Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стероиди!)

Мнение от bum_bum » 05 Окт 2011, 6:15

uCnaHeTcA написа:
bum_bum написа:Дай ми едно кило сурова маринована сьомга, че по я обичам и една бутилка домашно мляко, може и не варено и ме чакай да се отровя :mhihi:
Това са някакви бабешки вярвания.

Принципно, мисля, че става въпрос за прясна риба (не маринована) и яйца... Колко е така, само съм чувал, ама мисля, че веднъж съм и пробвал :mhihi: :dummy:

Няма проблем и с яйцата. Може на някой индивидуално да не му понася ама по принцип няма какво да ти стане.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от benzin » 05 Окт 2011, 7:26

bum_bum написа:
uCnaHeTcA написа:
bum_bum написа:Дай ми едно кило сурова маринована сьомга, че по я обичам и една бутилка домашно мляко, може и не варено и ме чакай да се отровя :mhihi:
Това са някакви бабешки вярвания.

Принципно, мисля, че става въпрос за прясна риба (не маринована) и яйца... Колко е така, само съм чувал, ама мисля, че веднъж съм и пробвал :mhihi: :dummy:

Няма проблем и с яйцата. Може на някой индивидуално да не му понася ама по принцип няма какво да ти стане.

Е ако яйцата са били от някоя болна кокошка, изпиеш ли го сурово рискуваш доста май? А относно суровата риба пак май си е риск, нали затова сушито се яде с хрян, защото той убива бактериите?
www.bmwпрофесори-bg.net

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 05 Окт 2011, 10:43

Хряна е за да ти "прочисти" вкуса за да може да усетиш следващата хапка, тъй като там се ядат много различни работи.
Суровата риба е добре да се замрази дълбоко преди да се яде, тогава умират доста от микробите ама пак си има известна доза риск.
Лаком гъз-глава затрива :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 98 325 tds M пакет touring
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...

Мнение от vanci88 » 06 Окт 2011, 15:00

Възможно ли от ВСАА аминокиселини холестерола да се повиши?
36436
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 06 Окт 2011, 19:51

Твърдо ньйе.
Има доста причини за покачване на холестерола, някои от тях крайно прозаични.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: шлеп

Мнение от rottweiler » 06 Окт 2011, 22:23

Значи да си перкам рибата с яйца ? че баба ми като ме видя и щеше да ме линчува. Някви бабини деветини за натравяне и т.н
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от benzin » 06 Окт 2011, 22:59

момци искам за фитили да ви питам, значи зет ми си беше направил сам фитили и бяха много удобни, не са такива които се навиват, а са шити и просто ги налагаш на лоста и през дупката на фитила си вкарваш ръката, усукваш и той стяга, та дали се продават такива по магазините, и ако да как се водят?
www.bmwпрофесори-bg.net

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 07 Окт 2011, 0:11

Готовите със затягаща примка не са ми удобни - пример http://www.harbingerbg.com/products.php?cid=8
Аз си ги правя сам от лента подобна на тази, която ползват за дръжки на сакове от синтетични влакна, виждал съм да се продава в бриколаж. Купувам си 120см лента, 30мм широка. Режа я на две и съответно сгъвам всяко от парчетата посредата и ги зашивам в края - няколко шева, така че да са около 1см зашити. При сгъването не срещам директно краищата, а единия го усуквам веднъж, така фитилът се навива плътно около лоста без да се смачка и да прави ръбове, които евентуално да убиват. Получаваш два 30см фитила, които при мен изкарват около 3 години като ги ползвам два пъти седмично - за цялата ми тренировка за гръб и когато правя трапец. Недостатък на този материал е, че докато се позахаби (1-2 месеца) много лесно се закача за накатката на лоста и понякога е трудно да се затегне добре.
Това е моята версия на фитилите, които ползвах за пръв път когато започвах да тренирам и може би затова съм свикнал с тази конструкция. Онези бяха по широки и направени от пожарникарски маркуч, отлично прилепваха за лостовете. Само че бяха служебни (на залата) и съответно не изкараха много.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 07 Окт 2011, 8:18

Същата работа- да си прецакаш тотално хвата вършат и две такива ленти без да са зашити.
Събираш им краищата след като си хванал лоста, премяташ ги през него и над китката и ги затискаш отдолу с пръсти.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от AGD » 07 Окт 2011, 9:16

bum_bum написа:да си прецакаш тотално хвата

Фитилите са противопоказни за начинаещи по гореспоменатата причина. За тренировка със сериозни тежести фитилът е необходимост.
bum_bum написа:две такива ленти без да са зашити

Стават обаче е по-трудно да ги увиеш около лоста без да се разглобят, особено когато едната ти ръка вече е вързана.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 07 Окт 2011, 9:44

По моему са противопоказни за всеки, който цели здраве, добра форма и практическа полза от тренирането с тежести. Щом тялото ти чрез хвата казва- пусни, значи има защо.
Развитието на който и да е било мускул с помощни средства като коланчета, фитили, наколенници, фанелки и т.н. води до дисбаланс. Т.е. един мускул става по-силен, отколкото друг свързан с него и от там идват травмите и проблемите на по-късен етап.
Всичките ви тези опити да имитирате големите водят до това на 20-30 години момчета да се оплакват от какви ли не травми.
От там и хора по 100 кила с 50 ръка, които не могат да се наберат един път, щото или не може да си повдигне собствената маса или ако не си носи фитилите няма хват да си задържи сичките меса на лоста дори и за едно набиране.
Няма да споменавам и чалга културата поради която маса хора са с огромни ръце, коереми, женски щръкнали мазни гърди и крачка като сламки на фона на цялото телосложение и смятат това за красиво и добра форма.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от AGD » 07 Окт 2011, 10:34

На никого не казвам как да тренира. Но и не приемам генерализирани изводи. Някак си ми се губи връзката между фитилите и чалга културата, но това може да е защото съм прекарал твърде много време в залата.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 07 Окт 2011, 10:44

bum_bum написа:По моему ...

Аз също не казвам на никой как да тренира :dunno:

Чудно ми е само как професора по фитнес White 1913 Power не се е появил още да ме нахрани :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от benzin » 07 Окт 2011, 13:59

мерси за отговорите свързани с фитилите :yes:
www.bmwпрофесори-bg.net

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 07 Окт 2011, 21:37

bum_bum написа:...

Е... това за набиранията да не можеш да се държиш са някакви много много тежки случаи :mhihi: Един чичка има в залата, дет прави с 1 ръка :mhihi: :mhihi: :mhihi: без фитили... По 4-5-6 бройки... Аз не съм пробвал, но смятам, че дори и да се държа, няма и едно да направя :mhihi:

Аз лично използвам фитили само за трапец. Пробвал съм и при други упражнения, но по-скоро ми пречат :lol: Колан ползвам само за клек, гребане, мечка и трапец като правя. Доста хора в залата колана не го свалят през цялата тренировка :kuku: :kuku: :kuku: Това е масово!

Скоро видях пък някакъв изруд се беше препасал с 2 колана, имаше наколенка на Д-р Ливайн :mhihi: :mhihi: :mhihi: (съвсем сериозно) и правеше клекове :kuku: :kuku: :kuku: Един пич пък има с контузии в лакет, коремни мускули, дискова херния, крака(не помня какво точно, ама не ги тренира), едното рамо нещо... и пак стои във фитнеса... Такива не мога да ги разбера... Чакат инвалиди да станат.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата