двигателя трака

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: двигателя трака

Мнение от bum_bum » 07 Окт 2011, 20:44

Свещите се стягат с динамометричен ключ. Най малкото ако са некоректно стегнати се променя топлинното число.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Мнение от Stoqnov_1979 » 07 Окт 2011, 20:54

bum_bum написа:Свещите се стягат с динамометричен ключ. Най малкото ако са некоректно стегнати се променя топлинното число.

Последно ги сменяха в сервиз,но не вярвам да са ги стягали с динамометричен ключ,а на око или до откат :mhihi: ! А тази свещ,която днес открих полу-развита е най-вътрешната и сигурно им е било неудобно мястото,за да я стегнат :mhihi: .Но поне оправихме нещата: :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61/530XD
Мечтае да кара: на по-евтино гориво.

Мнение от MPOWERfan » 07 Окт 2011, 23:05

Видях темата на колега и се надявам да няма нищо против,че я позлвам и аз за въпрос.При мен се чува едно тракане когато колата е студена за 2 секунди и изчезва веднага,каточели докато качи маслко навсякъде из мотороа,нормално ли е или трябва да се притеснява? Точно като на повдигачи звучи но за секунда две и спира ...
E36/E39/E39/E46/E39/E61/E87/61

Аватар
Кара: ше 318tds
Мечтае да кара: перфектно БМВ

Мнение от e36Bulgaria » 08 Окт 2011, 0:49

MPOWERfan написа:Видях темата на колега и се надявам да няма нищо против,че я позлвам и аз за въпрос.При мен се чува едно тракане когато колата е студена за 2 секунди и изчезва веднага,каточели докато качи маслко навсякъде из мотороа,нормално ли е или трябва да се притеснява? Точно като на повдигачи звучи но за секунда две и спира ...

и аз имам същия проблем.. казаха ми че е от помпата голям аванс но дали е така нз на мен ми прилича на хидр. оптегач на веригите докато се напълни.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 08 Окт 2011, 18:58

Тва тракане ако не е в напреднал стадий се оправя като си слагате препоръчаното масло. Ако не- чистене на повдигачи частично оправя проблема. Следва ревизия на ваноса или подмяна на заминалите повдигачи и ако и тогава не се оправи.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61/530XD
Мечтае да кара: на по-евтино гориво.

Мнение от MPOWERfan » 08 Окт 2011, 19:06

bum_bum написа:Тва тракане ако не е в напреднал стадий се оправя като си слагате препоръчаното масло. Ако не- чистене на повдигачи частично оправя проблема. Следва ревизия на ваноса или подмяна на заминалите повдигачи и ако и тогава не се оправи.

При мен маи не е в напреднал стадий,чува се само когато колата е студена 1,2 секунди след като съм запалил и спира.
E36/E39/E39/E46/E39/E61/E87/61

Предишна

Назад към E36