновативен,разбира се някой решения не ми харесват и за това...притежавам и смартфон с windows...разбира се и там има някой недуразомения и за това...ще притежавам и 3 ти-с андроид,но не това е въпроса,а това,че именно благодарение на айфон,дизайна стана...различен,локомотива който тласка към развитие на тези технологии кара нещата да се случват...

:yes: И именно когато го уволняват, цялата компания тръгва на зле...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 08 Окт 2011, 9:47

ogata написа:

За какво спорене говорим?
Не съм фен нито на мак нито епълските телефони и пади, но ти ако имаше малко акъл в главата си и разбира се комбинативно мислене, нямаше да задаваш въпроси с който ако ги принтне човек и някой части на тялото си не може никой да избърше ;)

Първо пускаш някакви снимки с технически възможности на "камък" и на и пад и? Оригинален ли си? Май не защото тази марка е н1 по разпространение в щатите?
Второ, мернах някакъв лайнян въпрос за това какво бил допринесъл.... ами момко нищо - развитието на самртфони и апдове - който междувпрочем по прогноза на пак такива "хорица" като Джобс са бъдещето и в момента големите технологични гиганти водят много усилена икономическа война за това кой ще се наложи на пазара....

Много обичам такива провинциални хейтърчета, честно. Аз също се чудя модераторите защо търпят подобни безполезни юзърчета във форума? Поне 1% да има позлезност, ама... :kuku:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 08 Окт 2011, 12:48

много моля в тази тема да пишат само хора, които имат какво да кажат по повод един иключително тъжен факт...
предполагам момчето по-горе е объркало темата без да иска...

само като факт, самсунг и гугъл отлагат представянето на най-новия си продукт като жест на уважение към водещата фигура на ейпъл... не вярвам някой да ги обвини че са любители на каквото и да е ай, че да го правят... адмирации все пак :clap:

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 08 Окт 2011, 12:56

///peter написа:
ogata написа:

.....модераторите защо търпят подобни безполезни юзърчета във форума?.. :kuku:

Излезна в Почивка :)
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 08 Окт 2011, 14:36

Владо написа:само като факт, самсунг и гугъл отлагат представянето на най-новия си продукт като жест на уважение към водещата фигура на ейпъл...

това наистина е голямо признание.

http://www.deseretnews.com/article/7053 ... death.html

ето едно интервю от преди 5 години, което съм гледал поне 10 пъти и всеки път ми е интересно. едни от двамата най-големи, ако не и най-големите пионери на силиконовата долина. гейтс и джобс на едно място.

http://youtu.be/_5Z7eal4uXI - 11 части е, това е първата.

http://youtu.be/WEJB6mHAydI - и едно от последните (пак няколко части), което е малко по-техничарско, но позволява да се надникне в неговото възприятие за нещата.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 08 Окт 2011, 16:29

steeN написа:ето едно интервю от преди 5 години, което съм гледал поне 10 пъти и всеки път ми е интересно. едни от двамата най-големи, ако не и най-големите пионери на силиконовата долина. гейтс и джобс на едно място.

http://youtu.be/_5Z7eal4uXI - 11 части е, това е първата.

http://youtu.be/WEJB6mHAydI - и едно от последните (пак няколко части), което е малко по-техничарско, но позволява да се надникне в неговото възприятие за нещата.

:OT:
Силицевата долина колега,често бъркано,защото на англииски е Silicon Valley,което е силициевата долина... :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d E46 2002г.
Мечтае да кара: 2010 e92 335i

Мнение от makaveli316 » 09 Окт 2011, 12:19

Да почива в мир човека, ама много хора яхнаха коня и почнаха да развяват знамето и преувеличават като по филмите.
Бил иноватор, а всъщност ако не беше глупавата политика на Apple, сега айфона щеше да е убиец от където и да го погледнеш, а не само "нов от вътре" и от там конкуренцията също щеше да е много по-напред.
Да не говорим за смешните им патенти, особено 2 патента които искаха да направят наскоро и един след смъртта на Джобс. Надявам се да я забранят тази система с патентите, защото само спъва технологията и ние консуматорите го поемаме изотзадзе.
Истината е една и тя е, че в Apple има много алчни индивиди, на които не им стигат явно милиардите и грам не им пука за нас дето купуваме.
А като ще говорим за открития, аз смятам, че човека който е допринесъл технически повече е Уозняк, но тъйкато не е умрял още, никой не го бръсне за слива, щото не е на сцената да представя продуктите на Apple.
Като умре обаче, същите лицемери пак ще яхнат коня, а Джобс ще е одавна забравен.
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата