Е46 - Разход гориво!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- DJDeath88
- Потребител
-
- Кара: BMW 320d E46 136 hp
- Мечтае да кара: BMW 530 xd E60 231 hp
Re: Е46 - Разход гориво!
Gqbriel не се обиждам и няма за какво, а и няма смисъл да лъжа и да си измислям. Заредих на ОМВ зад караулката на Горубляне на Самоковско шосе Премиум дизел (тогава беше на 2.70 лв.) и минах точно 160 км. по магистралата до първия ЛукОйл. Там и досипах 7 л. и 400 гр. От тук натам мисли каквото искаш, аз ти казвам какви са фактите.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
да се включа
340 км извънградско - 6.2 с климатик с нормално каране до 10-15 км/ч над ограничението
330d

340 км извънградско - 6.2 с климатик с нормално каране до 10-15 км/ч над ограничението
330d

You said: "Time will change!" What if it changes you?
Сега специално си поиграх и маршрута Младост - Овча Купел със спиране на 3 светофара по борд ми показа толкова:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
Мен вечер по празните булеварди разходът ми е по-голям, не знам защо.

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
DJDeath88 написа:Gqbriel не се обиждам и няма за какво, а и няма смисъл да лъжа и да си измислям. Заредих на ОМВ зад караулката на Горубляне на Самоковско шосе Премиум дизел (тогава беше на 2.70 лв.) и минах точно 160 км. по магистралата до първия ЛукОйл. Там и досипах 7 л. и 400 гр. От тук натам мисли каквото искаш, аз ти казвам какви са фактите.

@blacksaphire - твойда гори повече заради ниската ти средна скорост вечер

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- kalkana
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 330Ci
Варна - Стара Загора (300км) по борд 6,3 на 100 с климатика. Реално е някъде там пак, защото преди да заредя за 20,8 литра бензин ми показваше, че ми остава да мина 20км. И стигнах с повече бензин в Стара Загора отколокото тръгнах от Варна. Демек 100% е било под 7 на 100 и дори под каталожните данни, които мисля че са 6,9 на 100. Но да отбележа, че не беше каране беше си лазене. Като ми светна резервата малко преди Стара Загора ми изписа, че мога да мина 135км
.

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
JTD написа:Сега специално си поиграх и маршрута Младост - Овча Купел със спиране на 3 светофара по борд ми показа толкова:
Аз от табелата за влизане в София на Ботевградско до паметника на Левски съм правил 4,2/100

blacksapphire написа:Мен вечер по празните булеварди разходът ми е по-голям, не знам защо.![]()
Това е щот много надуваш радио Вероника и товариш двигателя ... и себе си

как ги засичате тези разходи за 200 км
Сигурен съм, че дори не доливате на една и съща колонка. Освен да пълните резервоара до гърлото да се вижда нафтата иначе +/- 1 литър след изключване на пистолета винаги може да направя, а това за 200км е страшно много
Казвам го като човек който винаги зарежда до горе по всевъзможни варианти. Сега съм решил да засека разхода за два изразходвани резервоара, че да е по-точен

Сигурен съм, че дори не доливате на една и съща колонка. Освен да пълните резервоара до гърлото да се вижда нафтата иначе +/- 1 литър след изключване на пистолета винаги може да направя, а това за 200км е страшно много
Казвам го като човек който винаги зарежда до горе по всевъзможни варианти. Сега съм решил да засека разхода за два изразходвани резервоара, че да е по-точен

- surfboard
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4.0 TFSI
acho.rs написа:Аз от табелата за влизане в София на Ботевградско до паметника на Левски съм правил 4.2
Няма да се учудя ако напишеш че си направил и 2 на 100. Дори и да се съгласим с описания от теб за 323i разход, същият е плод на целенасочено икономично каране, специфична пътна обстановка и стремеж за поставяне на рекорд по икономия. Едва ли някой който си кара колата нормално би го постигнал.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
surfboard написа:acho.rs написа:Аз от табелата за влизане в София на Ботевградско до паметника на Левски съм правил 4.2
Няма да се учудя ако напишеш че си направил и 2 на 100. Дори и да се съгласим с описания от теб за 323i разход, същият е плод на целенасочено икономично каране, специфична пътна обстановка и стремеж за поставяне на рекорд по икономия. Едва ли някой който си кара колата нормално би го постигнал.
Познавайки acho.rs , не бих приел мнението с нищо друго освен с усмивка

Разход за икономия - права средна скорост 90 /120 различни опити.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
тази тема, темата за избор на кола и още някои други над 100 страници, аз лично не ги модерирам, с цел да избегна пускането на още хиляди безсмислени теми
Всеки може да си пише каквото си иска, предполагам форума ще издържи едно такова натоварване със спам

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Gqbriel написа:surfboard написа:acho.rs написа:Аз от табелата за влизане в София на Ботевградско до паметника на Левски съм правил 4.2
Познавайки acho.rs , не бих приел мнението с нищо друго освен с усмивкапредполагам какво точно иска да каже...тука темата се превърна в хаос.Тонове страници и много безполезно инфо,като една друга тема
![]()
Разход за икономия - права средна скорост 90 /120 различни опити.
Е аз съм казвал разхода ми при какви условия е - по-горе се каза за разход по булеврад със 3 спирания и аз се включих . Пък и то не е хубаво да караш с повече от 60 по Ботевградско

Разхода ми при 100 км/ч е около 6.0 с повечко изпреварвания утива към 6,5 .
При 120 км/ч е около 7,0 .
Градския много варира но да речем дневен разход между 10 и 12 .
- slepok
- Потребител
-
- Кара: BMW 320d 150hp
Онзи ден след закупуването на Е46 150кс, изминах разтоянието от 570км със среден разход на дизела 4.1 л/100км
Ето и снимка 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
slepok написа:Онзи ден след закупуването на Е46 150кс, изминах разтоянието от 570км със среден разход на дизела 4.1 л/100кмЕто и снимка
Нов си още сам ще разбереш ,че показва малко неточно