Тампони за заден долен носач
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- dosko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530 D Хафтомат
- Мечтае да кара: 740D
Тампони за заден долен носач
Здравейте колеги .
Налага ми се да сменям разни неща по окачването . Оказа се че тампоните на задния долен носач са заминали. До колкото разпитвах по магазини , се оказва че трябва да го купувам целия. Малко е съп , и искам да питам дали някаде могат да го рециклират този носач - т.е. да се сменят тези тампони. Ако имате идеи и ппредложения ще бъда благодарен.
Благодаря предварително.
П.С. Ползвах търсачката но не можах да открия информация по въпроса.
Налага ми се да сменям разни неща по окачването . Оказа се че тампоните на задния долен носач са заминали. До колкото разпитвах по магазини , се оказва че трябва да го купувам целия. Малко е съп , и искам да питам дали някаде могат да го рециклират този носач - т.е. да се сменят тези тампони. Ако имате идеи и ппредложения ще бъда благодарен.
Благодаря предварително.
П.С. Ползвах търсачката но не можах да открия информация по въпроса.
Re: Тампони за заден долен носач
я ги покажи на някоя схема ,долу имаш шарнирна втулка която заминава и се сменя без проблем.Продават се и отделно.
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
има предвид точно долния носач ония големия дето за него се захваща шенкела с шарнирната втулка и май наистина няма такива тампони за смяна те са 2 там където носача се хваща за моста
Барай шишарката Минкеее ....
- dosko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530 D Хафтомат
- Мечтае да кара: 740D
anzak написа:има предвид точно долния носач ония големия дето за него се захваща шенкела с шарнирната втулка и май наистина няма такива тампони за смяна те са 2 там където носача се хваща за моста
Точно този носач имам в предвид колега
Шарнирната втулка също е за смяна , проверих вече и цената.
да,ако е самата втулка разбита,само и единствено нов носач,цената му в Дару преди година беше около 700лв
Втулки само не се предлагат,дори и алтернативи нямаше,поне тогава
- sigman
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 96г 520i M52 Б20
meha написа:да,ако е самата втулка разбита,само и единствено нов носач,цената му в Дару преди година беше около 700лв
...има алтернативи на шарнирните втулки и струват някъде около 70 лв бр ,марка Лемфьордер
Bayerische Motoren Werke
sp2022 написа:...има алтернативи на шарнирните втулки и струват някъде около 70 лв бр ,марка Лемфьордерсменяш и забравяш ...
Не говоря за шарнирните връзки,а за тампона на носача
- carbumper
- Потребител
-
- Кара: E39
Колега, продават се само тампоните за този носач. Има ги в Руди 96 в с.Лозен, цената на два тампона е около 32лв. Производител MOOG. Аз ги взех от там и съм доволен. 

Говорим за заден носач номер 8 , втулката която се предлага е номер 2 (буренца,шарнир и т.н още казано),а тази която не се....е тази другата ?Искаш да кажеш,че е започнало производство на тази част,като алтернатива?
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=33&fg=30
- carbumper
- Потребител
-
- Кара: E39
meha написа:Говорим за заден носач номер 8 , втулката която се предлага е номер 2 (буренца,шарнир и т.н още казано),а тази която не се....е тази другата ?Искаш да кажеш,че е започнало производство на тази част,като алтернатива?
Грешката е моя, аз разбрах, че колегата пита за тампоните на номер 4, тъй като на повечето места го продават комплект за около 200лв при цена само на тампоните 32лв
Извинявам се на колегата, ако съм го подвел
- wladio
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
а зради кои тампони задницата се разкрачва?и сащо което ме успокоява,виждал съм дори х6 с разкрачена задница.от какво се получава,и при нас и при новите коли?
- ghostbobi
- Потребител
-
- Кара: 530 D
Разкрачва се от разбита шарнирна втулка на долния носач. След смяна задължително реглаж и летиш!:)
- s.nikov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 - М57 - 01'
- Мечтае да кара: Shelby GT500 - 67'
ghostbobi написа:Разкрачва се от разбита шарнирна втулка на долния носач. След смяна задължително реглаж и летиш!:)
Може и да е само за реглаж, не е задължително втулките да са разбити.
- wladio
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
s.nikov написа:ghostbobi написа:Разкрачва се от разбита шарнирна втулка на долния носач. След смяна задължително реглаж и летиш!:)
Може и да е само за реглаж, не е задължително втулките да са разбити.
може ли да се регулира само разкрачения стоеж,без да се сменява нещо?по принцип не ми клопа нищо,няма нищо разбито отзад.
- s.nikov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 - М57 - 01'
- Мечтае да кара: Shelby GT500 - 67'
wladio написа:може ли да се регулира само разкрачения стоеж,без да се сменява нещо?по принцип не ми клопа нищо,няма нищо разбито отзад.
Може, но ако втулките са ти разбити пак ще се разкрачи. Съвета ми е, откарай я на някой майстор, на който му имаш доверие да я прегледа и чак тогава я карай на заден мост.
15 мнения
• Страница 1 от 1