Случват ли ви се често случки като тази

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: Е46/E61 touring
Мечтае да кара: Е21

Re: Случват ли ви се често случки като тази

Мнение от kalin4o0o_ » 27 Сеп 2011, 0:57

Май е често срещан проблем...да го наречем ''комплекса на изпреварването'' :mhihi: ми като не искат да им изпреварят 20 годишния варел, спрян от производство пак преди толкова години, защото са сметнали че не е доходоносен, да си и подават газта, а не да правят такива дебилни работи и предпоставки за ПТП... :ranting:
kronos написа:Миналата година един мангал с е36 отнесе няколко шута по този повод
- дано са му били за урок и да е разказал и на неговите приятели как е ял бой 'щото е олигофрен... да могат повече хора да си вадят изводи :bang:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от xterminator » 27 Сеп 2011, 1:00

Gh0s7 написа:Аз често срещам малоумници по пътя, но когато си пътувам избягвам да съм конфликтна личност и дори и не се напъвам да продължавам да изпреварвам някой малоумник, който ми е дал газ докато го изпреварвам нормално, просто си се прибирам зад него.
Но си спомням съвсем ясно един случай от лятото с един Мерцедес C200 kompressor от последните по пътя Варна-Сл. Бряг.
Бях с М5-цата и си карах съвсем нормално, да речем 90-100 и по едно време, малко преди Старо Оряхово, бавно застигам въпросния Мерцедес, който също си се движи с 90, но като го доближих, сякаш нарочно отне от скоростта. В първия момент не го отразих, тъй като си лафех нещо в колата и мислих, че има нещо бавно пред него и съответно и аз намалих след него. По едно време гледам скоростомера отива надолу от 70 и викам, баси ко стаа тука(пък пътя прав и никой освен нас няма), гледам пред тоя няма никой и както съм си на 6-та, давам си най културно ляв мигач и със съвсем малко газ започвам да го изпреварвам, мислейки си, че сигурно човека ще спира някъде или просто е решил да се влачи.. сякви ги има. Та както го изпреварвам бавничко, изравнявайки се с предния му калник чух един грозен недъгав звук от рода на... "ХХъъъъЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪ!!!!"... и мерцедеса тръгна да заминава напред... В първия момент се зачудих :shock: , викам тоя наред ли е... кой знае кво си е казал, "е ся ше видиш ти с туй умрялото, дърто bmw, аз къв съм бърз с моя чисто нов мерцедес, почти 200кс., компресор-момпресор, мааале милааа :mhihi: " Та докато си го помислих тва, вече бях напомпил газта 1-2 пъти, бях забол от 6та - 2ра и в следващите 3-4 секунди вече му бях причинил супер тежък разстрел с 4-те картечници и терминалната ми скорост да е била 50-60км/ч повече от на тоя кош, та едвам го виждах в огледалото :mhihi: съответно умряхме от хилеж в колата :lol: Тогава за първи и последен път някой ми го е правил тоя номер докато го изпреварвам най-човешки с М-ката.

:mhihi: :mhihi: :mhihi: Много обичам такива случки
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 27 Сеп 2011, 8:38

такива идиоти срещам доста редовно за съжаление :dummy:

Винаги ми е било чудно какво постигат хората като не ми позволяват да ги изпреваря освен повишен разход- растат им пишките като създават рискови ситуации заради глупости ли :dunno: Може да съм рацер и да си карам бързо и рисково, може и да имам спешен случай и наистина да е важно да стигна бързо- какво му пука на някой, че го изпреварват, то винаги има някой по-бърз от теб на пътя ;)
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 28 Сеп 2011, 0:18

Някой каза чичките - аз ще добавя особено тези с нови кенефи по 120-130 коня решили , че след като карат "най-добрата кола - новата" не е нормално да падат под 180 км/ч :ranting: Снощи пак на Хемус беше пълно с такива ...
И да добавя и аз случка - карам си спокойно със 120 и изпреварвам Тир , който не караше много по-бавно и отзад ми се лепва некав нов ванообразен кенеф (май беше френски) и докато изпреварвам буквално ми се лепва на задната броня - да ми присветка разбирам , ама да ми се лепи на бронята мнооо мразя . . . Поотлабих малко до 110км/ч ... междинна газ и удар 3та , после 4та и при 160 км/ч оня беше угаснал :mhihi: Карам си аз бързо (кат за мене) , известно време и после идва тунел - познай - убавеца пак ми на задната броня се лепнал , аз съм в лявата лента с 90 км/ч и не мърдам до изхода на тунела , после познатия сценари - пета на трета и бързака сигурно вече се замисли дали верно най-добрата кола е новата :mhihi: Покарах малко "форумната" но много скоро ми писна да ми пилят на главата и си закрепих 110-120 :lol: ... подминаха ме но вече бях спокоен с избити комплекси ... докато при следващото изпреварване на ТИР не ми присветка хилядолетния сокол - нова баничарка . Е не - пааак баналното цедене на 3та непростима и 4та . Тоя път не се заигравах много и малко по малко му дадох път да ме мине , кат гледах да не се разминаваме много , за да видя с колко кара - ами нормално за баничарка - към 170 :cry:
След тия 3 бързи премеждия вече си отворих леко прозорчето , музичката и леко и спокойно ... даже не обърнах внимание , че 26 годишен бус натъпкан догоре с клетници ме подминава като пътен знак .

Та извода е - да се сравняваш с останалите първобитни хора по пътищата няма файда . Тръгнеш ли да изпреварваш някой и той даде газ се връщай - аз имах подобен инфарктен случай преди година и стана 3йоно разминаване на 2лентов път :nono:

Аватар
Кара: Фиат 126р
Мечтае да кара: Шкода Фабия

Мнение от zlatko_baretata » 28 Сеп 2011, 0:19

Пиши, пиши, още малко... :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 28 Сеп 2011, 2:18

Ти за тва ли се заиграл посред нощ :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: E90 316i М-Пакет; Golf 5 2.0 TDI

Мнение от Leudi » 28 Сеп 2011, 7:54

Ако е качил изрусената кифла да я впечатлява с акъл и интелиг.... искам да кажа с ръждавейката е напълно ясно. Че то ако го изпревари БМВ оная веднага ще избяга ;)
Виж, вече ако е бил сам в колата си е прост комплексар, ако си забелязал 99% от Калибраджиите са такива, иначе не е лоша кола.
Nope ... it's Chuck Testa !!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 28 Сеп 2011, 19:48

acho.rs написа:Някой каза чичките - аз ще добавя особено тези с нови кенефи по 120-130 коня решили , че след като карат "най-добрата кола - новата" не е нормално да падат под 180 км/ч :ranting: Снощи пак на Хемус беше пълно с такива ...
И да добавя и аз случка - карам си спокойно със 120 и изпреварвам Тир , който не караше много по-бавно и отзад ми се лепва некав нов ванообразен кенеф (май беше френски) и докато изпреварвам буквално ми се лепва на задната броня - да ми присветка разбирам , ама да ми се лепи на бронята мнооо мразя . . . Поотлабих малко до 110км/ч ... междинна газ и удар 3та , после 4та и при 160 км/ч оня беше угаснал :mhihi: Карам си аз бързо (кат за мене) , известно време и после идва тунел - познай - убавеца пак ми на задната броня се лепнал , аз съм в лявата лента с 90 км/ч и не мърдам до изхода на тунела , после познатия сценари - пета на трета и бързака сигурно вече се замисли дали верно най-добрата кола е новата :mhihi: Покарах малко "форумната" но много скоро ми писна да ми пилят на главата и си закрепих 110-120 :lol: ... подминаха ме но вече бях спокоен с избити комплекси ... докато при следващото изпреварване на ТИР не ми присветка хилядолетния сокол - нова баничарка . Е не - пааак баналното цедене на 3та непростима и 4та . Тоя път не се заигравах много и малко по малко му дадох път да ме мине , кат гледах да не се разминаваме много , за да видя с колко кара - ами нормално за баничарка - към 170 :cry:
След тия 3 бързи премеждия вече си отворих леко прозорчето , музичката и леко и спокойно ... даже не обърнах внимание , че 26 годишен бус натъпкан догоре с клетници ме подминава като пътен знак .

Та извода е - да се сравняваш с останалите първобитни хора по пътищата няма файда . Тръгнеш ли да изпреварваш някой и той даде газ се връщай - аз имах подобен инфарктен случай преди година и стана 3йоно разминаване на 2лентов път :nono:

А :shock: Точно за това говоря и аз - просто са ми изключително смешни чичаци с неизживяна младост, качили се на по-лаченка бангия :mhihi: Не им отива на годините, вместо да са за пример на нас "хулиганите на пътя" :ok:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 29 Сеп 2011, 0:04

Nickelback написа:А :shock: Точно за това говоря и аз - просто са ми изключително смешни чичаци с неизживяна младост, качили се на по-лаченка бангия :mhihi: Не им отива на годините, вместо да са за пример на нас "хулиганите на пътя" :ok:

Maни, като им го кажеш учтиво, че не им отива никак на годините, нито да се състезават нито да се доказват като мъже, знаеш ли какъв цвят придобиват :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 29 Сеп 2011, 1:50

bmw318is4 написа:...+ това колата ми е в фабричен вид , и е 4-вратка ,не купе , няма вид на спортна бегачка , че рейсъра пред мене да си помисли че искам гонка...

ми колега той затова така е решил да си прави ташак, помислил те е за некоя невзрачна 16ка и че може да си прави своеволия. аз лично не съм попадъл на такива индивиди даже по светофарите не ми се лепят хондички, голфчета ама няма начи нито 1 случай казвам ти за 3-4 години незнам кво ги плаши от купето, м-ковите джанти (къде тежат повече от бирената :D) или че е смъкната, или че е затъмнена незнам, аз си мислех че ще са като мухи на мед :dunno:

Иначе винаги като изпреварвам в БГ си имам 1 наум и си държа ръката на скоростния. Ти със 100 е требвало да бумнеш 3та направо и го лекуваш тоя къде го гони ръждата.

Потребител
Аватар
Кара: X6

Мнение от Fatality » 29 Сеп 2011, 3:58

lubomirov1985 написа:Малоумна работа е това. На мен също ми се е случвало с един Сивик, но тоя извади късмет - движехме се 3 коли в комплект от морето. Не пожела да спре като го затиснахме, но го държахме около 50 км така, а същевременно се обадих на КАТ и чинно го спряха и написаха един красив АКТ.

За какво му написаха акт? А на теб не?

ентусиаст
Аватар
Кара: всичко що е с гуми

Мнение от anton mutafchiev » 29 Сеп 2011, 8:50

на кои ли несе е случвало да има такива ситуации и то много често все повече намалява колегиялното отношение между водачите на пътя и от там все повече пътни инциденти за съжаление трагични

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 05 Окт 2011, 11:58

Ако е на двупосочен път, си спирам лекинко, зад него и 112 ... Има пистолети и стреля на поразия, спука ми гумата, отива на еди къде си, моля за съдействие :mhihi:
Интересното е после като го видя спрял и разчекнат до колата ...
Супер кофти е, обаче на първокласен път не ми се струва интересно да се бъзика някой с моят, неговият, и живота на този отсреща !
На магистрала е друго ... Ако няма трафик, редовно си опънем с някой талигите ... Ей така за фън, в повече случай с коли моят клас, като другият шофер винаги разбира какво искам да правя, понеже си ръкомахам ! Има изненади, и изненадани !
Бащата редовни ги трови с Мохера (пак магистрално), понеже има малко джокери, и 160 баш не са проблем :mhihi:
Погледите съответно са :shock:
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 05 Окт 2011, 16:12

И баща ми така се е гаврил на магистралата с един бус товарен (VW). Баща ми изпреварва и тоя на 50 санта от бронята. Тръгна да ни изпреварва след като се прибрахме в средната лента, от там както се сещате последва мачкане на газта 170-180, точкувахме го пича и отново на 130. Е тоя горкия като ни изпревари нямаше такава гордост, а физиономията му по време на изпреварването беше уникална. Набираше се на волана като глист на буца. Още не мога да си обясня къде се беше засилил тоя с тоз котор ..
П.С. Това стана само при условие, че майка ми и сестра ми спяха :mhihi:
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 05 Окт 2011, 18:06

На мен ми се издърви един стар пасат комби веднъж, докато отивах на работа. Пасатора го караше някаква момче. Просто реши да се пробва, но не му се получи :mhihi:
Si non confectus, non reficiat.

ПредишнаСледваща

Назад към Страхотни истории