Полиране на алуминиеви джанти
Модератор: bum_bum
- Gangsta911
- Потребител
-
- Кара: 330ci Feis
Re: Полиране на алуминиеви джанти
Колеги аз изкам да попитам за тези от коя шкурка да почна да махна тези драскотини?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- Kristopher
-
-
- Кара: e34, e36
Gangsta911 написа:Колеги аз изкам да попитам за тези от коя шкурка да почна да махна тези драскотини?
Тия ги захващаш с пила за метал, само че трябва да се въртят като ги таркаш с пилата

Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна

- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
Качи ги на струг и пуснете "една стружка"(термина е феноминален)
на ръба, който е нахапан от бордюрите ,става истински и адски бързо. После четейки темата и ако имаш желание, ще се справиш с не-леката задача.

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Другия вариант е да ги навариш леко и после да изравниш с по-груба шкурка. 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
С наваряването после може ли да се полира добре, че като се нагрее да не промени цвета на метала и после да не може да се полира?
- D_U_D_E_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 TDS
- Мечтае да кара: M5 с гуми за горене
И мен това ме интересува. Имам 2-3 аркади по ръбъ, мислех да го изравня, но един гумаджия ми каза, че така се разваля баланса на джантата и трябвало задължително да се навари. Кажете вярно ли е това? Само да кажа, че моите джанти имат още едно ръбче на борда(което мисля да търкам) не са като на колегата Gangsta911 по-горе. И как трябва да се избира метала при наварянето за да няма разлики в цвета?
- Kristopher
-
-
- Кара: e34, e36
Това с наваряването е тежка операция, виждал съм наварени полирани джанти и като се загредаш се разбира. Аи според мен много трудно наварката ще се направи в същата равнита с джантата, ако е голяма де

Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна

- lowrider
- ентусиаст
-
- Кара: DUB bimmer down the road in style
D_U_D_E_ написа:И мен това ме интересува. Имам 2-3 аркади по ръбъ, мислех да го изравня, но един гумаджия ми каза, че така се разваля баланса на джантата и трябвало задължително да се навари. Кажете вярно ли е това? Само да кажа, че моите джанти имат още едно ръбче на борда(което мисля да търкам) не са като на колегата Gangsta911 по-горе. И как трябва да се избира метала при наварянето за да няма разлики в цвета?
а като се сменят бордовете на на разглобяемите джанти, какво става с баланса... ех тези гумаджии

Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам
силиконките да барам
шестаците да карам
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Може. Две от джантите ми са с леки наварки на ръбчетата и изобщо не си личи. Даже задните две в момента чакат дооправяне, защото съм свиня и ги ужулих, след което минаха през тая процедура. 

- D_U_D_E_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 TDS
- Мечтае да кара: M5 с гуми за горене
а като се сменят бордовете на на разглобяемите джанти, какво става с баланса... ех тези гумаджии
[/quote]
то малко акъл тря ама да ти дойде навреме. Значи да им пусна една стружка
А има ли някой който си е правил джантите на струг. Защото имаме но ми се струва, че няма да влезне джантата там.

то малко акъл тря ама да ти дойде навреме. Значи да им пусна една стружка

А има ли някой който си е правил джантите на струг. Защото имаме но ми се струва, че няма да влезне джантата там.
- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
Другия вариант, най-лесен и без разправии да ходиш да ти я наваряват е да хванеш ъглошлайфа, както каза бум-бум, и с един ламелен диск.
Пак става много бързо работата.

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
- CA3108KM
- младши ентусиаст
-
- Кара: само русо и с 19"
- Мечтае да кара: същото (е39) ама М
sajalqvam za latinicata v klub sum.. hvashtash fleksa slagash mu disk sys shkurka 80 ili po-golqm (edrinata na shkurkata) svalqsh laka i togava shte vidish kolko sa dylboki derugite , sled koeto precenqsh dali ima nuvda ot nawarqwane ili ako sa po-malki moje da gi otnemesh s shkurkata. NE ZABRAWQI CHE DJANTAT ATRQBWA DA SE VURTI POSTOQNNO , ZA D AOTNEMA[ NAWSQKYDE EDNAKWO, A NE D AZADYLBAWASH NA 1 MQSTO , SLED KOETO HWASHTASH SHKURKA 60..100..120..240 I SI TI
PRI NAVARQVANETO KAJI NA TOZI KOITO SHTE TI Q NAVARQVA DA SI PODBERE ARGONA I GHE DJANTATA SHTE SE POLIRA SLED TOVA. ako ne podbere argona shte ima razlika w blqsyka lsed kato se polira.. pri men stana taka i sega moito navareno e kato hrom, a ostanaloto si e poliran aluminii.
uspeh

- ilchev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: всичко
И от мен колега един съвет, моите също бяха много зле даже имаше и кит да се заяпълнят. Хванах една пила за метал и ги изравних, после ги качих на струг и шкурка 60 и така до 2500.
Поздрави!
Поздрави!
- Nikito_nn
- ентусиаст
-
- Кара: му се с шпер
Имам едно запитване, мойте джанти са с полиран борд (или по скоро бяха), явно обаче полировката не е била запечатана и с времето все повече започна да се губи блясъка. Идеята ми е, ако мина бордовете само с полираща паста, без шкурене и т.н., ще получа ли резултата който беше в началото.