Покупка на 318

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Покупка на 318

Мнение от bat Jeko » 13 Апр 2006, 3:59

Здраве да е
От доста време се оглеждам за автомобил за моята съпруга и сам се спрял на една 3ка 318, 320 , 325 абе троика
Изкам малко съвети къде да гледам при 318 утре имам една среща колата сам я виждал само по нета
http://www.super-carros.com/reg/do/usad ... 26order%3d
Питам всичко това и изкам да споделя какво ми се случи вчера
Харесах една 318 4 врати 96 перфектна оптически от вън и от вътре при дилар и реших да я пробваме как е
КОлата беше с малко бензин и една леко мека гума , та минахме през две бензиностанции да и сипем малко гориво и да я припомпим гумата .
Не беха минали и 15 минути на ход се чу едно изсъскване като от копресор за въздух, и при влизането във вторат абензиностанция колата огасна, дилара си запали пак и тя пак си огасна и тъка три пъти като започна да чатка нещо.
Отворих капака аз и нали сам си любопитен се ослушвам гледам, моторчрто свети без следи нещо да е пипано по нещо.
Седнах на шофиорското место и гледам тя в червеното,а не беше там като огасна първия път , почти съм сигурен.
Запалих я аз ама тя затрака като дизел и огасих.
Дигнах щеката за маслото и се хванах за главата , първо че немаше второ че беше станало като грес плътно и лепкаво.
Казах му да я избута на паркинга и да търси пътна помош и едно такси да се приберем , тои си мисли че си правиа маитап.
Според мен моторчето си задираше вече, но....
Изкам да попитам 96 колко и какви мотори се слагат на 318 /колата може и да е произведена 95 тук са почти винаги с една година назад/
КАде да гледам за "детски болести'/прочетох важните теми но ако има нещо специфично за мотора , пишете.
Колата дето ще гледам утре е купе , на мен ми харесва, поне на снимки де ще пиша както го видя.
Good luck
И сега се сетих визуално мотора на тази дето 'задра 'вчера се различава от този на снимката на това купе или се лъжа?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 13 Апр 2006, 8:51

Здрасти ,
мотора е различен щото този е 16 клапана 140 коня ,а задралия е бил 115 ,бог да го прости ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 14 Апр 2006, 10:52

Купето като външен вид и интериор е наистина отлично ;) Гледай по
двигателя да не е имало някакви ремонти(по охладителната система по-точно),
да няма шумове от мотора(веригата тропа понякога).На окачването слабото
място е рейката,но при вас пътищата едва ли са като тук.Тампоните на задните
амортисьори също заминават бързо,както и тампоните на предните носачи.
Пак казвам,проблемите по-окачването много зависят от пътищата.
Но така като гледам колата,хич нямаше да му мисля много ;)
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bat Jeko » 16 Апр 2006, 0:27

Здраве да е
Благодаря за отговорите, имам да черпя.
Колата 318ис си беше перфектна на външен вид/първи и единствен собственик, мераклия сложил доста щуротии по колата, ксенони, музики, и т.н./ обаче не я е пазил като очите си тази рожба вътре пък аз ги карам тези коли отвътре на седалката и изкам като седна зад вилана да сам си като у дома чисто и спретнато и да си мирише на свежо.Оплатнителите на вратите тук там закъсани, все неща дето ме дразнят/тук са си малко Американ тип хоратата с две думи палачори са си немърливи немало е кои да ги научи , а можеби и не са си мачили парите , не пазят /писна ми по авто къщите да давам акъл на диларите да ги чистят и отвътре тези коли , те лъскат отвън и вътре мирише на чорапи , тъка де/
Казах му че това не е моита кола , дали сгреших не знам а и тои ме излага че колата преди 21 дни правил спирачки в оторизиран сервиз, аз пак си пахам прастите дето не ми е работата в дупките на джантите и гледам около 0.5 мм ръб н адиска , кои слага накладки без да рихтова днес , с лъжа не става /
Обаче ми е легнала на сърце тази дето и блокира моторчето и беше карана без масло , и два дни не спа вече а си мисля в понеделник да им предложа половината от парите дето изкаха и да я взима както е .
После да запретам ръкавите и смело, какво ще кажете, струва ли си?
Без забележки по отношение на вътрешен и външен вид,
Или да търся друга красавица.
ДА си попитам тази дето задра не беше съсъ виско а с ел , вентилатор, това м42 или 44 е ?
и как да сам сигурен защото по каталозите дето четох и разни програми М42 спира 95 а м44започва от 95 а тя каката по документи е 96.
Тези мотори с ризи ли са или с моноблок?
Благодаря
Good luck

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Frenz0 » 16 Апр 2006, 2:19

Не ме кефи щото е Автоматик
Yeah money and cars, Life of a gangsta in world of stars

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bat Jeko » 16 Апр 2006, 4:37

Здраве да е
Нещо не ми стана ясно
Тази кака дето блокира е М43/или м40 /като я гледам по снимките в реал ом каталога.
Обаче колата е с ел вентилатор а там и за двата мотора излиза че са с виско .Кеде е грешката?
М43 се монтира на Е46 с ел.вентилатор или греша/поне по каталог е тъка/
И тъи като живем въвъ времето ан лъжата и измамата /мотора тук го считат за консуматив/ как да позная м40 от М43 визуално,
Благодаря
Good luck

Babuna master
Аватар

Мнение от mitak_o » 16 Апр 2006, 10:06

m43 e с 4 бобини , а м40 с една и дистрибуторна капачка, и аз съм виждал че на компактите слагат електрическа перка.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 16 Апр 2006, 11:17

не взимай блокиралата щото доста работа те чака ,а и ще ти излезе златна .. то щом до блокиране на мотора се е стигнало и други важни възли ще са оставени без поддръжка ,постоянно ремонти трябва да и правиш.

ентусиаст
Аватар
Кара: дизелaка да пропушва
Мечтае да кара: НА БАБА ЯГА МЕТЛАТА :D:D

Мнение от LAST RIDE » 16 Апр 2006, 16:47

Че и ние тука си имаме такива мургавелки :mhihi: :mhihi: :mhihi:
по въпроса на колегата гледаи мотора да е 6 иначе интериора сее оправя все пак е кола 2 употреба неможе да очакваш чудеса се ще има кво да се пипне
Заменям си усилвателя!!

viewtopic.php?f=64&t=228928

коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават... :D

дере дънки сред голи мадами
Аватар

Мнение от Mamouk » 16 Апр 2006, 17:07

Съжалявам, но поизстрих малко мнения за домениканките :)

Ще ви помоля да се придържате към правилата на форума и да не разводнявате темата, която е пуснал колегата :!:

А при положение, че искате да обсъждатеи споделяте мнения за жените по света, просто си пуснете тема в "Извън темата" ;)
Legends may sleep...but they never die!
Плюй си на гъза и се пързаляй!

Назад към E36