Претапициране на таван Е36

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Re: Претапициране на таван Е36

Мнение от stony1 » 29 Сеп 2011, 13:56

Ако не се свали плата от колонките после се отлепя заедно с новата тапицерия - споделям личен опит. На задните колонки първия път лепих с Прома без да сваля оригиналната тапицерия. След половин година като свалх едната колонка и без да искам дръпнах кожата от единия край. Направо си се разлепи, като оригиналния плат остана на нея. Меко казано се изненадах. Нямам представа от какво го прявят лепилото Прома, но за естествена кожа и гьон е уникално здраво, но за искуствена кожа и в моя случай беше направо провал. После тапицирах с СМ-43 и СМ-54. И двете стават за колонките. Предните ги правих с СМ-43 и от близо 3 години не са мръднали, а задните с СМ-54 и няма проблем.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 325i 97'

Мнение от MiSho_Spiralata » 01 Окт 2011, 11:19

Колеги,как се захваща кората отзад при задното стъкло,защото като ми сменяха стъклото (няма смисъл да споменавам фирмата с име на влечуго) са я разлепили и сега виси и е някаква грозна история :| ? Тъй като ми предстои претапициране искам да знам как да го оправя...
Изображение
ИзображениеИзображениеИзображение
"...хич не ми се нрави,казват,че съм готин,може би са прави.Чакам от галена да ми се опре на дунапрена аз съм по - голям от луфта между зъбите на джена..."

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 02 Окт 2011, 10:38

Koя кора?
Щото се сещам само за голямата кора под стъклото, зад подглавниците.
Не ми е ясно как тя може да виси, да не би да искаш да кажеш, че е изскочила в задната част?

Чупят се едни пинчета, отиваш и си ги купуваш нови. После кората в задната част влиза в 4-5 жлебчета, не помня колко точно.
Като я поставяш обратно, гледаш да е влязла навсякъде и едва тогава слагаш новите пинчета.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MiSho_Spiralata » 02 Окт 2011, 10:50

Грешката е моя изобщо не съм се уточнил :oops: .За кората на тавана става въпрос колега,задната част виси.Не е пречупена да кажеш,че е от това,но така като я гледам изобщо не се сещам как се захваща освен ако не се лели?
Изображение
"...хич не ми се нрави,казват,че съм готин,може би са прави.Чакам от галена да ми се опре на дунапрена аз съм по - голям от луфта между зъбите на джена..."

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 02 Окт 2011, 11:14

Аааа, набутва се напред, когато се слага, и ако сгъвката на задния ръб е здрава, просто се застопорява за металния ръб на тавана. Аз също не успях да го направя добре и моя виси там, но не се вижда.
Някой ден ще го оправя :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MiSho_Spiralata » 02 Окт 2011, 12:21

Ахам,ясно значи само се набутва.Пробвах го това,но изобщо не държи :confused: . Имаш ли някаква идея как да го захвана? (:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 02 Окт 2011, 12:55

Имам, но е просташка.
Взимаш от някъде една закачалка за кърпи. Има такива метални и тънки.
Сгъваш я на око на правилната дебелина.
Долната страна на закачалката я залепваш с Poxipol за вътрешността на тавата.
Куката я лепиш с Moment (Henkel) за желязния ръб на тавана.
Мисля че 2 куки в средата на 20ина сантиметра една от друга, ще решат проблема.
Поне аз това мислех да направя с моя, да го вдигна нагоре още в задната част.
Но при мен е напълно незабележимо. Интересно ми е колко е провиснал твоя таван, че те дразни толкова.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MiSho_Spiralata » 02 Окт 2011, 15:22

Ами около един пръст,колкото да застанеш зад колата и да ти извади очите:D .След известно време започна да се разлепя и плата и стана нещо страшно.Сега съм го свалил за претапициране и се чудех при слагането как се захваща там.Предполагах,че се набутва в улея,но след като видях,че изобщо не се държи...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Чераната Перла
Мечтае да кара: BMW Z4 M ROADSTER
Детайли за колата: ЧИП + 6 ЦИЛИНДЪРА МНОГО ЯК СПОЙЛЕР И ЛУД ЗАД ВОЛАНА :P

Мнение от stf85 » 20 Окт 2011, 17:38

И моя първия път не бях го поставил прявилно.Но после много лесно го наместих,не би трябвало да виси ако не е счупена кората,може би не е наместен както трябва колега.
SHIT HAPPEND

Изображение Изображение Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 M52B20 TU
Мечтае да кара: Е39 M5

Мнение от Zlatiyan_Genchev » 21 Окт 2011, 0:23

Някой да препоръча място в Пловдив където претапицират таван,и колко излиза всичко материали + труд горе долу?

ентусиаст
Аватар
Кара: чайник

Мнение от sas_88 » 21 Окт 2011, 7:36

lpfc1990 написа:Някой да препоръча място в Пловдив където претапицират таван,и колко излиза всичко материали + труд горе долу?

От 80 до 150лв. зависи къде,кои,как с какво и т.н. Стига сте питали едно и също,във всяка такава тема.

ентусиаст
Аватар
Кара: всичко що е с гуми

Мнение от anton mutafchiev » 21 Окт 2011, 16:46

В коматево има едни още като влезнеш от ляво има плетени мрежи отпред там правят тапицерия и за колонки и таван взимаха 60лв миналата година

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 1.8i
Мечтае да кара: z4/850i
Детайли за колата: коли без тавани, мани

Мнение от zonian » 22 Окт 2011, 11:41

Най-накрая в 8 страници тема някой да каже от къде да се купи в София този прословут плат с дунапрен: :dunno:
stf85 написа:Колега аз си взех моя черен от магазина на самоковско шосе.Имаше голяма разнообразие там.http://autotextil.business.bg/ това е линк към тяхна обява дано имат :)

Аз моя таван си го купих разлепен, но за 1000лв и при избора който имах, не съм се пазарил. Та за лепилото четох, че се използва навсякъде по другите форуми ПОЛИХЛОРОПРЕНОВО лепило. Има много марки по железариите. Четох още , че понеже е много гъсто и не стига една кутия(~12лв) 250гр се разбъркват с 250 гр бенз, за грунд.След това, за целият таван ти стигат оште 250гр. Дано е вярно, че аз така мисля да направя. Това което ми остава (че вече зима дойде) е да се намери още един добър човечец, като stf85, да каже за такъв плат и във Варна от къде може да се купи. :dunno:

П.С.Имам приятел в София, (на Горубляне) автотапицер, който ми каза 100 пара за тавана, много ми се видя. Ама сега като се замисля май не е много. Ако някой иска ще му дам контакти.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Чераната Перла
Мечтае да кара: BMW Z4 M ROADSTER
Детайли за колата: ЧИП + 6 ЦИЛИНДЪРА МНОГО ЯК СПОЙЛЕР И ЛУД ЗАД ВОЛАНА :P

Мнение от stf85 » 22 Окт 2011, 21:23

zonian написа:Най-накрая в 8 страници тема някой да каже от къде да се купи в София този прословут плат с дунапрен: :dunno:
stf85 написа:Колега аз си взех моя черен от магазина на самоковско шосе.Имаше голяма разнообразие там.http://autotextil.business.bg/ това е линк към тяхна обява дано имат :)

Аз моя таван си го купих разлепен, но за 1000лв и при избора който имах, не съм се пазарил. Та за лепилото четох, че се използва навсякъде по другите форуми ПОЛИХЛОРОПРЕНОВО лепило. Има много марки по железариите. Четох още , че понеже е много гъсто и не стига една кутия(~12лв) 250гр се разбъркват с 250 гр бенз, за грунд.След това, за целият таван ти стигат оште 250гр. Дано е вярно, че аз така мисля да направя. Това което ми остава (че вече зима дойде) е да се намери още един добър човечец, като stf85, да каже за такъв плат и във Варна от къде може да се купи. :dunno:

П.С.Имам приятел в София, (на Горубляне) автотапицер, който ми каза 100 пара за тавана, много ми се видя. Ама сега като се замисля май не е много. Ако някой иска ще му дам контакти.

Той stf85 е от Варна ама малко се задържа там и няма представа от къде да се купи тоя плат.Ама който търси намира приятелю,скоро се прибирам и ако намеря ще постна местоположението колеги :)
SHIT HAPPEND

Изображение Изображение Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 316i
Мечтае да кара: Camaro RS/SS 1968

Мнение от georgi9909 » 23 Окт 2011, 21:05

zonian написа:Това което ми остава (че вече зима дойде) е да се намери още един добър човечец, като stf85, да каже за такъв плат и във Варна от къде може да се купи. :dunno:

Намери го! От джамията се спускаш надолу в малката уличка, там има един китайски ресторант и точно под него продават автоплатове. Цената е около 17-18 лв метъра
Колчетата нанасят поражения на вашите коли само в случай на самоотбрана.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36