CHECK ENGINE и откриването на проблем

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i M40

CHECK ENGINE и откриването на проблем

Мнение от bmwmaniq » 02 Окт 2011, 22:36

Искам да попитам колегите които са си сложили тази екстра и които е имат на какъв принцип работи. Значи давам контакт натискам педала на газта 5 пъти и тя вади номер на грешка. Даде ми грешка 1222 (ланда) реших да откача и дебитомера защото знам че на 100% го хваща но CHEK ENGINA ми вади само ландата. Та въпроса е трябва първо да отстраня едната грешка ли че да ми покаже другата което е тъпо ???? Другото което е,карам примерно и задържа на 2500 оборота по дълго време и лампата на CHECK-a светва постоянно до подаване на повечко газ.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 Turbo

Re: CHECK ENGINE и откриването на проблем

Мнение от Bimmer_E36 » 02 Окт 2011, 22:55

След едната грешка не започва ли да мига следващата?
И аз имам 1222
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwmaniq » 02 Окт 2011, 23:13

Ами поне при мен не ... След като изкара 1222 и светва за около 3-4 сек постоянно и почва на ново и пак 1222 .. като откача акумолатора за 20 сек и го закача дава 1444 че няма грешки но докато запаля ... после пак 1222 и така и за това исках да питам и колегите които е имат как е при тях .
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Compact E36 Individual

Мнение от Graphite » 03 Окт 2011, 7:25

а тази viewtopic.php?f=8&t=268708 тема дали погледнахте ?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 Turbo

Мнение от Bimmer_E36 » 03 Окт 2011, 9:29

Леко съм писал в нея ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Compact

Мнение от jdl » 03 Окт 2011, 9:39

bmwmaniq написа:... Другото което е,карам примерно и задържа на 2500 оборота по дълго време и лампата на CHECK-a светва постоянно до подаване на повечко газ.

Ами то това е изначалният смисъл на индикацията - да показва, когато има проблем при работещ двигател. Щом свети при работещ двигател, значи ЕКУ-то открива крещяща неизправност ;) напр. дефектирал/прекъснат датчик, невъзможност за поддържане на правилна гориво-въздушна смес и т.н. Другото - "педалните" кодове, са "екстра" :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwmaniq » 03 Окт 2011, 10:25

Ооо да за това не се бях замислил понеже аз е карам предимно на газ и наистина е възможно да не харесва горивото. Понякога и ми светва АБС и заедно с него светва и чека.. Хм... умна колица :) Мисля че разбрах това което ме мъчи :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Compact

Мнение от jdl » 03 Окт 2011, 12:18

При правилно настроен ГИ не трябва да светва чека. Обаче от смотано гориво - може ;) На мен за над 40-50к км с ГИ ми се е случвало да светне чека с грешка 1222 само веднъж, след като по принуда заредих газ на едно пернишко Еко, не разбрах какви го.на имаше в газта, но на магистралата на автопилот ми светна Check Engine лампата (без никакви други симптоми - забиване, липса на мощности и т.н.). Минах на бензин и чекът изгасна веднага. Записаната грешка (проверих я на първата спирка) беше именно 1222. След издухването на бутилката и зареждане с читава газ, проблемът повече не се е повтарял, доста хиляди километри съм навъртял оттогава.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwmaniq » 05 Окт 2011, 23:51

Аз съм с обикновено газово и си светва редовно но както казах не се бях замислял че на газ с обикновено газово е възможен този проблем а е и логичен. На бензин не съм е пробвал но и това ще стане като сменя бензиновата помпа :mhihi: Иначе ме мъчеше най вече че сега ми вади само грешка 1222 и не показва други макар да и създавам умишлено а тоес да откача дебитомера. Но както и да е ще го прежаля това все пак и хората където правят диагностики и те хляб ядът :)
Изображение

Назад към E36