Стрелката на моментния разходомер показва ~ 2л./100км повече
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- B.Tunchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 ///M5
- Детайли за колата: Eisenmann Exhaust
Стрелката на моментния разходомер показва ~ 2л./100км повече
Здравейте,
Скоро, след съмнения за висок моментен разход, установих, че аналоговата стрелка за моментния разход ми дава разлика от около 2л./100км. повече, отколкото е по дигиталните данни от скритото меню. Сиреч, примерно когато трябва да ми покаже 0 разход, ми показва 2, когато трябва да покаже 10, показва 12 и тн.
Има ли някой с подобен "проблем" и има ли начин да се оправи?
Колата е 525d, автоматик, '02-ра.
п.п. Принципно стрелката пада до 0, когато спра на светофар или когато угася колата => не е развалени, движи се до 0, просто в движение не показва адекватно.
Скоро, след съмнения за висок моментен разход, установих, че аналоговата стрелка за моментния разход ми дава разлика от около 2л./100км. повече, отколкото е по дигиталните данни от скритото меню. Сиреч, примерно когато трябва да ми покаже 0 разход, ми показва 2, когато трябва да покаже 10, показва 12 и тн.
Има ли някой с подобен "проблем" и има ли начин да се оправи?
п.п. Принципно стрелката пада до 0, когато спра на светофар или когато угася колата => не е развалени, движи се до 0, просто в движение не показва адекватно.
Re: Стрелката на моментния разходомер показва ~ 2л./100км повече
При мен показва по-малко с около 1.5 от дигиталната стойност.
Тази стрелка, освен да ме дразни не виждам друга полза от нея
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
Аналоговите стрелки не са точни на 100% и не ти показват данни толкова бързо както дигаталните в скритите менюта. Ако сравниш данните за оборотите и скоростта, също ще намериш разлики така, че не се притеснявай - нормално е. 
- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
iceblast написа:При мен показва по-малко с около 1.5 от дигиталната стойност.
те затова някой нямат..

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
badsharki написа:Аналоговите стрелки не са точни на 100% и не ти показват данни толкова бързо както дигаталните в скритите менюта. Ако сравниш данните за оборотите и скоростта, също ще намериш разлики така, че не се притеснявай - нормално е.
При мен разминаването е постоянно, не е до бързо отчитане. Като карам на магистрала с постоянна скорост дигиталната стойност се колебае съвсем малко, в зависимост от пътните условия, също и аналоговата, но пак има разлика.
- B.Tunchev
- младши ентусиаст
-
Convertible написа:iceblast написа:При мен показва по-малко с около 1.5 от дигиталната стойност.
те затова някой нямат..![]()
![]()
iceblast написа:badsharki написа:Аналоговите стрелки не са точни на 100% и не ти показват данни толкова бързо както дигаталните в скритите менюта. Ако сравниш данните за оборотите и скоростта, също ще намериш разлики така, че не се притеснявай - нормално е.
При мен разминаването е постоянно, не е до бързо отчитане. Като карам на магистрала с постоянна скорост дигиталната стойност се колебае съвсем малко, в зависимост от пътните условия, също и аналоговата, но пак има разлика.
Да, и при мен е постоянна разликата.
Пък и съм имал и други две BMW-та със стрелка за моментния разход и при тях е нямало такава разлика.
Gh0s7 написа:Здравейте,
Има ли някой с подобен "проблем" и има ли начин да се оправи?![]()
Абсолютно същото се случва и при мен. Не съм търсил обаче решение на този проблем, защото съм с голям борд и мога да гледам разхода на него, пък и тази стрелка наистина дразни.
- B.Tunchev
- младши ентусиаст
-
Почти свикнах да си го представям с -2, откакто открих, че ми дава такова отклонение, но все пак, ако някой знае решение, ще се радвам да чуя.. 
Gh0s7 написа:Почти свикнах да си го представям с -2, откакто открих, че ми дава такова отклонение, но все пак, ако някой знае решение, ще се радвам да чуя..
Абе търсите си работа май

- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
Аз отдавна си мисля, че с табло от Е65 проблема трябва да се оправи ... особенно от фейслифтова.
В момента усилено търся решението на проблема в мобиле-то и други подобни сайтове.
Ако стане ще споделя.
В момента усилено търся решението на проблема в мобиле-то и други подобни сайтове.
Ако стане ще споделя.
10 мнения
• Страница 1 от 1