Много проблеми накуп - 325тдс
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- pazo02
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 325TDS Touring Automatik
- Мечтае да кара: много коне
- Детайли за колата: С много гъдели :)
Re: Много проблеми накуп - 325тдс
Zubcho написа:...
Преди да започне да прави това нещо ми прегря по Витиня, а преди това имах надуване на маркучите. Оказа се духнала гарнитура. Главата се провери и шлайфа и била ОК, купих гарнитура Рейнц, болтове също рейнц. Всичко се направи както трябва.
...
Значи по пътя на логиката трябва да тръгнем, че колата е прегряла в следствие на ПРОБЛЕМ, който е предизвикал прогорена гарнитура и последвалия ремонт на главата, който си извършил, НО това не е отстранило проблема със загряването, причинил ремонта на главата, а само е поправил следствието, следователно първопричината си остава...
1. Промих цялата охладителна система - маркучи, радиатори, каквото се сетиш - всичко свалих и мих - стана малко по-добре, но грееше
2. Смених водната помпа от ламаринена с метална - стана малко по-добре, но грееше
3. Смених климатичния радиатор - стана малко по-добре, но грееше
4. Смених виското с ново - стана доста по-добре, почти спря да грее
5. Смених термостата с нов - спря да грее
Изводът какъв е - всичко е супер комплексно и навързано, а в моя случай дори се оказа, че първо излекувах симптомите, и после причината

Ти не каза ми ли радиаторите и тн, ама направи го и това, щом вече и помпата е невинна, или просто замерете тоя датчик вярно ли покава или го смени. Виж и климатичния радиатор, моя беше тотал - при все че го мих отвън, имаше толкова гадлък между ламелите, че почти не пропускаше въздух към водния радиатор(виж т.3 по-горе

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Проблемът за да духне гарнитура бяха слабо навити болтове на главата от предните майстори, които я правиха колата.
Значи аз смених, водната помпа, виско, датчик, термостат, водния радиатор е на 2г. като почти не е карана колата за това време. Ще измием и климатичния радиатор за да сме сигурни, но ми направи впечатление, че като се пусне перката да работи и горната част на радиатора (водния) от дясно става ледена (при 17С външна темп). Предполагам, че това е достатъчен показател за топлоотдаването му и за това съм го изключил него.
Аз си мисля, че имам микропукнатина в главата, която прави някаква температура локално само и за това се пуска перката.
Моля се след като я промият да се оправи и проблема да е бил в някакво запушване (но не ми се вярва да се реши проблема и сигурно ще се отваря мотора)
Значи аз смених, водната помпа, виско, датчик, термостат, водния радиатор е на 2г. като почти не е карана колата за това време. Ще измием и климатичния радиатор за да сме сигурни, но ми направи впечатление, че като се пусне перката да работи и горната част на радиатора (водния) от дясно става ледена (при 17С външна темп). Предполагам, че това е достатъчен показател за топлоотдаването му и за това съм го изключил него.
Аз си мисля, че имам микропукнатина в главата, която прави някаква температура локално само и за това се пуска перката.
Моля се след като я промият да се оправи и проблема да е бил в някакво запушване (но не ми се вярва да се реши проблема и сигурно ще се отваря мотора)
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- pazo02
- кандидат ентусиаст
-
А предните майстори какво са й правили, че да отварят главата?
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
pazo02 написа:А предните майстори какво са й правили, че да отварят главата?
Строши мотора. Счупил се бил клапан и вътре всичко било на салата.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
А антифриз бара ли,надува ли маркучите!?
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
Nasko_325TD написа:А антифриз бара ли,надува ли маркучите!?
Не. Всичко си е в норми.
- pazo02
- кандидат ентусиаст
-
Ми брат, нямам повече идеи за твоето добиче...
Дано го оправят поне твоите (")майстори(")...