Проблем с Бензиномер
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- Amateur
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 525D
- Мечтае да кара: BMW M5 Competition
Проблем с Бензиномер
Здравейте на 316-ската не ми отчита колко бензин имам независимо дали сипвам 10 или 100 лева.Някакви идеи от какво може да е и как да го оправя че нямам излишни пари за майстор.
- VENI_E30
-
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: каруца с два коня
Re: Проблем с Бензиномер
Ами под задната седалка можеш да погледнеш какво става да не се е откачил някой кабел ,или да ги извадиш сондите и да ги огледаш !
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
VENI_E30 написа:Ами под задната седалка можеш да погледнеш какво става да не се е откачил някой кабел ,или да ги извадиш сондите и да ги огледаш !

обикновено се разпоява един черен кабел на сондата, която е с бензиновата помпа. Извади я (вади се за 5мин.) и виж, ако е скъсам --> запояваш и обратно

- Amateur
- кандидат ентусиаст
-
Мерси колеги сега ще погледна като изляза че много ме мъчи това всеки ден зареждам за да не изгасна някъде и винаги си нося 1 туба 10 литра в багажника да не стане фал!
- Amateur
- кандидат ентусиаст
-
Така днес отворих сондата зад шофьорската седалка извадих я няма нищо повредено зачистих я със спирт и я сложих другата не съм отварял но има проблем като извадя буксите и с едно кабелче като ги зануля дам на късо стрелката на таблото пак не мърда а би трябвало да фулира след като съм дал на късо.Та според мен няма смисъл да отварям и другата сонда,проблема май е в таблото.Вие как мислите?
- nakoone
- ентусиаст
-
- Кара: Touring
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
Amateur написа:Така днес отворих сондата зад шофьорската седалка извадих я няма нищо повредено зачистих я със спирт и я сложих другата не съм отварял но има проблем като извадя буксите и с едно кабелче като ги зануля дам на късо стрелката на таблото пак не мърда а би трябвало да фулира след като съм дал на късо.Та според мен няма смисъл да отварям и другата сонда,проблема май е в таблото.Вие как мислите?
Обикновено проблема е в другата сонда, зад пасажера, както ти писах, където се намира и бензиновата помпа, без да я извадиш и погледнеш, няма как да диагностицираш проблема. А теста от таблото ще ти по каже дали таблото е наред

- kiky_7
- младши ентусиаст
-
- Кара: Много коли
- Мечтае да кара: M4
А как се прави теста, че и аз имам същия проблем и при мен и от двете страни си е добре връзката. Най-вероятно е от таблото.

- Amateur
- кандидат ентусиаст
-
Еми най вероятно е в таблото нямам време да го отворя да погледан тия дни ще взема друго работещо табло и за проба и ако отчита значи в него е проблема ако не ще отварям и другата сонда
- Amateur
- кандидат ентусиаст
-
Колеги отдавна си оправих проблема с бензиномера смених таблото и всичко е ок.Темата може да се изтрие.
10 мнения
• Страница 1 от 1