настройка на ксенон (свети много близо)
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
41 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- watchman
- Потребител
-
- Кара: BMW 530d Touring
Re: настройка на ксенон (свети много близо)
Колеги, от скоро и аз се сдобих с E39 и имах проблеми с държачите на рефлектора на фара и след смяната им фара не мърда.
Вечер след като пусна фаровете виждам как се размърдват и после остават в най-долно положение.
Проблема се оказва задния датчик на носача.
Може ли някой да го снима къде точно се намира, защото лягах под колата, но не можах да го видя на задния десен носач?
И още нещо - подлежи ли на ремонт или трябва да се купи нов? След като ходих на диагностика ми казаха, че има напрежение към и от датчика, но не функционира както трябва.
Някъде четох, че е добре тези датчици да се изолират (примерно да ги пази от вода или удари от дребни камъчета) - какво е вашето мнение?
Благодаря предварително!
П.С. В края на седмицата ми предстои пътуване и искам да оправя фаровете, че в момента нищо не се вижда напред. Ако някой може да ме ориентира в Русе къде мога да оправя проблема ще е супер.
Вечер след като пусна фаровете виждам как се размърдват и после остават в най-долно положение.
Проблема се оказва задния датчик на носача.
Може ли някой да го снима къде точно се намира, защото лягах под колата, но не можах да го видя на задния десен носач?
И още нещо - подлежи ли на ремонт или трябва да се купи нов? След като ходих на диагностика ми казаха, че има напрежение към и от датчика, но не функционира както трябва.
Някъде четох, че е добре тези датчици да се изолират (примерно да ги пази от вода или удари от дребни камъчета) - какво е вашето мнение?
Благодаря предварително!
П.С. В края на седмицата ми предстои пътуване и искам да оправя фаровете, че в момента нищо не се вижда напред. Ако някой може да ме ориентира в Русе къде мога да оправя проблема ще е супер.
- Lawmaker
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i '96
- Мечтае да кара: non-stop
- watchman
- Потребител
-
- gardev
- Потребител
-
- Кара: BMW E39 525da 2002
При мен колеги проблема е следния, като включа фаровете не се тестват а има само едно леко примърдване на долу, какъв мислите че е проблема при мен.
- longboy
- Потребител
-
- Кара: Е39 528i
- Мечтае да кара: Е30 М3
Ами колегите са го написали по-нагоре. Единия вариант, ако си със автоматично регулиране на фаровете, да се е скапал единия датчик и колата автоматично сваля фаровете най-долу, за да не заслепяват останалите. Другия вариант е ако са счупени пластмасовите държачи на рефлектора, тогава като караш фаровете трептят нагоре надолу. Варианта да провериш за втория проблем е като хванеш фасунгата на късите и я размърдаш, ако се мести, значи са счупени държачите, ако е стабилно, значи са здрави. Държачите струват около 60лв. за двата фара оригинални, миналата година ги смених.
- gardev
- Потребител
-
- Кара: BMW E39 525da 2002
longboy написа:Ами колегите са го написали по-нагоре. Единия вариант, ако си със автоматично регулиране на фаровете, да се е скапал единия датчик и колата автоматично сваля фаровете най-долу, за да не заслепяват останалите. Другия вариант е ако са счупени пластмасовите държачи на рефлектора, тогава като караш фаровете трептят нагоре надолу. Варианта да провериш за втория проблем е като хванеш фасунгата на късите и я размърдаш, ако се мести, значи са счупени държачите, ако е стабилно, значи са здрави. Държачите струват около 60лв. за двата фара оригинални, миналата година ги смених.
Благодаря колега, като хвана фасунката се местят и двата рефлектора което означава че явно държачите са се счупули, до скоро си работеха а сега изведнъж и на двата фара са счупени, ебати късмета.
- watchman
- Потребител
-
Възможно ли е с компютър фаровете да се наместят в едно положение и да си стоят така. Т.е. да се изолират показанията на датчиците и да се зададат постоянни стойности на височината на фара?
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Май искаш да лъжеш ЛСМ-а? Не съм сигурен че ще стане.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Lawmaker
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i '96
- Мечтае да кара: non-stop
Ми отскубни кабелите на фара и няма какво да ги мести
От къде да ги закупя тези пластмаси, пишете колко струват , но не й къде се продават, дали ги има в евро07
- watchman
- Потребител
-
slav_j написа:От къде да ги закупя тези пластмаси, пишете колко струват , но не й къде се продават, дали ги има в евро07
Колегата laviatan ги продава. Много коректен продавач. Свържи се с него. Цената която платих аз за 1бр. комплект е 23лв. х 2 = 46лв. + доставка
Смяната я направих за 1 час.
41 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3