Въпрос за турбото на BMW E60!
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- emobs
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 2006
- Детайли за колата: M
Въпрос за турбото на BMW E60!
Здравейте колеги,
от няколко дена чувам едно съскане от турбото много ме дразни знам че това означава че заминава мога ли да направя нещо превантивно примерно да се свали и почисти или нещо такова или да карам докато се развали и да я сменям?
Колата е БМВ Е60 525д 177к. 2006!
от няколко дена чувам едно съскане от турбото много ме дразни знам че това означава че заминава мога ли да направя нещо превантивно примерно да се свали и почисти или нещо такова или да карам докато се развали и да я сменям?
Колата е БМВ Е60 525д 177к. 2006!
- _Maranello_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd / Ex. e61 535d
Re: Въпрос за турбото на BMW E60!
Сигурен ли си, че преди не си го чувал? На предната ми кола се забелязваше, при отпускане педала на газта. Съвсем леко, като засмукване или сърбане както аз му викам
Турбината беше напълно обновена.

Здраве, безаварийно и безпроблемно!
- dobromir
- младши ентусиаст
-
- Кара: Бмв
- Мечтае да кара: Памела Андерсен
- Детайли за колата: Поръчкова с фул екстри
Понякога човек си внушава че му има нещо на колата защото сме силно превързани към своите коли 

Мисля че е доста здравословно за колата да идеш в сервиз за турбота и да ти рециклират турбото. Дори и да няма проблем в момента това би му удължило живота.
Tool - Fear Inoculum
- emobs
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте колеги,
охх не знам да ли внушавам но съска нещо почнах да го чувам след като махнах пеперудите от колекторите не знам дали има връзка идеята ми беше скоро ще сменям маслото в БоваКар мислех да ги накарам да свалят турбината и да я изчистят ли или нещо друго знам ли за рециклиране несам мислил !
охх не знам да ли внушавам но съска нещо почнах да го чувам след като махнах пеперудите от колекторите не знам дали има връзка идеята ми беше скоро ще сменям маслото в БоваКар мислех да ги накарам да свалят турбината и да я изчистят ли или нещо друго знам ли за рециклиране несам мислил !
- badjo E60
- младши ентусиаст
-
- Кара: bmw F 11 530 D
- Мечтае да кара: BMW М6 Купе Кабрио
emobs написа:Здравейте колеги,
Виж това съскане да не би да се чува от смукателния колектор.
- emobs
- кандидат ентусиаст
-
badjo E60 написа:emobs написа:Здравейте колеги,
Виж това съскане да не би да се чува от смукателния колектор.
Как да разбера дали е от колекторите или турбото?
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
Прочети темата на колегата @ndro за 525д на 200.000 км, вътре е обяснено всичко за рециклирането на турбото. Струва няколкостотин лева, направено в правилния сервиз. (НЕ Камор или Дару).
Ако колата ти е над 150.000 при всички положения си заслужава да се свали и рециклира, дори и да не знаеш от какво съска.
Между другото, ако го чуваш това съскане на отворени прозорци - не се стряскай, всички го имаме. Ако го чуваш осезаемо на затворени прозорци обаче, не е нормално.
Ако колата ти е над 150.000 при всички положения си заслужава да се свали и рециклира, дори и да не знаеш от какво съска.
Между другото, ако го чуваш това съскане на отворени прозорци - не се стряскай, всички го имаме. Ако го чуваш осезаемо на затворени прозорци обаче, не е нормално.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
според мен звукът от турбината е по-скоро "свирене" или "свистене", отколкото "съскане".
съвсем нормално е да се чува, особено при студен двигател.
ти сам ли си махна "пеперудите"?
п.с. мойта турбина към момента е на 213 хиляди км и нито е рециклирана, нито свисти повече от нормалното.
п.с. мойта турбина към момента е на 213 хиляди км и нито е рециклирана, нито свисти повече от нормалното.
- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
Re: Re: Въпрос за турбото на BMW E60!
@ndro написа:според мен звукът от турбината е по-скоро "свирене" или "свистене", отколкото "съскане".
Вероятно защото си поддържаш и пазиш колата. За мен основни правила за турбината са спокойно каране под 2000 оборота, докато колата загрее и няколко минути работа на място, след дълъг път или по-сериозно каране във високите обороти, докато турбото не се охлади и не свали маслото от него.
Не, че има 100% гаранция, но все пак.
Sent from my Desire HD using Tapatalk
RaHzElChO написа:...основни правила за турбината са спокойно каране под 2000 оборота, докато колата загрее и няколко минути работа на място, след дълъг път или по-сериозно каране във високите обороти, докато турбото не се охлади и не свали маслото от него.
+1

това, което си написал за турбината е АБСОЛЮТНО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО и се спазва!
- emobs
- кандидат ентусиаст
-
В БоваКар извършват ли тази услуга?
12 мнения
• Страница 1 от 1