Купуване на кола от Германия
Модератор: Общи модератори
- siriospepi
- Потребител
-
Re: Купуване на кола от Германия
Колеги здравейте, въпросът ми е има ли някой кординати на човек, който да докарва коли от Германия, и съответно ако някой познава да ми каже негови кординати 

- raddy
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E30 сега:E90 N52B25
Mollov написа:
А тия 40 евро, дето ще се "спестят" да минеш през Сърбия можеш да ги дадеш за червени номера (вместо жълтите) и да нямаш абсолютно никви ядове по сръбските граници и да караш по нормални пътища в Сърбия... щото в Румъния от Тимишоара до Турну Северин не е за приказване просто...
P.S. Жълтите немски номера вече са със зелена карта, която включва и Сърбия... НО сърбите не я признават... по незнайно какви причини... т.е. правят се на ударени и ти мрънкат да ходиш да си купиш тяхна "зелену карту". Проблема е по-скоро в това, че горе на Хоргуш те пускат без проблеми, но после като тръгнеш да излизаш и се почва с "това е твой проблем"....
Колеги как стои въпроса с тези жълти номера към момента - още ли се дървят тъпите сръби или.....
Някой има ли представа

Че мин седмица на връщане от Италия още от Хърватска се почнаха балканските номера - ама какво носиш в колата,имаш ли фактура за това.....и т.н. и т.н.
А пък през Румъния никак не ми се занимава да обикалям

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
В момента как е - не знам... но шефа на Калотина от към сръбска страна изобщо не беше доволен, че от Хоргуш ни бяха пуснали... а в момента през Румъния не е толкова зле... бая път е ремонтиран...
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Този месец вече три пъти минавам през Румъния за сега това ми е любимата отсечка NFS
пътя е идеален!

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
купил съм 2 коли от германия без да знам и 1 дума на немски първата преди 5 години отидох с приятел с неговата кола и с GPS . Гармина ме заведе до автопаркинга в Германия - без проблем с продавача се разбрах само с химикал лист и малко знаци с ръце 
втората кола я купих преди 3 години отидох със самолет до Франкфурт от самото летище си купих билет до града които си бях харесал колата (на билета е изписано всичко по най-опрустения начин така че всеки да го разбере)
от летището на метрото от там на влака и от там на автобус (билета е един от летището до краината точка) просто няма как да се объркате колкото и страно да ви звучи
жълтия номер е за 5 дни и струва 50 евро червения е за месец и е 150 евро има и още малко такси около 20-30 евро
извода които съм си направил е че за кола под 6-7 хиляди евро не си струва да се ходи до там ,и да не се копува
най-едтината кола в mobile.de или в които саит сте разглеждали

втората кола я купих преди 3 години отидох със самолет до Франкфурт от самото летище си купих билет до града които си бях харесал колата (на билета е изписано всичко по най-опрустения начин така че всеки да го разбере)
от летището на метрото от там на влака и от там на автобус (билета е един от летището до краината точка) просто няма как да се объркате колкото и страно да ви звучи

извода които съм си направил е че за кола под 6-7 хиляди евро не си струва да се ходи до там ,и да не се копува
най-едтината кола в mobile.de или в които саит сте разглеждали
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
hpf написа:купил съм 2 коли от германия без да знам и 1 дума на немски ...
... извода които съм си направил е че за кола под 6-7 хиляди евро не си струва да се ходи до там
Извода е че няма смисъл да отидеш да купуваш кола като не знаеш една дума език.
Другото е че за да купиш на далавера трябва да купиш повече от една кола.

от германия не се копъва колана далавера
на далавера се копува от Италия
до Германия се ходи за кола която неможеш да намериш в БГ ама като не си ходил няма как да го знаеш

до Германия се ходи за кола която неможеш да намериш в БГ ама като не си ходил няма как да го знаеш

- Bavarcho
- Пантерчо
-
hpf написа:от германия не се копъва колана далаверана далавера се копува от Италия

По добре не се обаждай, а ходи да пазаруваш коли

И като купиш кола на далавера без значение от Италия или Германия, чак тогава пиши да се похвалиш

- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Е моя агент се варна от Германия много доволен
Трагна за TDI варна се с бензинов Сценик"97 ама който е минал пътя до тук на бутане повече от самохода

Трагна за TDI варна се с бензинов Сценик"97 ама който е минал пътя до тук на бутане повече от самохода

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- Bavarcho
- Пантерчо
-
madpetio написа:Е моя агент се варна от Германия много доволен![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Трагна за TDI варна се с бензинов Сценик"97 ама който е минал пътя до тук на бутане повече от самохода![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

Да не е 1.6е

Здравейте,
Скоро мисля да си взема по-ново БМВ и най-вероятно ще е от чужбина. Тъй като нямам възможност да отида на място и да си избера се чудя, как стои въпроса с това някой да го внесе. Има ли автокъщи които им казваш, какво търсиш, даваш им някакво капаро и ти внасят такава кола, но ако не ти хареса не те задължават да я купиш. Малко ме притеснява факта да си купя кола без да съм я видял на живо.
Скоро мисля да си взема по-ново БМВ и най-вероятно ще е от чужбина. Тъй като нямам възможност да отида на място и да си избера се чудя, как стои въпроса с това някой да го внесе. Има ли автокъщи които им казваш, какво търсиш, даваш им някакво капаро и ти внасят такава кола, но ако не ти хареса не те задължават да я купиш. Малко ме притеснява факта да си купя кола без да съм я видял на живо.
- DorkstaR_
- Потребител
-
- Кара: e30cupe;e30cupe;e30convertible
- Мечтае да кара: e30 - ново, от завода...
- Детайли за колата: e30 - 87' (двоен стоп купе) вечния проект
е30 - 89' (троен стоп купе) ежедневка
е30 - 91' (троен стоп кабриолет) манекенка.. :D
Може ли да прекарам кола на самоход с жълтите номера, ако няма TUV?
Само едно черно бмв, може да изпревари друго черно бмв!
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Pycua написа:Здравейте,
Няма да е лошо първо да погледнеш какво има из автокъщите,щото може и да има това което търсиш,поръчаш ли си през автокъща същата работа,цената ще е като на другите коли в нея.Не отидеш ли ти да си я избереш никой няма се набута да се разхожда да ти носи кола и ти да я откажеш накрая....освен ако не я е взел за малко пари и да я развърже после сам

S7 написа:Няма да е лошо първо да погледнеш какво има из автокъщите,щото може и да има това което търсиш,поръчаш ли си през автокъща същата работа,цената ще е като на другите коли в нея.Не отидеш ли ти да си я избереш никой няма се набута да се разхожда да ти носи кола и ти да я откажеш накрая....освен ако не я е взел за малко пари и да я развърже после сам
В БГ почти няма - гледам от няколко месеца. Ясно ми е, че самата услуга ще има цена и ще е по-скъпо, но мисълта ми е като ходят да зареждат коли да търсят и такава каквато искам (е46 330и седан фейслифт) и като дойде тук, ако всичко й е наред да я купя, а ако не е си остава в автокъщата да си я продават.
- goguma
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(
Pycua написа:Здравейте,
Трудно ще стане това, колега, все пак искаш кола, която не е 5000 лева /а доста повече/, за да я купят търговците, и като я докарат тук ако не ти хареса да си я продадат между другото. Вярно че все пак търговците купуват на пакети по много коли, и им излиза доста евтино, но за тях ще е риск, особено във времена "на криза"

Другият вариант е ако имаш твой познат в автокъща да ти помогне, тогава ще имаш повече сигурност че ще ти докарат това което искаш, и в съответното състояние

А според мен е най-добре да отидеш сам да си я избереш, после можеш да се върнеш с нея на ход, или да ти я докара някой друг, както аз направих и съм доволен. За да не се ядосваш после, че това което са ти докарали не е това което си искал, или има забележки и т.н.Аз също исках да видя какво взимам като си купувах колата, и отидох и си я избрах сам, после ми я докараха. Според мен това е най-хубавият вариант, стига да ти се занимава с кратка екскурзия, разбира се