Е90 как се справя в зимата на сняг и лед?
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
Re: Е90 как се справя в зимата на сняг и лед?
Никакви проблеми зимата със Е87, Е90 и Е93. Единственият проблем е когато влезнеш в по-дълбок сняг, но там и 4х4 би имало проблем.
MaXimal написа:Никакви проблеми зимата със Е87, Е90 и Е93. Единственият проблем е когато влезнеш в по-дълбок сняг, но там и 4х4 би имало проблем.

- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Е90 е доста напред спрямо е46 и е36(петиците си ги знаем
) изобщо колата се управлява много добре на сняг, стига гумите ти да са нови.

- TsvetanVR
- Dicky Wolf
-
- Кара: Z4M Roadster
Абе 36-цата с шпер и адекватен шофьор (понеже няа системи) е доста по-добра за зимата...
Лично мнение, собственик и на двете коли.

- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Shadowed написа: .............
Позволи ми няколко корекции ...:
- Нокиана, който цитираш си е чисто зимна гума, нищо общо с всесезонните, справка google.
- ДТЦ не се включва с натискане, напротив изключва се, до някъде ...... изключва се изцяло, с продължително задържане.
Принципно си е постоянно включено
______
Относно справянето в зимни условия,
жена ми е заклет скиор, вече 3-та зима обикаля сама, само с една нейна приятелка, по зимните курорти всеки уикенд.
Нито един път не се е оплакала от колата, напротив дори.....
Щом една сама жена няма никакви проблеми зимата по планините с е46 (не е X) ...
е90 нямам, не съм и карал, имам е46 което смятам е доста по-зле от е90.
Та, колегите които се оплакват от е90 в зимни условия, нищо лично но, научете се да карате

- Vashev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Avensis 2.2 D-4D
- Мечтае да кара: E90 335d
DTC се ВКЛЮЧВА с едно натискане на бутона DTC, когато го задържиш, ИЗКЛЮЧВАШ DSC(ESP) ! DTC е програма за зимно каране (четох на няколко места, че при Z3 тя служела пък за спортно каране, нещо като чип тунинг правела) , когато колата е с хубави гуми и евентуалното тяхло ЛЕКО превъртане би помогнало за излизане от сняг или за катерене на заснежени баири. Но тя е ефективна само при читави гуми, защото идеята е грайферът да драпа в снега и така да подкара колата
Тя ЛЕКО ограничава чувствителността на DSC(ESP), но НЕ го спира!

AVENSIS 2.2 D-4D
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Ако почетете малко преди да пишете няма да е лошо... Нищо не включваш с бутона, само изключваш на различни степени. С едно натискане изключваш контрола на сцеплението и гумите могат да превъртат, а като задържиш изключваш и контрола на стабилността, и колата може да поднася. Това е принципа, а всички наименования и абревиатури са маркетинг. Настройките на този принципен модел също са различни при различните модели.
Never mistake motion for action...
- Vashev
- кандидат ентусиаст
-
Leon написа:Ако почетете малко преди да пишете няма да е лошо... Нищо не включваш с бутона, само изключваш на различни степени. С едно натискане изключваш контрола на сцеплението и гумите могат да превъртат, а като задържиш изключваш и контрола на стабилността, и колата може да поднася. Това е принципа, а всички наименования и абревиатури са маркетинг. Настройките на този принципен модел също са различни при различните модели.
Прочел съм преди да пиша!
DTC си е независима система(или поне DSC с променени настройки), до която се стига чрез еднократното натискане и ДА тя е ограничен тракшън контрол и ограничено ESP ... като дори и думата ограничен не е точна, защото реално им се променят настройките и те се задействат малко по-късно, но НЕ се изключват. Така че, май ти не си чел преди да пишеш

Но, навсякъде си я пишат като независима система!
AVENSIS 2.2 D-4D
- cww
- Д-р Хаос
-
- Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)
Колега, оставам с убеждението, че си вярваш на това, което пишеш. Което само по себе си е чудесно.
Но горещо те съветвам до зимата да разбереш, че теорията ти е леко грешна и да не разчиташ особено на факта, че с едно натискане включваш DTC, че можеш да останеш доста неприятно изненадан.

Но горещо те съветвам до зимата да разбереш, че теорията ти е леко грешна и да не разчиташ особено на факта, че с едно натискане включваш DTC, че можеш да останеш доста неприятно изненадан.

NOTHING IS GAINED WITHOUT SACRIFICES AND FREEDOM WITHOUT BLOOD
- Shadowed
- младши ентусиаст
-
- Кара: 992 turbo, G30 540ixdrive.
Знаех си, че ще има спорове относно кога се включва DTC, какво е то и т.н. За всички които са сигурни че едно кратко натискане на DTC бутона всъщност спира DTC (!!!) - прочете си ръководството бе хора. Срамно е хора с 500 и 1000+ мнения да не знаят разликата м/у DTC и VSC както и да не знаят че това са 2 различни системи. Интересно защо когато натиснеш веднъж бутона пише DTC пише - DTC activated, DSC restricted? (за тези с idrive).
1. В нормално състояние, работи DSC.
2. Едно кратко натискане на DTC включва dynamic traction control - защо е dynamic оставям на тези които знаят! Това само по себе си лимитира DSC, за това е traction control-a който е част от DSC е лимитиран, но динамичен, за някои специфични условия.
3. Продължително натискане на DTC изключва DSC - от тук идват объркванията на повечето колеги, BMW са спестили някой друг бутон за 2 функции.
Моля някой да пусне линк към документация ако мисли обратното, въпреки че съм сигурен в това което пиша.
2. Едно кратко натискане на DTC включва dynamic traction control - защо е dynamic оставям на тези които знаят! Това само по себе си лимитира DSC, за това е traction control-a който е част от DSC е лимитиран, но динамичен, за някои специфични условия.
3. Продължително натискане на DTC изключва DSC - от тук идват объркванията на повечето колеги, BMW са спестили някой друг бутон за 2 функции.
Моля някой да пусне линк към документация ако мисли обратното, въпреки че съм сигурен в това което пиша.
- Vashev
- кандидат ентусиаст
-
Dynamic traction control... сам си го преведи;)
По-добре не спори , защото определено знам какво говоря, а и най-малкото съм го пробвал дестки пъти с моята кола на сняг!
По-добре не спори , защото определено знам какво говоря, а и най-малкото съм го пробвал дестки пъти с моята кола на сняг!
AVENSIS 2.2 D-4D
- TsvetanVR
- Dicky Wolf
-
- Кара: Z4M Roadster
carmanf1 написа:Та, колегите които се оплакват от е90 в зимни условия, нищо лично но, научете се да карате
О, велики карачо! Може ли автограф?

Ела тук във Враца зимата и се качи с БМВ със задно, без шпер и без вериги до връх Околчица например.

Едит: Не е нужно да идваш до тук. Просто остави колата в някой подземен паркинг чийто изход не е покрит и вали дъжд/сняг....малко снежец или ледец в баира и става тегаво...

п.п. Не ме разбирайте погрешно, цяла зима съм с вратите напред и се забавлявам супер много, но това е съвсем друга тема.

п.п.2. Заставай на чертата да ти спукам дупенцето!

- Vashev
- кандидат ентусиаст
-
Shadowed написа:Знаех си, че ще има спорове относно кога се включва DTC, какво е то и т.н. За всички които са сигурни че едно кратко натискане на DTC бутона всъщност спира DTC (!!!) - прочете си ръководството бе хора. Срамно е хора с 500 и 1000+ мнения да не знаят разликата м/у DTC и VSC както и да не знаят че това са 2 различни системи. Интересно защо когато натиснеш веднъж бутона пише DTC пише - DTC activated, DSC restricted? (за тези с idrive).
Не видях, че си написал този пост, преди да напиша предишният ми... напълно съм съгласен с теб! Опитах се да кажа същото, но явно не ми се получи и колегата не ме е разбрал...
AVENSIS 2.2 D-4D
- alexanderkirow
- кандидат ентусиаст
-
Аз съм с е36 компакт с гуми втори сезон като редовно се пързалям и няма никъв проблем никъде не съм оставал (поне засега) ти питаш за е90
Струва ми се ще ти е скучно зимата със системки и тем подобни !

Струва ми се ще ти е скучно зимата със системки и тем подобни !

- Vashev
- кандидат ентусиаст
-
TsvetanVR написа:carmanf1 написа:Та, колегите които се оплакват от е90 в зимни условия, нищо лично но, научете се да карате
О, велики карачо! Може ли автограф?![]()
![]()
![]()
Ела тук във Враца зимата и се качи с БМВ със задно, без шпер и без вериги до връх Околчица например.Давам ти каквото поискаш.
Зимните курорти ги чистят яко, за да могат още по-яко да ти одерат кожата след това. Елементарно е.
Едит: Не е нужно да идваш до тук. Просто остави колата в някой подземен паркинг чийто изход не е покрит и вали дъжд/сняг....малко снежец или ледец в баира и става тегаво...Не казвам, че е невъзможно да се мине, но е далеч от комфортно и спокойно.
п.п. Не ме разбирайте погрешно, цяла зима съм с вратите напред и се забавлявам супер много, но това е съвсем друга тема.
п.п.2. Заставай на чертата да ти спукам дупенцето!![]()
![]()
Аз смятам, че E90 с хубави гуми ще стигне до там, където и всяка кола с предно. Не говорим за 4х4...
AVENSIS 2.2 D-4D