Нещо стърже при потегляне
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- milkov_jv
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i
Нещо стърже при потегляне
Колеги,имам следния проблем:При потегляне(не всеки път) нещо изстъргва за части от секундата.Получава се през 2-3 потегляния,особено когато тръгна с по-малко газ.Възможно ли е да е нещо по съединителя като аксиален лагер например?Когато колата работи на място се чува един много лек шум,който почти се слива с шума на дигателя,но като натисна съединителя-изчезва.Двете неща дали биха могли да имат нещо общо?Иначе съединителя работи перфектно.Педала отделя като на нова кола.Не боксува.Много ще съм благодарен някой ако помогне с инфо.Колата е 318и 1997 година М43.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Нещо стърже при потегляне
Аксиалния лагер ако е зле се чува при натиснат съединител. Вдигни колата и завърти всяко едно колело. Провери имаш ли накладки, да не би да са на железа вече и да пристъргват в дисковете/барабаните. Може да имаш и някой блокирал спирачен апарат. Може да е от дифа. Общо взето трябва да я вдигнеш, и да се ослушваш много добре. Нещо, което ние не можем да направим през форума 

- milkov_jv
- кандидат ентусиаст
-
Колега,предните накладки са на 2 месеца.Звука е като от приплъзващ ремък,еднократен и е за не повече от полувин секунда.Усеща се лека вибрация даже.Изключвам дифа,тъй като се усеща,че стъргането се възпроизвежда от оборотите на мотора.Иначе утре ще я вдигам ,за да сменя маркучите на спирачкитеНякоя друга идея?
- bavar4o.70
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 320
- Мечтае да кара: м3
milkov_jv написа:Колеги,имам следния проблем:При потегляне(не всеки път) нещо изстъргва за части от секундата.Получава се през 2-3 потегляния,особено когато тръгна с по-малко газ.Възможно ли е да е нещо по съединителя като аксиален лагер например?Когато колата работи на място се чува един много лек шум,който почти се слива с шума на дигателя,но като натисна съединителя-изчезва.Двете неща дали биха могли да имат нещо общо?Иначе съединителя работи перфектно.Педала отделя като на нова кола.Не боксува.Много ще съм благодарен някой ако помогне с инфо.Колата е 318и 1997 година М43.
Шума,който изчезва като натиснеш съединителя е от лагер на първичния вал.Моя шуми много,но ще карам докато може,че не ми се свалят скорости.
- milkov_jv
- кандидат ентусиаст
-
Има логика,за сега този шум е доста незабележим,но скърцането на полусъединител на 1-ва и на задна си го има.
5 мнения
• Страница 1 от 1