Тропане в предницата....

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe & E46 Coupe

Тропане в предницата....

Мнение от djkita » 03 Окт 2011, 20:54

Здравейте колеги. Реших да пусна тема за едно странно тропане в предницата, преди това прочетох доста теми тук, но точно за това тропане не открих някъде да е писано.Значи като подам рязко газ от 2000об до около 3000об се чува едно тропане от предната лява страна, а когато сменя предавките по рязко се чува същото тропане само че доста по-силно.... като преглеждах там видях, че късата биалетка си е заминала-смених ги и от двете страни, отгоре макферсона и той беше за смяна-смених ги....иии пак същото тропане.Вътрешните и външните накрайници съм ги сменявал наскоро,тампоните на носачите и тях също съм ги сменял.Последно като ходих за проверка ми бяха казали, че късите шарнири са ми за смяна, но не съм ги сменил все още, но пък характерното тропане от разбити шарнири го нямам ....Някой ако има идей от какво може да е да каже, че си нямам и напредстава какво може да е вече..... :arrow:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Re: Тропане в предницата....

Мнение от Dirty M5 driveR » 03 Окт 2011, 22:41

Колега, тропане ли е точно или някакъв подобен шум? Огледай около амортисьора и пружината, ти общо взето другите неща си ги инспектирал. Като подадеш газ между 2 и 3000рпм на коя предавка? Т.е. това тропане като се надигне/олекне предницата ли се получава? Пробвай на канал с дръпната ръчна да започнеш на тласъци да потегляш на първа, а някой отдолу да гледа и слуша какво се случва. Ще следя с интерес :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от djkita » 03 Окт 2011, 22:53

Колега тропането се получава на първа предавка, защото там има най-много тласък назад и явно нещо се измества или нещо от сорта.Тропането според мен се получава заради това че предницата се повдига леко.... Пружината едва ли ще е, защото огледах и там и всичко беше наред :confused: Утре ще оглеждам пак всичко отдолу може и нещо друго да е.....
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от HowDouWantit » 04 Окт 2011, 1:39

Не съм много запознат ,но прегледай тампоните ,на мен ми звучи като някой заминал тампон .. :yes:
Изображение

моргаджия
моргаджия
Аватар
Кара: Всичко

Мнение от Krassi_kn » 04 Окт 2011, 11:43

Скъсан тампон на двигателя :dunno:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от djkita » 04 Окт 2011, 12:20

Бях погледнах само този тампон от лявата страна (от където идва тропането) и не беше скъсан, сега ще погледна и от другата, защото може и да се заблуждавам че проблема е в лявата страна..... :arrow:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от djkita » 04 Окт 2011, 13:10

Krassi_kn написа:Скъсан тампон на двигателя :dunno:

Това се оказа, че е проблема.Явно не го бях проверил добре.... Мерси много :bowdown: :bchug:
Изображение

Назад към E36