Е90 как се справя в зимата на сняг и лед?
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
Re: Е90 как се справя в зимата на сняг и лед?
armagedon_762002 написа:прав си ,но м3 не е xdrive
http://www.youtube.com/watch?v=SDHdyFOu ... re=related
По мое мнение гумите са определящ фактор,защото с летни гуми е като шейна
Да не забравяме уменията на водача, на тези тестове едва ли слагат хора на случаен принцип.
- armagedon_762002
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
RaHzElChO написа:armagedon_762002 написа:прав си ,но м3 не е xdrive
Да не забравяме уменията на водача, на тези тестове едва ли слагат хора на случаен принцип.
Така е-но човек който има опит с задно през зимата знае как се контролира колата и предполагам както на мен ми харесва, точно този тип шофиране търсят повечето клиенти на БМВ
- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
armagedon_762002 написа:RaHzElChO написа:armagedon_762002 написа:прав си ,но м3 не е xdrive
Така е-но човек който има опит с задно през зимата знае как се контролира колата и предполагам както на мен ми харесва, точно този тип шофиране търсят повечето клиенти на БМВ
Въобще не мисля да влизам в такъв спор, едни си купуват BMW да се возят, други да карат спортно, трети да правят доните по плацовете. Моята идея е, че тази реклама на М3 в сняг е манипулирана, защото не карат случайни хора, дори хора с опит, а професионалисти. Със сигурност има много хора, които шофират добре през зимата, но идеята на темата е друга.
- galant
- младши ентусиаст
-
- Кара: само Месершмити
Истината е че зимата със задно човек трябва да е доста внимателен.Тука всеки е майстор и дрифтер и кара с вратите напред,всеки има 100%-ов контрол над автомобила си и ала-бала.За няколко зими със задно мога да кажа че на първия сериозен сняг около 30см,с нови зимни гуми,не можах да откина от паркинга(е90).Изкупих едрата сол на магазините в квартала,с DTC,без DTC(без DTC стана след 2 дена)псувни,пак не стана.Дядото тогава имаше Нисан Примера 91-во лето модел.С един камшик и бях на вън.Като се постопи леда и снега,излязох да се порадвам на задното.На ул."Богатица"(там си е нагорно)се ноложи да спра на баира заради задръстване.След това не питайте как съм тръгнал от място,на сняг и киша,на баир-пълна трагедия.Така че не е баш безпроблемно зимата е90-то и задното като цяло.Като отида на музея на широкото си е кеф,ама там е друго,по улиците друго.
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Тази зима се качвах от Сапарева баня до лифта с четирима човека и даже се поднасях нарочно по завоите, много се изкефих колко е стабилана колата на сняг. Гумите са ми мишелин алпин а4 на 16". Като цяло, от всички тройки които съм карал през годините, е90 е най добре на сняг, и при пързаляне имам перфектен контрол до към 90км. ч
- TsvetanVR
- Dicky Wolf
-
- Кара: Z4M Roadster
galant написа:Истината е че зимата със задно човек трябва да е доста внимателен.Тука всеки е майстор и дрифтер и кара с вратите напред,всеки има 100%-ов контрол над автомобила си и ала-бала.За няколко зими със задно мога да кажа че на първия сериозен сняг около 30см,с нови зимни гуми,не можах да откина от паркинга(е90).Изкупих едрата сол на магазините в квартала,с DTC,без DTC(без DTC стана след 2 дена)псувни,пак не стана.Дядото тогава имаше Нисан Примера 91-во лето модел.С един камшик и бях на вън.Като се постопи леда и снега,излязох да се порадвам на задното.На ул."Богатица"(там си е нагорно)се ноложи да спра на баира заради задръстване.След това не питайте как съм тръгнал от място,на сняг и киша,на баир-пълна трагедия.Така че не е баш безпроблемно зимата е90-то и задното като цяло.Като отида на музея на широкото си е кеф,ама там е друго,по улиците друго.

Тука всеки ги изкарва тия коли снегорини...

Последният пост няма смисъл да го коментирам....
Ако мога с 2 изречения да го кажа:
При тръгване е зор голем (дори с DTC) ако е нанагорнище или преспа
Тръгне ли обаче веднъж - практически нема спиране и поведението на пътя е уникално!
При тръгване е зор голем (дори с DTC) ако е нанагорнище или преспа

Тръгне ли обаче веднъж - практически нема спиране и поведението на пътя е уникално!

- TsvetanVR
- Dicky Wolf
-
flame написа:Ако мога с 2 изречения да го кажа:
При тръгване е зор голем (дори с DTC) ако е нанагорнище или преспа![]()
Немоо са запра!

TsvetanVR написа:flame написа:Ако мога с 2 изречения да го кажа:
При тръгване е зор голем (дори с DTC) ако е нанагорнище или преспа![]()
Немоо са запра!![]()
![]()

Нема спиране в смисъл, че върви стабилно - не затъва, не занася - а не, че не държат спирачките

- kronos
- ентусиаст
-
Има хора които могат да карат при всякакви условия и със всякакви коли, и такива на които ръцете им са завряни в г.за 

- TsvetanVR
- Dicky Wolf
-
Абе то и аз мога, и тато може, ма козата си сака пръч!
То и аз съм карал е36-цата зимата с летните гуми, отзад на 2мм грайфер, ама не е в т'ва въпросът.

То и аз съм карал е36-цата зимата с летните гуми, отзад на 2мм грайфер, ама не е в т'ва въпросът.

- galant
- младши ентусиаст
-
- Кара: само Месершмити
kronos написа:Има хора които могат да карат при всякакви условия и със всякакви коли, и такива на които ръцете им са завряни в г.за
Ти от кой "модел" си колега?
- kronos
- ентусиаст
-
Някъде по средата 

- BMW trust
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320D E90
- Мечтае да кара: нещо още по-бързо
Така като чета коментарите, първите няколко дни ще карам доста внимателно докато усетя на живо за какво става въпрос.

Истината е по-различна. Когато не пипате нищо е ясно. Когато ВКЛЮЧИТЕ DTC наистина ограничавате функциите на DSC. Позволява се превъртане на колелата (дето му викат тракшън контрол) и по-ограничено прилагане на спирачно усилие към колелата (ESP). Идеята е да можете да се движите при влошени условия и както се досещате не е готино колата да прилага каквито и да е спирачни моменти към колелата в тези моменти.
Иначе аз трета зима карам Е90 и мога да кажа, че за такива условия колата е ужасна. Няма нищо по-срамно да не можеш да тръгнеш и по най-малкия наклон. А това се случва. А тогава можеш да разчиташ само на DSC, за да включва електронния блокаж на диференциала (който всъщност не блокира нищо, но това е друга тема) и след като тръгнеш пускащ DTC, за да се "движиш"
Колкото и да си карач, гравитацията и сцеплението не можеш да ги "излъжеш", истината е в засилката. ХАХхахаха
Иначе аз трета зима карам Е90 и мога да кажа, че за такива условия колата е ужасна. Няма нищо по-срамно да не можеш да тръгнеш и по най-малкия наклон. А това се случва. А тогава можеш да разчиташ само на DSC, за да включва електронния блокаж на диференциала (който всъщност не блокира нищо, но това е друга тема) и след като тръгнеш пускащ DTC, за да се "движиш"

Колкото и да си карач, гравитацията и сцеплението не можеш да ги "излъжеш", истината е в засилката. ХАХхахаха