Губене на антифриз + леко прегряване
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
51 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Губене на антифриз + леко прегряване
Привет, колеги! Имам следното питане: наблюдавам една постоянна загуба на охладителна течност. На студен мотор наливам до чертата, след което за 3-4 дни нивото пада почти до долу. Повече от това не губи. Не прегрява. Парно има. Една такава стара тема видях, но не е изяснена причината за проблема. Това явление ми е откакто съм купил колата - вече една година. Няколко поредни пъти доливах, но след като установих че загубата спира, се отказах. И така до днес не съм имал абсолютно никакви проблеми.
Тази сутрин обаче... Мотора достигна работна температура. След ~1км. спрях да видя един човек, и докато си говорим гледам стрелката тръгнала надясно
На 2мм от средата беше, и си стоеше там. Потеглих към паркинга на малко по-високи обороти и темп. се нормализира. Вечерта отново качи стрелката на 12ч. Спрях пред нас, и оставих колата да поработи на празен ход. Така 3-4 мин. и отново тръгна да загрява. Стига почти до следващата черта и си седи там. Пускам парното на макс и поддържам ~2500 рпм., температурата се нормализира за има-няма 6-8 сек. Тръгвам да карам из града, да видя как ще се държи. 50м. след като тръгнах мръдна с 2мм. и при малко качване на оборотите се върна. 30 минути карах - спокойно и ръчка, и си седи на 12ч. Спра ли я за 3-4 мин. и тръгва да грее. Маркучите стават съвсем леко по-твърди, което е нормално щом качва температурата.
Тия дни ще видя дали иска обезвъздушаване, ще долея течност, и ще видим как ще се държи. Съмнявам се във въздушен джоб, но ще пиша като съм сигурен. Междувременно очаквам да се включите и да кажете какво мислите. Знам, че има безброй много теми за прегряване, но като моя случай не срещнах.
ПП: Термостата е на няма и 2000км. (не че не може да се окаже проблемен). Водната помпа и тя е на малко км. Виското върти.
Тази сутрин обаче... Мотора достигна работна температура. След ~1км. спрях да видя един човек, и докато си говорим гледам стрелката тръгнала надясно

Тия дни ще видя дали иска обезвъздушаване, ще долея течност, и ще видим как ще се държи. Съмнявам се във въздушен джоб, но ще пиша като съм сигурен. Междувременно очаквам да се включите и да кажете какво мислите. Знам, че има безброй много теми за прегряване, но като моя случай не срещнах.
ПП: Термостата е на няма и 2000км. (не че не може да се окаже проблемен). Водната помпа и тя е на малко км. Виското върти.
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Re: Губене на антифриз + леко прегряване
На въздух в системата прилича+капачка за загубата.Пробваи тея неща ,че иначе ще има ревизия на мотора.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Въздуха в системата ще го изкарам (ако има), стига да имам време тези дни. Капачка ще видя да намеря за проба. Иначе на студен мотор гледах нивото - долу си е, какво си седи винаги. Да пуши не съм забелязвал, но ще се оглеждам по-честичко.
Забравих да спомена, че мотора е М50Б20 без ванос. Не че има значение де
Забравих да спомена, че мотора е М50Б20 без ванос. Не че има значение де

- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
Оставял ли си нещо отдолу, за да провериш дали има някакви течове? Може да пробваш с нов вестник примерно, ако на другия ден се е набръчкал някъде, започваш да се ослушваш... Гарнитурата на главата как е?
Аз съм на друго мнение ако е въздух нямаше май да охлажда толкоз бързо пък и на оборот пак ще прави мизерии мъничко. По на намален дебит на циркулацията на охл. течност ми мяза я от помпа я от позапушване. Ако е гарнитура и на оборот ще го прави макар че историята знае и изключения
. Не знам правил ли си профилактика на охл. система ама е повечко от задължително за хора дет си гледат колите добре . А за загубата на течност тва количество е много и ако не караш душманската значи имаш теч някъде дет се не вижда добре и се изпарява веднага от топло да речем. Капачката е също толкоз важна колкото и водна помпа и виско не подценявай че от нея и надува и губи и теност и въздух може да вкара по потока ама та при случай ,че втвърдява много мъркучите. Иначе логиката е следната - празен ход - ниски обороти - няма обдухване със струя въздух , за което си трябва добро виско( е ако е топло иначе сега на 22 градуса мисля не проблем 3-4 минути ) - ниски обороти водна помпа и ако има в нея нещо гнило може и съвсем да не бута флуида - и термостата нещо ако не отваря добре на ниски по-зле става и от него може , ама най-добре както си решил първо обезвъздушаване и друга сигурна капачка па мъдренето след това пак . Успех.

- fedoracore
- старши ентусиаст
-
или е помпата или не е обезеьздушена.
ззатова се сменят помпа,термостат и след това нов антифриз и обезеьздушаване
ззатова се сменят помпа,термостат и след това нов антифриз и обезеьздушаване

- slimarata
- Потребител
-
- Кара: Fiesta
- Мечтае да кара: M3
Колега и аз го имам същия проблем с губенето на течност,колкото и пъти да доливам до чертата след ден-два пак долу отива.От година и нещо спрях да доливам и не съм имал никакви проблеми.Два пъти ми е мърдала стрелката след 12ч. и двата пъти на магистралата в големи жеги и само на много високи обороти след 5000,като паднаха оборотите и стрелката се връщаше на 12ч. иначе когато е хладно навън не ми е загрявала,а съм карал с 200+ продължително по магистралата.Мотора ми е същия.
- димитър_81
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318is;Е36 328i;Е46 330i;E60 530d
Що не пробвате да смените рзширителния съд, може да спре да губи течност!

- ils
- Потребител
-
- Кара: BMW 320i Touring
- Детайли за колата: Сток Е36-ца.
димитър_81 написа:Що не пробвате да смените рзширителния съд, може да спре да губи течност!
Долей охладителна течнос до нормалното ниво, изчакай малко и прегледай разширителния съд откъм оребрената страна за пукнатини

- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Колега, с каква водна помпа си? С метална или пластмасова турбинка

bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- JORO_86
- кандидат ентусиаст
-
Аз също страдам от загуба на охладителна течност - доливам на студен мотор до чертата и след два дена /100 км/ тя е на дъното и там си стои докато не и налея пак, т.е. спира да намалява уж, така не съм доливал месеци наред и пак си е на дъното на същото място. Моята почва да загрява на място при 35 градуса външна температура и климатика на макс, след 5 минути е на делението след средата, подам ли 3000 оборота всичко се оправя. Мотора е М43 с ГИ съм. Аз ще почна със смяна на капачката. Термостата е на 2 години от ДаруКар.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Водната помпа ми е с метална турбинка. Утре сутрин ще долея течност до чертата, ще обезвъздуша, и ще видя дали ще загрява пак. Междувременно ще видя да намеря капачка за проба, пък дано загубата е от нея. Ще огледам и разширителния съд както ме посъветвахте. Каквото и да излезе, ще го оправя, стига еднозначно да локализирам проблема. Днес пак я карах - няма ядове. Но на място започва да грее след 2-3 мин.
ПП: Не забелязвам да достига работна температура по-бързо. Карах я на високи обороти, на ниски обороти нагоре по баир - не мръдва.
ПП: Не забелязвам да достига работна температура по-бързо. Карах я на високи обороти, на ниски обороти нагоре по баир - не мръдва.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Ми как няма да грее - тя останала без вода. Слизам сега до колата и гледам - под предницата едно голямо мокро петно. Долях близо 1.5 литра... Обезвъздуших. Сега ще карам да видя какво се случва. Но просто губи течност и днес на работа ще я вкарам на канала хубаво да огледам навсякъде. Иначе термостата си остаря като по часовник, не надува маркучите, виското работи. Дано локализирам теча бързо и да сменя каквото трябва, че най ме е страх да не я прегрея някъде. Мерси за помощта до сега! Ще ви държа в течение. 

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Не грее
Само че не можахме да установим с гледане от къде губи течност. Четох сега, че може да е от О-пръстените на разширителния съд, така че утре ако намеря ще купя и ще ги сменя, хем да извадя радиатора на показ, и да ползвам случая да почистя между него и климатичния.

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Драивер ,еи туи твоито се вика тема.Поне казваш кое как е
.
Успех.

Успех.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
51 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4