Малко мисли за 2,8 в компакт
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
40 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- LuBo1
- води статистиката
-
- Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
- Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d
Малко мисли за 2,8 в компакт
Какво мислите ще се получи с м52Б28 в купе от 316 компакт. Ползване на мотор + кутия от 2,8 стокови с 3,38 дифф от 1,6 компакта ?
Интересни са ми мислите който всеки от Вас има относно такъв сетъп и такава конфигурация.
Всякакви предложения са добре дошли , негативните си ги оставете изцяло за Вас
П.С Колата е на приятелката ми

Интересни са ми мислите който всеки от Вас има относно такъв сетъп и такава конфигурация.
Всякакви предложения са добре дошли , негативните си ги оставете изцяло за Вас

П.С Колата е на приятелката ми

- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Re: Малко мисли за 2,8 в компакт
Е толкова ли ти е писнала че искаш да и сложиш 2.8 на девойката...
Иначе добре като идея ама за девойка... Или искаш подло подло да наказваш с компота и като те питат "еййй к'во стана", да има "Е брат тва е на жената колата
..." 
Иначе, запази дифа със сигурност, по-късо по-добре, само с кардана трябва да ти се изясни как точно и какво ?

Иначе добре като идея ама за девойка... Или искаш подло подло да наказваш с компота и като те питат "еййй к'во стана", да има "Е брат тва е на жената колата

Иначе, запази дифа със сигурност, по-късо по-добре, само с кардана трябва да ти се изясни как точно и какво ?
Последна промяна Boyadjiev на 02 Окт 2011, 20:42, променена общо 1 път

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Ако сложиш и спирачки като за 28ца ще е добре. Иначе друго негативно не виждам, освен гадното табло на компакта ама сигурно сте му свикнали вече.
п.с. Силно не препоръчвам да го кара приятелката ти освен ако не се окаже някаква видна дрифтърка
п.с. Силно не препоръчвам да го кара приятелката ти освен ако не се окаже някаква видна дрифтърка

A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- dackooo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е 53
Всеки които е карал компакт знае къв кеф е да се кара тая кола нема значение с кав мотор е.
Щом имаш парички слагай големия матор и да се литка приятелката ти ,па нека си разправят че таблото било кофти или задницата вдигната или др подобни то тва е чара на колата.
голямо ЗА
голям мотор
Щом имаш парички слагай големия матор и да се литка приятелката ти ,па нека си разправят че таблото било кофти или задницата вдигната или др подобни то тва е чара на колата.
голямо ЗА

- Димитър Димитров
- младши ентусиаст
-
- Кара: внимателно.
- Мечтае да кара: сАмоЛеТ
Определено комбинацията е перфектна
/ имам впечатления от около 30 хиляди километра
/
Няма нищо сложно в процедурата, акумолатора си остава отпред.Задължително ползвай спирачките от 2.8-цата.

Няма нищо сложно в процедурата, акумолатора си остава отпред.Задължително ползвай спирачките от 2.8-цата.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- LuBo1
- води статистиката
-
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d
Знам за твоя компакт от близо година
От Бесния от Враца
С какъв дифф си в момента, имаш ли го проблема с тръгването на врати с леко даване на газ на 2ра на право и 3та в завои ?
Спирачките и окачването ще бъдат от 2,8цата , 4 цил му идва малко тежък мотора отпред
Гледам нямаш разпънка м/у бомбетата отпреде , аз сложих за всеки случаи. Мисля и за отзаде да си напрая къстъм меид
Ще ти кача една снимка утре
Поздрави

Спирачките и окачването ще бъдат от 2,8цата , 4 цил му идва малко тежък мотора отпред
Гледам нямаш разпънка м/у бомбетата отпреде , аз сложих за всеки случаи. Мисля и за отзаде да си напрая къстъм меид

Ще ти кача една снимка утре

Поздрави

- Димитър Димитров
- младши ентусиаст
-
LuBo1 написа:Знам за твоя компакт от близо годинаОт Бесния от Враца
С какъв дифф си в момента, имаш ли го проблема с тръгването на врати с леко даване на газ на 2ра на право и 3та в завои ?
Гледам нямаш разпънка м/у бомбетата отпреде , аз сложих за всеки случаи. Мисля и за отзаде да си напрая къстъм меид![]()
Ще ти кача една снимка утре![]()
Поздрави
- Моят компакт отдавна замина, карах го само 6 месеца и ми омаля

- При здраво купе няма смисъл от разпънка, М52 не е много по-тежък от твоя мотор.
От Бесния се зарибих за смяна на мотори и от тогава само щуротии ги върша

Успех

- LuBo1
- води статистиката
-
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d
[/quote]
Това за тръгването на страни и буксуването са само легенди
, найстина навървява добре но не е това за което го смятат[/quote]

Това за тръгването на страни и буксуването са само легенди

- shmundi87
- Фокусник
-
- Кара: на тройки още от ученик!
- Мечтае да кара: без да "прави"
Колега, с дифа на компакта ще останеш доволен,аз мойта я карам все още с 3.45(ИС-ковия) и не мисля да сменям числото,а само размера на прасето,макар че още не съм я пробвал колко ще направи с тоя диф,но си мисля че 220 няма да са проблем!Иначе ще е супер компакта с 28-чка под капака..
!

Ти си от мъжете които ce прибират от работа,пият една боза,смачкват някоя хлебарка,ударя си чи**я и въздъхвaт-'' омръзна ми този живот-алкохол,убийства и секс...
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
LuBo1 написа:... Мисля и за отзаде да си напрая къстъм меид![]()
Имам разпънка като за теб.

Колкото до идеята - добра е. Аз не съм фен на късите диференциали и ще критикувам само тази идея. Иначе няма какво да му мислиш. Като взимаш разните работи от донора, вземи и инструменталното табло, защото настоящето ти няма да се разбере с управлението на двигателя и оборотомерът и температурата на водата няма да са коректни.

- luben.peichev
- Потребител
-
- Кара: E36 323ti
На моя компакт му сложих м30б35 много приятно се получи и останах супер доволен и спокойно колата от 2ра си тръгва с вратите напред , но зимата ще и е тегаво на девойката с тва 2.8 , аз с 1.8ис имах проблеми зимата пък за 2.8 да не говорим ( с 3.5 не съм го карал зимата пък и няма да имам възможност )
'92 E34 525ix(R.I.P)-->'92 E34 525tdsA(R.I.P)-->'95 E36 Compact 335ti(R.I.P)--> '95 E34 525tds Touring -->'93 E34 525i --> '84 E30 Coupe 318i(soon with m30b35 compressor) + '96 E36 323ti
Някой, който е присаждал 2.8 в компакт може ли да каже каква генерация му е сложил?
Според мен става от 20 нагоре!
I don't know where the Limit is But I know where is Not!!!
- Димитър Димитров
- младши ентусиаст
-
kkkrisss написа:Някой, който е присаждал 2.8 в компакт може ли да каже каква генерация му е сложил?
В моя случай дадох едни 500лв. за пълна глупост: 2 тръби с резонатори и едно крайно гърне - резолтата беше

Ако ще правиш подобно нещо си търси генерация от компакт 323 / най добре смени компакта с купе и прави каквото ти е кеф

Незнам дали е ориентир ама да кажа, че на моя Compact сложих генерация от E39 тдс и пасна перфектно. Не цялата рабира се. От последното гърне напред почти до двуцевката е 1:1. Нямаше никакви преправяния на тръбите...само напред малко рязане и заварка ама без огъване.
40 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3