м42 заглъхва

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Re: м42 заглъхва

Мнение от Dirty M5 driveR » 06 Окт 2011, 21:53

flirt4o_ написа:просто ми писна с тоя м42! много са капризни а е със основеен ремонт и се 4удя дали да сложа или 323 и 325 пуснал съм и тема :lol:

Не са капризни, колега... М42 е много корав мотор, просто всичко иска поддръжка. Това, че имаш определен проблем не говори лошо за двигателя - все пак не е вчера излязъл от завода. Локализираш проблема, решаваш го, и готово. Само че понякога е малко зор да се разбере къде е грешката. Но невъзможни неща няма. След определен период от време и определена сума пари всичко ще е ок. Ти вече си преценяваш дали времето и парите си заслужават ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Compact

Мнение от jdl » 06 Окт 2011, 21:53

Гасненето може да не е пряко свързано, но може и да е :confused: . От това, което казваш, аз поне разбирам, че не може да наеме хубаво при по-сериозно натоварване на мотора, т.е. когато му трябва най-вече много гориво и повечко въздух, а на място си се форсира що-годе добре, така ли?

Или и в движение си стига до прекъсвач, но неуверено? Ако е второто - може все пак ТПС-ът (датчикът на дроселната клапа) да прекъсва, или пък дебитомерът.

Бих посъветвал с мултимер да се провери плавността на показанията на ТПС-а в целия диапазон на отваряне на дроселната клапа, а също така и за дебитомера (отваряйки портичката му ръчно, нищо, че е сменян, смененият може също да е дал фира.
Другото - да се види налягането в рейката на дюзите (и на празен ход, и при форсиране), може и там да се крие ключът от палатката. :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 06 Окт 2011, 21:59

jdl написа:Другото - да се види налягането в рейката на дюзите (и на празен ход, и при форсиране), може и там да се крие ключът от палатката. :)

При недостатъчно налягане се съмнявам да запали даже. Пък да не говорим на каране какво ще е - при всяко подаване на газ ще забива муцуна. На мен симптомите все ми се струват като на дебитомер, но колегата е толкова сигурен в неговия, че :dunno: За ТПС-а съм съгласен, че е редно да се провери.

Аватар
Кара: 318ис м42 94г
Мечтае да кара: e46 m3
Детайли за колата: всичко по много

Мнение от ///Micev_87 » 06 Окт 2011, 22:28

не казвам нищо лошо за двигателя просто не ме слуша а е с нови сегменти повдига4и много пъри дадох за ремонти и все нещо излиза за това се нервирам :( пък тука в сандански са едни маистори мерси все пак 4е влизате в положение :bowdown:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Compact

Мнение от jdl » 06 Окт 2011, 22:30

Dirty M5 driveR написа:...При недостатъчно налягане се съмнявам да запали даже. Пък да не говорим на каране какво ще е - при всяко подаване на газ ще забива муцуна...
:yes:
Не съм се сблъсквал с такъв проблем лично, навремето обаче на един приятел фиестата - пълен инжекцион, не вървеше, докато не смени затлачения филтър. При малък дебит (потребление), като на празен ход, помпата успяваше да изхрани мотора, но иначе едвам вървеше :D Затова споменавам налягането като вероятна причина в случая.

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 06 Окт 2011, 22:59

Я си погледни температурните датчици да не сте разменили буксите...
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

Предишна

Назад към E36