метан
Модератор: Технически модератори
47 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Re: метан
Сименса има,но само за М52 с операционна система MS 41.0 за MS 40.1 каквато е на М50 няма.Говорил съм с представителя на АЕВ за България, но за този модел ЕКУ нямат.
- p.zh.p
- Потребител
-
- Кара: M50B20
- Мечтае да кара: s38b38
Значи за мен с тоя сименс няма друг вариянт освен да ми преправят газовия инжикцион на метан.Които е по запознат може ли да каже освен ботилката какви други неща ще ми трябват и на какви цени мога да ги намеря.А ако някои има излишни да пише .
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
С метанов инжекцион да си пак ще ти трябва аванспроцесор.
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
Инжекциона ще впръсква метана директно в близост цилиндрите, което ще предпазва мотора от гърмене, но няма да има какво да корегира ъгъла на запалване, който при метана трябва да е минимум 9гр.
- p.zh.p
- Потребител
-
И доколкото разбирам тоя аванс процесор изменя градоса на запалване.И сигорно като миниш на бензин и си връща градосите за бензина които и тях си нямам на представа колко са.Така ли да го разбирам
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
p.zh.p написа:И доколкото разбирам тоя аванс процесор изменя градоса на запалване.И сигорно като миниш на бензин и си връща градосите за бензина които и тях си нямам на представа колко са.Така ли да го разбирам
Правилно го разбра.
МОже да се настроят на компа от колко да почва в кви обороти колко да са и т.н....общо взето кабеляк малко. КУпуваш си 2 букси и си го правиш като преход на твойта.

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
JIKI_RACER написа:p.zh.p написа:И доколкото разбирам тоя аванс процесор изменя градоса на запалване.И сигорно като миниш на бензин и си връща градосите за бензина които и тях си нямам на представа колко са.Така ли да го разбирам
Правилно го разбра.
МОже да се настроят на компа от колко да почва в кви обороти колко да са и т.н....общо взето кабеляк малко. КУпуваш си 2 букси и си го правиш като преход на твойта.
Както казва Живко, може с чипосване или препрограмиране на ЕКУто, но това трябва да стане в движение, да усетиш на колко градуса върви най-добре колата.
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
LiTtLeRoCk написа:JIKI_RACER написа:p.zh.p написа:И доколкото разбирам тоя аванс процесор изменя градоса на запалване.И сигорно като миниш на бензин и си връща градосите за бензина които и тях си нямам на представа колко са.Така ли да го разбирам
Правилно го разбра.
Както казва Живко, може с чипосване или препрограмиране на ЕКУто, но това трябва да стане в движение, да усетиш на колко градуса върви най-добре колата.
Освен на коляновия вал имат опция да се върже и за разпределителните и да стане мармалада пълен

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
При теб единствения безболезнен и сигурен начин е с препрограмиране на ЕКУто, но каквито градуси е на метан, такива ще са и на бензин.
- p.zh.p
- Потребител
-
LiTtLeRoCk написа:При теб единствения безболезнен и сигурен начин е с препрограмиране на ЕКУто, но каквито градуси е на метан, такива ще са и на бензин.
Да но тогава няма ли да прави проблеми на бензин.Питам защото ако метана работи както гаста тя пали винаги на бензин и при определени градоси прехвърля на гас а и знаете че с метан неможе да се правят големи преходи и често ще ми се налага да карам на бензин докато стигна следващата метан станция.Е има и големи ботилки а те са безбожно скъпи
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
Това вече не мога да ти кажа.
Здравейте колеги,мойта 520-ка без ванос,си варви с обикновенна метанова уредба идеално.Купих я преди 1 година направо с метана незнам предишните собственици каде и как са го слагали.Отзат са ми сложили 2 бутилки немога да кажа колко литра са,но съм много доволен от варвенето и разхода тази година я опънах Плевен Обзор и ми сзгори 55 лева.Така че колега съветвам те да си слагаш метана голяма е ефтинийка.
- zlatko_baretata
-
-
- Кара: Фиат 126р
- Мечтае да кара: Шкода Фабия
Слагайте смело БОВ-а, а после след някой и друг километър ще се чудите защо е започнала да "бара" мсалото.
Хората си препрограмират ЕКУ-тата заради валове, доживяхме да четем теми за препрограмиране на ЕКУ-то заради БОВ. И това в БМВ форум.

Хората си препрограмират ЕКУ-тата заради валове, доживяхме да четем теми за препрограмиране на ЕКУ-то заради БОВ. И това в БМВ форум.

- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
zlatko_baretata написа:Слагайте смело БОВ-а, а после след някой и друг километър ще се чудите защо е започнала да "бара" мсалото.![]()

bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
47 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4