Случват ли ви се често случки като тази
Модератори: mitaka7, Общи модератори
- kalin4o0o_
- Потребител
-
- Кара: Е46/E61 touring
- Мечтае да кара: Е21
Re: Случват ли ви се често случки като тази
Май е често срещан проблем...да го наречем ''комплекса на изпреварването''
ми като не искат да им изпреварят 20 годишния варел, спрян от производство пак преди толкова години, защото са сметнали че не е доходоносен, да си и подават газта, а не да правят такива дебилни работи и предпоставки за ПТП...

- дано са му били за урок и да е разказал и на неговите приятели как е ял бой 'щото е олигофрен... да могат повече хора да си вадят изводиkronos написа:Миналата година един мангал с е36 отнесе няколко шута по този повод

- xterminator
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10
Gh0s7 написа:Аз често срещам малоумници по пътя, но когато си пътувам избягвам да съм конфликтна личност и дори и не се напъвам да продължавам да изпреварвам някой малоумник, който ми е дал газ докато го изпреварвам нормално, просто си се прибирам зад него.
Но си спомням съвсем ясно един случай от лятото с един Мерцедес C200 kompressor от последните по пътя Варна-Сл. Бряг.
Бях с М5-цата и си карах съвсем нормално, да речем 90-100 и по едно време, малко преди Старо Оряхово, бавно застигам въпросния Мерцедес, който също си се движи с 90, но като го доближих, сякаш нарочно отне от скоростта. В първия момент не го отразих, тъй като си лафех нещо в колата и мислих, че има нещо бавно пред него и съответно и аз намалих след него. По едно време гледам скоростомера отива надолу от 70 и викам, баси ко стаа тука(пък пътя прав и никой освен нас няма), гледам пред тоя няма никой и както съм си на 6-та, давам си най културно ляв мигач и със съвсем малко газ започвам да го изпреварвам, мислейки си, че сигурно човека ще спира някъде или просто е решил да се влачи.. сякви ги има. Та както го изпреварвам бавничко, изравнявайки се с предния му калник чух един грозен недъгав звук от рода на... "ХХъъъъЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪ!!!!"... и мерцедеса тръгна да заминава напред... В първия момент се зачудих, викам тоя наред ли е... кой знае кво си е казал, "е ся ше видиш ти с туй умрялото, дърто bmw, аз къв съм бърз с моя чисто нов мерцедес, почти 200кс., компресор-момпресор, мааале милааа
" Та докато си го помислих тва, вече бях напомпил газта 1-2 пъти, бях забол от 6та - 2ра и в следващите 3-4 секунди вече му бях причинил супер тежък разстрел с 4-те картечници и терминалната ми скорост да е била 50-60км/ч повече от на тоя кош, та едвам го виждах в огледалото
съответно умряхме от хилеж в колата
Тогава за първи и последен път някой ми го е правил тоя номер докато го изпреварвам най-човешки с М-ката.

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
такива идиоти срещам доста редовно за съжаление
Винаги ми е било чудно какво постигат хората като не ми позволяват да ги изпреваря освен повишен разход- растат им пишките като създават рискови ситуации заради глупости ли
Може да съм рацер и да си карам бързо и рисково, може и да имам спешен случай и наистина да е важно да стигна бързо- какво му пука на някой, че го изпреварват, то винаги има някой по-бърз от теб на пътя 

Винаги ми е било чудно какво постигат хората като не ми позволяват да ги изпреваря освен повишен разход- растат им пишките като създават рискови ситуации заради глупости ли

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Някой каза чичките - аз ще добавя особено тези с нови кенефи по 120-130 коня решили , че след като карат "най-добрата кола - новата" не е нормално да падат под 180 км/ч
Снощи пак на Хемус беше пълно с такива ...
И да добавя и аз случка - карам си спокойно със 120 и изпреварвам Тир , който не караше много по-бавно и отзад ми се лепва некав нов ванообразен кенеф (май беше френски) и докато изпреварвам буквално ми се лепва на задната броня - да ми присветка разбирам , ама да ми се лепи на бронята мнооо мразя . . . Поотлабих малко до 110км/ч ... междинна газ и удар 3та , после 4та и при 160 км/ч оня беше угаснал
Карам си аз бързо (кат за мене) , известно време и после идва тунел - познай - убавеца пак ми на задната броня се лепнал , аз съм в лявата лента с 90 км/ч и не мърдам до изхода на тунела , после познатия сценари - пета на трета и бързака сигурно вече се замисли дали верно най-добрата кола е новата
Покарах малко "форумната" но много скоро ми писна да ми пилят на главата и си закрепих 110-120
... подминаха ме но вече бях спокоен с избити комплекси ... докато при следващото изпреварване на ТИР не ми присветка хилядолетния сокол - нова баничарка . Е не - пааак баналното цедене на 3та непростима и 4та . Тоя път не се заигравах много и малко по малко му дадох път да ме мине , кат гледах да не се разминаваме много , за да видя с колко кара - ами нормално за баничарка - към 170
След тия 3 бързи премеждия вече си отворих леко прозорчето , музичката и леко и спокойно ... даже не обърнах внимание , че 26 годишен бус натъпкан догоре с клетници ме подминава като пътен знак .
Та извода е - да се сравняваш с останалите първобитни хора по пътищата няма файда . Тръгнеш ли да изпреварваш някой и той даде газ се връщай - аз имах подобен инфарктен случай преди година и стана 3йоно разминаване на 2лентов път

И да добавя и аз случка - карам си спокойно със 120 и изпреварвам Тир , който не караше много по-бавно и отзад ми се лепва некав нов ванообразен кенеф (май беше френски) и докато изпреварвам буквално ми се лепва на задната броня - да ми присветка разбирам , ама да ми се лепи на бронята мнооо мразя . . . Поотлабих малко до 110км/ч ... междинна газ и удар 3та , после 4та и при 160 км/ч оня беше угаснал

След тия 3 бързи премеждия вече си отворих леко прозорчето , музичката и леко и спокойно ... даже не обърнах внимание , че 26 годишен бус натъпкан догоре с клетници ме подминава като пътен знак .
Та извода е - да се сравняваш с останалите първобитни хора по пътищата няма файда . Тръгнеш ли да изпреварваш някой и той даде газ се връщай - аз имах подобен инфарктен случай преди година и стана 3йоно разминаване на 2лентов път

- zlatko_baretata
-
-
- Кара: Фиат 126р
- Мечтае да кара: Шкода Фабия
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Ти за тва ли се заиграл посред нощ 

- Leudi
- Потребител
-
- Кара: E90 316i М-Пакет; Golf 5 2.0 TDI
Ако е качил изрусената кифла да я впечатлява с акъл и интелиг.... искам да кажа с ръждавейката е напълно ясно. Че то ако го изпревари БМВ оная веднага ще избяга 
Виж, вече ако е бил сам в колата си е прост комплексар, ако си забелязал 99% от Калибраджиите са такива, иначе не е лоша кола.

Виж, вече ако е бил сам в колата си е прост комплексар, ако си забелязал 99% от Калибраджиите са такива, иначе не е лоша кола.
Nope ... it's Chuck Testa !!!
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
acho.rs написа:Някой каза чичките - аз ще добавя особено тези с нови кенефи по 120-130 коня решили , че след като карат "най-добрата кола - новата" не е нормално да падат под 180 км/чСнощи пак на Хемус беше пълно с такива ...
И да добавя и аз случка - карам си спокойно със 120 и изпреварвам Тир , който не караше много по-бавно и отзад ми се лепва некав нов ванообразен кенеф (май беше френски) и докато изпреварвам буквално ми се лепва на задната броня - да ми присветка разбирам , ама да ми се лепи на бронята мнооо мразя . . . Поотлабих малко до 110км/ч ... междинна газ и удар 3та , после 4та и при 160 км/ч оня беше угасналКарам си аз бързо (кат за мене) , известно време и после идва тунел - познай - убавеца пак ми на задната броня се лепнал , аз съм в лявата лента с 90 км/ч и не мърдам до изхода на тунела , после познатия сценари - пета на трета и бързака сигурно вече се замисли дали верно най-добрата кола е новата
Покарах малко "форумната" но много скоро ми писна да ми пилят на главата и си закрепих 110-120
... подминаха ме но вече бях спокоен с избити комплекси ... докато при следващото изпреварване на ТИР не ми присветка хилядолетния сокол - нова баничарка . Е не - пааак баналното цедене на 3та непростима и 4та . Тоя път не се заигравах много и малко по малко му дадох път да ме мине , кат гледах да не се разминаваме много , за да видя с колко кара - ами нормално за баничарка - към 170
![]()
А

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Nickelback написа:АТочно за това говоря и аз - просто са ми изключително смешни чичаци с неизживяна младост, качили се на по-лаченка бангия
Не им отива на годините, вместо да са за пример на нас "хулиганите на пътя"
Maни, като им го кажеш учтиво, че не им отива никак на годините, нито да се състезават нито да се доказват като мъже, знаеш ли какъв цвят придобиват

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
bmw318is4 написа:...+ това колата ми е в фабричен вид , и е 4-вратка ,не купе , няма вид на спортна бегачка , че рейсъра пред мене да си помисли че искам гонка...
ми колега той затова така е решил да си прави ташак, помислил те е за некоя невзрачна 16ка и че може да си прави своеволия. аз лично не съм попадъл на такива индивиди даже по светофарите не ми се лепят хондички, голфчета ама няма начи нито 1 случай казвам ти за 3-4 години незнам кво ги плаши от купето, м-ковите джанти (къде тежат повече от бирената

Иначе винаги като изпреварвам в БГ си имам 1 наум и си държа ръката на скоростния. Ти със 100 е требвало да бумнеш 3та направо и го лекуваш тоя къде го гони ръждата.
lubomirov1985 написа:Малоумна работа е това. На мен също ми се е случвало с един Сивик, но тоя извади късмет - движехме се 3 коли в комплект от морето. Не пожела да спре като го затиснахме, но го държахме около 50 км така, а същевременно се обадих на КАТ и чинно го спряха и написаха един красив АКТ.
За какво му написаха акт? А на теб не?
- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
на кои ли несе е случвало да има такива ситуации и то много често все повече намалява колегиялното отношение между водачите на пътя и от там все повече пътни инциденти за съжаление трагични
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Ако е на двупосочен път, си спирам лекинко, зад него и 112 ... Има пистолети и стреля на поразия, спука ми гумата, отива на еди къде си, моля за съдействие
Интересното е после като го видя спрял и разчекнат до колата ...
Супер кофти е, обаче на първокласен път не ми се струва интересно да се бъзика някой с моят, неговият, и живота на този отсреща !
На магистрала е друго ... Ако няма трафик, редовно си опънем с някой талигите ... Ей така за фън, в повече случай с коли моят клас, като другият шофер винаги разбира какво искам да правя, понеже си ръкомахам ! Има изненади, и изненадани !
Бащата редовни ги трови с Мохера (пак магистрално), понеже има малко джокери, и 160 баш не са проблем
Погледите съответно са

Интересното е после като го видя спрял и разчекнат до колата ...
Супер кофти е, обаче на първокласен път не ми се струва интересно да се бъзика някой с моят, неговият, и живота на този отсреща !
На магистрала е друго ... Ако няма трафик, редовно си опънем с някой талигите ... Ей така за фън, в повече случай с коли моят клас, като другият шофер винаги разбира какво искам да правя, понеже си ръкомахам ! Има изненади, и изненадани !
Бащата редовни ги трови с Мохера (пак магистрално), понеже има малко джокери, и 160 баш не са проблем

Погледите съответно са

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
И баща ми така се е гаврил на магистралата с един бус товарен (VW). Баща ми изпреварва и тоя на 50 санта от бронята. Тръгна да ни изпреварва след като се прибрахме в средната лента, от там както се сещате последва мачкане на газта 170-180, точкувахме го пича и отново на 130. Е тоя горкия като ни изпревари нямаше такава гордост, а физиономията му по време на изпреварването беше уникална. Набираше се на волана като глист на буца. Още не мога да си обясня къде се беше засилил тоя с тоз котор ..
П.С. Това стана само при условие, че майка ми и сестра ми спяха
П.С. Това стана само при условие, че майка ми и сестра ми спяха

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
На мен ми се издърви един стар пасат комби веднъж, докато отивах на работа. Пасатора го караше някаква момче. Просто реши да се пробва, но не му се получи 

Si non confectus, non reficiat.