Питане за дистанционно за печка
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
57 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- asasin18
- ентусиаст
-
- Кара: е70 sd
Питане за дистанционно за печка
Колеги, може ли да ми обясни някой как точно се работи с това дистанционно, кога за какво светят лапичките. Мери предварително

п.с. трябва ли да му се програмира нещо след като се смени батерията ?
п.с. трябва ли да му се програмира нещо след като се смени батерията ?
Re: Питане за дистанционно за печка
За да включиш = натискаш MODE, след това ON, следва кратко премигване и печката подпалва. Изключване - MODE, OFF. Лятото не охлажда, а само вентилира - върти въздуха! 

- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
колеги малко оф-топик, ама наскоро с изненада разбрах че печката на Е60/61 не подргява двигателя, а само салона!
причината била че за двигателя щяла да отива много енергия и да смаже акумулатора, та инженерите решили с печката да се отоплява само салона. за целта се загрява по-малко количество антифриз и той си циркулира само през климатика.
може ли някой да потвърди или отрече това?
причината била че за двигателя щяла да отива много енергия и да смаже акумулатора, та инженерите решили с печката да се отоплява само салона. за целта се загрява по-малко количество антифриз и той си циркулира само през климатика.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
da6ip написа:колеги малко оф-топик, ама наскоро с изненада разбрах че печката на Е60/61 не подргява двигателя, а само салона!
От личен опит тая зима - печка настроена от таймера - в купето е баня, а двигателят е напълно студен. Паля, карам, след 5 минути започват да се крият чертичките.
- asasin18
- ентусиаст
-
- Кара: е70 sd
колеги аз установих че печката не се включва, нито когато и го задам от таймера, нито от дистанционното, но когато и дам да се включи директно няма грижи. Някой има ли идея на какво може да се дължи това и как се решава. В смисъл мога ли да си спестя ходенето до дару
п.с. дали може да е заради температурата която е над 5 градуса ?
п.с. дали може да е заради температурата която е над 5 градуса ?
Колега, при мен работи и при температура над 10 градуса (тази сутрин го тествах). Така че, надали е от това (макар да ми звучи логично).
Ти как й "даваш" да се включи директно?
Аз друго се чудя. Прекомерната употреба на тази печка не оказва ли сериозно влияние върху живота на акумулатора? Някой може ли да сподели преки впечатления при честа употреба на тази печка?
Мерси!
Ти как й "даваш" да се включи директно?

Аз друго се чудя. Прекомерната употреба на тази печка не оказва ли сериозно влияние върху живота на акумулатора? Някой може ли да сподели преки впечатления при честа употреба на тази печка?
Мерси!
F07 535d
F07 530d
E60 530d
Бе тя е нафтова, ама за да духне в купето - някой трябва да даде ток и на вентилаторите
(а и не само...)

F07 535d
F07 530d
E60 530d
- _Maranello_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd / Ex. e61 535d
Като стана въпрос, по какво мога да разбера дали имам печка? Нямам дистанционно. В менюто имам само режим вентилация с настройка за стартиране в определено време. Някъде тук четох, че всички имали, но не на всяка е активирана.
Здраве, безаварийно и безпроблемно!
_Maranello_ написа:Като стана въпрос, по какво мога да разбера дали имам печка? Нямам дистанционно. В менюто имам само режим вентилация с настройка за стартиране в определено време. Някъде тук четох, че всички имали, но не на всяка е активирана.
Като отвориш предния капак, на калника над лявата гума трябва да има метална табелка WEBASTO...
- fefe
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: LCI 530xd
- Мечтае да кара: Alpina B7
_Maranello_ написа:Като стана въпрос, по какво мога да разбера дали имам печка? Нямам дистанционно. В менюто имам само режим вентилация с настройка за стартиране в определено време. Някъде тук четох, че всички имали, но не на всяка е активирана.
Това, че нямаш дистанционно според мен е перфектната отправна точка в търсене на отговор на въпроса дали имаш печка.

Отваряш капака - ако има стикери WEBASTO (ако не ме лъже паметта де...) - най-вероятно имаш печка. Малко по-късно ще снимам моята и ще постна снимката
Това е интересно, а мога ли да си сложа допълнително?
Преди имах едно Е46 и то имаше такава печка, но никога не разбрах как се подкарва
Преди имах едно Е46 и то имаше такава печка, но никога не разбрах как се подкарва
- lowlevel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530D
Моето дистанционно за печката изглежда по различен начин. On / Off - само два бутона
Отоплява купето, топли и двигателя, работи само под 12 градуса, макс 30 минути. Отделно може ди си настройваш от менюто на колата два часа в които да се включва - например сутрин преди работа и вечер преди тръгване от работа 

Интересно ... А как разбираш, че ти топли и двигателя? Т.е. след като запалиш, температурата на двигателя ти е над 40-50 градуса, така ли?
F07 535d
F07 530d
E60 530d
57 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4