Премигваща лампа за зареждането на акумолатора.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Ivakis Solo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 320D
- Мечтае да кара: Ford Mustang GT500 Shelby 1969
Премигваща лампа за зареждането на акумолатора.
Здравейте, от няколко дена наблюдавам следното нещо на колата ми. Подавам контакт и светват лампите съвсем нормално, паля я и те угасват, но след това лампата за зареждането светва пак за няколко секунди и загасва. В началото правеше само това. Днес започна да ми премигва същата лампа за зареждането и докато карам на напълно случаен интервал. Преди малко минах през целият град без да мигне и един път, а малко по-рано за 1км премига повече от 4-5 пъти. Нищо друго не се случва, колата си върви напълно нормално, музиката си свири, абе нормална работа. Четох за подобни проблеми в нета, но или лампата свети постоянно или премигва, но с спиране на музиката и премигване на фарове. При мен няма такива неща, само скапаната лампа. Проврих клемите - стегнати са, ремъка на пипане е натегнат, не приплъзва.
Давайте идей, че най-вероятно чак в Понеделник ще ходи на пръч да знам какво да я правя. Благодаря предварително!
Давайте идей, че най-вероятно чак в Понеделник ще ходи на пръч да знам какво да я правя. Благодаря предварително!

- Joro17
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: м си.
Re: Премигваща лампа за зареждането на акумолатора.
Обикновено това е признак за проблем в алтернатора.
Последно така ми премигваше същата лампа, бях на магистралата в чужбина. По едно време светна и не огасна, след минути почнаха да светват една по една всички лампи: airbag, ABS, Check Engine........ STOP и колата умря на място
Тогава не ми беше смешно хич, че бях с жена и дете вътре.
Оказаха се четки на алтернатор, динамото спира да зарежда и електрониката източва акумулатора за минути.
ПП: Между другото колата беше Пежо 307 SW (тия франсета що не вземат да правят само вино), не ме питайте кво съм правил вътре

Оказаха се четки на алтернатор, динамото спира да зарежда и електрониката източва акумулатора за минути.
ПП: Между другото колата беше Пежо 307 SW (тия франсета що не вземат да правят само вино), не ме питайте кво съм правил вътре

- virtualchild
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 LCI 530xd / E46 330xda M57N
- Мечтае да кара: по-малко на пътна помощ
- Детайли за колата: +VRPerformance+eco-tuning auto+ново BMW X5 турбо

И аз съм от пострадалите от алтернатор, но само да спомена че в TIS пише, че има риск за алтернатора при смяна на масло и антифриз. Трябва да се покрива за да не се залее, а аз никога не съм виждал някои да го прави.

И да вметна че алтернатора ми е за вграждане Френски .... Valeo

- Lyubo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320D TOURING
- Мечтае да кара: X6 M-POWER
Колега иди в сервиз или си свали генератора (динамото) на 90 процента съм сигурен, че едната от двете четки е на финала, а може и двете. Сменяш ги с нови ако не е изяден много колектора на ротора и караш.
- IKN
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 /316i
Ivakis Solo написа:Здравейте, от няколко дена наблюдавам следното нещо на колата ми. Подавам контакт и светват лампите съвсем нормално, паля я и те угасват, но след това лампата за зареждането светва пак за няколко секунди и загасва. В началото правеше само това. Днес започна да ми премигва същата лампа за зареждането и докато карам на напълно случаен интервал. Преди малко минах през целият град без да мигне и един път, а малко по-рано за 1км премига повече от 4-5 пъти. Нищо друго не се случва, колата си върви напълно нормално, музиката си свири, абе нормална работа. Четох за подобни проблеми в нета, но или лампата свети постоянно или премигва, но с спиране на музиката и премигване на фарове. При мен няма такива неща, само скапаната лампа. Проврих клемите - стегнати са, ремъка на пипане е натегнат, не приплъзва.
Хич не са приятни тия червени като почнат да светкат ,най вероятно както споменаха колегите по нагоре проблема
ще е в четките на релерегулатора .
Колега виж и на живо в движение като караш какви стойности на напрежението в цифров вид ще ти дава
бордкомпа . Влизаш в скритото 19 меню и после 9-то подменю мисля че беше . Така ще се види в движение
като светне лампата колко волта ще покаже на таблото .
Успех и пиши после каква е била причината.
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Колега, четките на алтернатора са за смяна. Нека го пгледне специялист, защото преди няколко месеца се натъкнах на един подобем случай, но четките не бяха толкова износени, за разлика от колектора, Плюсовия пръстен на колектора се износва по-бързо и в един момент четката контактува с пластмасовата основа под медния пръстен. подмяната и на двете не е трудна, но е добре да се направи от човек, който му разбира. Ако можеш да се справиш сам, още по-добре.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Дано си само за четки,че и аз ей така мигах и накрая умря колата и покрай четките и ротор сменяхме 

А в случей, че не е алтернатора провери си ремъка в кво състояние е и обтегача му!
- stoimenov_1958
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46 136к.с.
- Мечтае да кара: х5
Проблема се решава със почистване колектора на генератора и смяна на четките .
Успех.
Успех.
- Ivakis Solo
- кандидат ентусиаст
-
Проблема се реши с почистване на колектора, подмяна на четките и диодната плочка и още нещо дето не се сещам какво беше, пак вътре в динамото. Всичко за скромната сума от 150 лева, да се радвам ли, да ревем ли?!?

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Колега от форума си смени четките сам, а самите четки бяха от някакъв друг автомобил и ги купи за чудовищната сума от 5 лева...
Si non confectus, non reficiat.
- andreygg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 318i
- Мечтае да кара: m5
Преди две-три седмици и аз забелязах същия проблем. Лампата на акумулатора присветваше по време на движение. Отворих капака на двигателя и понеже акумулатора ми е от тези с индикатор /око/ установих, че същият е разреден /окото показваше черно вместо зелено/. Заредих го и от тогава лампата не е присветвала.
- Ivakis Solo
- кандидат ентусиаст
-
Как така се е разредил този акумолатор сам, и след зареждане си седи зареден. Най-вероятно и при теб скоро ще стане като при мен, динамото ти зарежда, но не достатъчно. При мен зареждането е добро до 1000 оборота, подам ли газ над тях динамото спира да зарежда или по-скоро не зарежда достатъчно. Това се установи на проверката днес, рециклаж и всичко е ток и жици.
Значи да рива.

Zagy написа:Колега от форума си смени четките сам, а самите четки бяха от някакъв друг автомобил и ги купи за чудовищната сума от 5 лева...
Значи да рива.

- andreygg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 318i
- Мечтае да кара: m5
[quote="Ivakis Solo"]Как така се е разредил този акумолатор сам, и след зареждане си седи зареден. Най-вероятно и при теб скоро ще стане като при мен, динамото ти зарежда, но не достатъчно. При мен зареждането е добро до 1000 оборота, подам ли газ над тях динамото спира да зарежда или по-скоро не зарежда достатъчно. Това се установи на проверката днес, рециклаж и всичко е ток и жици.
Сложно е да ти обяснявам. Слушане на музика при изключен двигател и други подобни.

Сложно е да ти обяснявам. Слушане на музика при изключен двигател и други подобни.
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2