Проблем с бутоните на голям борд-решен
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- MPOWERfan
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61/530XD
- Мечтае да кара: на по-евтино гориво.
Проблем с бутоните на голям борд-решен
Колеги,имам проблем с някой от бутоните на бордовия компютър,точно наи-важните не работят.Някок от тях са като запекли и не могат да се натискат.Някой имал ли е подобен проблем и дали ще може да се оправи? Търсих много из форума но не открих нищо по въпроса,също така ме интересува и как се сваля самият борд? Благодаря предварително! 

Последна промяна MPOWERfan на 04 Ное 2011, 17:41, променена общо 1 път
E36/E39/E39/E46/E39/E61/E87/61
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Проблем с бутоните на голям борд.
Под борда точно по средата има дупка, бръкни там с пръст и го натисни към теб за да излезе. Ремонта на копчетата май няма да стане без да си вземеш друг с развален дисплей примерно и да ги смениш.
- PROPELLER
- SPACEMAN!
-
- Кара: USS ENTERPRISE
- Мечтае да кара: ЗВЕЗДОЛЕТ
Със вземането на друг борд си е малко лотария, че аз съм отварял три различни ОБЦ-та и трите бяха с различна архитектура на бутоните вътре в борда!
Това от различните години на производство ли е , или от различните модели Е36, от които са сваляни-не знам
Т.Е. трябва ако си намериш евтин такъв ,втора ръка да се увериш със сигурност , че е точно като твоя!
Това от различните години на производство ли е , или от различните модели Е36, от които са сваляни-не знам

Т.Е. трябва ако си намериш евтин такъв ,втора ръка да се увериш със сигурност , че е точно като твоя!
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Различни са да, преди 94-та и след това, тези по-старите доста по-трудно се резглобяват! Взимаш си един малък борд, отзад той има основата за всичките 18-копчета която ти трябва зимаш я и я слагаш на твоя, и ще имаш 10-на нови копчета който никога не са ползвани+останалите работещи! Не ми се пише по-подробно ето я моята тема навремето като се борих с този проблем:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 0&start=15
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 0&start=15
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- MPOWERfan
- младши ентусиаст
-
Преди малко разглобих борда,голям филм е!
Утре мисля да пробвам с лепило да залепя пистите,около 5,6 са за лепене.После като го сложа,(ако запали
) нужно ли е да се закача колата на диагностика или сам ще се калибрира като покарам? Виждам,че на колегата му се е наложило.Мерси предварително и стискайте палци да го подкарам! 

- Nukem
- старши ентусиаст
-
Ако е бил закачен на комп и го в детектнала колата/поне в моя случай/, като покараш 5-10км сам ще се калибрира!
- MPOWERfan
- младши ентусиаст
-
Nukem написа:Ако е бил закачен на комп и го в детектнала колата/поне в моя случай/, като покараш 5-10км сам ще се калибрира!
Мерси колега,довечера ще играе лепилото дано тръгне.

- fedoracore
- старши ентусиаст
-
MPOWERfan написа:Преди малко разглобих борда,голям филм е!Утре мисля да пробвам с лепило да залепя пистите,около 5,6 са за лепене.После като го сложа,(ако запали
) нужно ли е да се закача колата на диагностика или сам ще се калибрира като покарам? Виждам,че на колегата му се е наложило.Мерси предварително и стискайте палци да го подкарам!
няма как да стане сам - диагностика

За да работи напълно точно борда трябва да се препрограмира чрез диагностична апаратура... За 10 минути работа е и не струва скъпо - между 20-40лв. поне в Пловдив.
Копчетата на борда могат да се поправят с поялник и малко пластмаса, все ми се струва, че имаше със снимки във форума... Доста играчка е и не знам дали си струва, но съм поправял копчетата на един, два борда и все още са здрави.
Копчетата на борда могат да се поправят с поялник и малко пластмаса, все ми се струва, че имаше със снимки във форума... Доста играчка е и не знам дали си струва, но съм поправял копчетата на един, два борда и все още са здрави.
- Nukem
- старши ентусиаст
-
Не знам дали си струва да се поправя с пластмаса или лепило, при положение че един малък борд е 20лв и може да му се земе основата, с тази поправка ако се прецака пак някое копче, пак трябва да се разглобява всичко и си е играчка!
П.С: Не на последно място така получавате 10 чисто нови копчета!
П.С: Не на последно място така получавате 10 чисто нови копчета!
- MPOWERfan
- младши ентусиаст
-
PeReZ написа:За да работи напълно точно борда трябва да се препрограмира чрез диагностична апаратура... За 10 минути работа е и не струва скъпо - между 20-40лв. поне в Пловдив.
Ами аз ще пробвам с капчица,според мен има вариант да стане ще видим.Много силно се надявам да стигна до калибриране.

- nakoone
- ентусиаст
-
- Кара: Touring
PeReZ написа:За да работи напълно точно борда трябва да се препрограмира чрез диагностична апаратура....

Борда сам да се калибрира не става.

- Nukem
- старши ентусиаст
-
Нещо не се разбрахме, не съм имал предвид че борд може сам да се настрой, аз му писах на колегата, че ако борда е закачен за ДИС и колата го е детектнала, после примерно като си откачиш акумолатора или го свалиш трябва да минеш после няколко км за да почне да показва коректно!
- MPOWERfan
- младши ентусиаст
-
Явно ще се копува друг борд за части,лепилото няма да свърши работа.Само да попитам колеги има ли значение какъв ще е донора? Смисъл малък или среден борд и има ли значение от година на производство и тн? Или просто каквото изпадне да взимам? 

- Nukem
- старши ентусиаст
-
Зимай смело каквото изпадне най-зигодно, аз на моята в снимите в моята тема горе, сложих от малък борд 96-та магистралките на голям борд 93-та така че няма разлика! Единствено има разлика между големите бордове и то само в самото разглобяване, тези от преди феиса им е малко по-различен дизайна и са по-тегави за разглобяване!
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2