някой слагал ли газов инжекцион на Е65
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- victor_328i
- Потребител
-
- Кара: E46 - 328i
Re: някой слагал ли газов инжекцион на Е65
Съгласен съм че е много по-изгодно на газ, обаче не ти ли изгниват колекторите 2 пъти по-бързо понеже прави повече конденз. После няма ли да излезе доста солено смяна на генерацията. Незнам при новите ГИ дали става пак така, някои ако има наблюдения да сподели.
Колеги да ви питам колко горе долу бензин харчи 745i Е65 говоря за реален разход, а не каталожни данни интересува ме (градско/извънградско/смесен цикъл)
От прочетеното до тук виждам, че не е чак толкова страшен този монтаж за колата. Другото ми питане е дали някой знае къде слагат в София на Е65 газова уредба качествено.
Предварително благодаря!
От прочетеното до тук виждам, че не е чак толкова страшен този монтаж за колата. Другото ми питане е дали някой знае къде слагат в София на Е65 газова уредба качествено.
Предварително благодаря!
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
A няма ли варианта в края на всяко гърне да се пробие дупчица 3мм през която конденза просто да се оттича, останалото смятам че си излиза под формата на пара така или иначе 

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
phphmm написа:досега съм намерил 3 сервиза в Пловдив и региона, които са слагали ГИ на Е65 и могат да го демонстрират със снимков материал, според тях никой от клиентите им не се е върнал. Първият е на Рогошко шосе 1, вторият е в Кичук Париж и се казва Ласков газ, а третия е Старгаз - Ведраре
Това е много лошо, тъй като газовият инжекцион има 2 филтъра - един за твърди частици, който се намира при клапана, струва 3 лв, но повечето го лансират по 15 и при смяната му най-често излиза и една шепа графит от хубавата ни газ. 2рият филтър е на принципа на катализатора и обира всички възможни по-фини частици. Той струва към 35 лв.
И двата филтъра е препоръчително-задължително да се сменят на 10 000 км. Ако не се смени първият за твърди частици, клапана се затлачва с графит, съответно необходимите 2 бара налягане на газта не достигат до дюзите, съответно колата не върви на газ. Ако не се смени другият филтър, може да изкара криво-ляво, но така се рискува запушването и т.нар "омазняване" на рейката и тогава цените са вече много-много други.
На всичкото отгоре на 40 000 км е добре, да се остави колата в поддържащият сервиз и срещу 50 лева да се направи процедура по промиване на дюзите и рейката с един препарат на вюрт именно за да се изчисти наслагването по дюзите и рейката от това което е пропуснал дори 2рият филтър.
Щом не са се върнали хора, това означава или че им предстоят да се върнат за едно-две ремонтчета, или са намерили даденият обслужващ персонал за некомпетентен и са сменили сервиза.
Моят съвет е да настояваш да присъстваш на монтирането на газовият инжекцион, тъй като е масова практика колектора да се дупчи без да се сваля (твоята роля ще бъде, да настояваш да го свалят,продупчат и монтират обратно пред теб)... от там нататък мисля че става ясно, че всичко пада вътре, засмуква се от мотора, попада в цилиндрите и комикса започва да придобива завършен вид.
Аз лично бих те пратил при един много съвестен човек във Пловдив, а именно инж. Бешиков, който се намира тук :
http://www.bgmaps.com/link/181DC5EDFC16 ... 806966A120
Успех .

Последна промяна ogata на 14 Яну 2012, 22:02, променена общо 1 път

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- sexy_shefa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 D
- Мечтае да кара: BMW M5
- Детайли за колата: 530D 2003 година, 193hp голямата навигация, абсолютно всички екстри.
- RORO
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 30,38,39 вече само Гранд Чероки
- Мечтае да кара: Грейдер на Ибиза
Колеги аз съм също с газ, поставена във Велико Търново ГИ с марка"Фобос "на цена 1000лв.с гаранция две години , бутилка 55л.на мястото на резервната гума.Понеже Е38-та е с най малкият агрегат 2,8i съм само с един редуктор.Честно казано съм доволен на дълго 10,градско в София 15.
pironkov написа:Тук много хора си казвт...купил си кола за 70 хил. пък сложил газ...ходи обяснявай на идиота логиката на мъдрия.
е, нямаш право да съдиш, че хората се смеят на някой, който си е взел кола с имидж, а после му се свидят парите за бензина. едно от удовослтвията да караш скъпа кола е да знаеш че си достигнал ниво, което ти позволява такъв стандарт на живот

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
Колега,
ще ти кажа и обратното,7мици на бензин,които се карат само в квартала или по 100 км. на месец,защото няма пари за бензин и гордите им собственици, постигнали един изключително висок стандарт на живот, живеят в 60 кв.м. панелка с майка им,баща им,бабата и лелята.
Най-често един човек,който е изкарал пари в своя живот, знае стойността им и не обича да ги разхищава.
ще ти кажа и обратното,7мици на бензин,които се карат само в квартала или по 100 км. на месец,защото няма пари за бензин и гордите им собственици, постигнали един изключително висок стандарт на живот, живеят в 60 кв.м. панелка с майка им,баща им,бабата и лелята.
Най-често един човек,който е изкарал пари в своя живот, знае стойността им и не обича да ги разхищава.
малко темата е
...Който иска да е ВИП -"временно имам пари" нека се изживява като такъв, НО нека да не съди останалите...или да се изказва неподготвен

...Който иска да е ВИП -"временно имам пари" нека се изживява като такъв, НО нека да не съди останалите...или да се изказва неподготвен

- t_andonov
- ентусиаст
-
- Кара: Е 30
Amorphis написа:Колега,

- Gatz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '12 Е70 40d
Terrak написа:Искам да се възползвам от темата и да попитам какъв разходат на бензин дават 730i 735i и 745i с разумно каране? Ако може да кажете от личен опит защото знам как са дадени по каталог интересува ме какво е отклонението от него?
Колега мога да ти дам за сравнение 650и колко харчи в София : по каталог 16.1 л/100 ,а реални 18 разумно и 20-21 "неразумно"

Тоест едни +20% отклонение от каталога и по мои скромни наблюдения с всички модели е така.
Само да добавя това са разходи с уж "добър" бензин , а съм имал случаи в които съм сипвал не толкова "добър" и ми е давало 22-23 л/100 градско.
По магистрала 140 км/ч на темпомат дава 10-11 л/100.
Това е от мен дано съм ти бил в помощ.
Поздрави.
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Terrak написа:Искам да се възползвам от темата и да попитам какъв разходат на бензин дават 730i 735i и 745i с разумно каране? Ако може да кажете от личен опит защото знам как са дадени по каталог интересува ме какво е отклонението от него?
obi_fix , mitko_be , МИТКО БЕ Упорит си ....

Хах, само баровци с тея седмици бе.
Стандарта на живот, не се изразява в това колко пари ще подариш на Лукойл, за да казваш, че 'не се занимаваш с глупости, твойта само на бензин'
С удоволствие ще карам 760 с качествена уредба и ще съм по-напред от ония спонсор, не щото е по-баровец, а точно защото парите имат цена, а не всички я знаят
Въпроса е, кой слиза от седмицата, не на какво я кара!

http://dnes.dir.bg/news/kola-vzriv-benzinostantzia-10979328?nt=10
Това е основната причина да не съм 'за' газови уредби... + факта че разсеяни шофьори са ме блъскали отзад и ако там има бутилка - представям си какво ще се случи.
Това е основната причина да не съм 'за' газови уредби... + факта че разсеяни шофьори са ме блъскали отзад и ако там има бутилка - представям си какво ще се случи.
- sysmurdoc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 LCI космос
- Мечтае да кара: Йемки
``Избухналият лек автомобил марка „Опел Астра” `` Като знам тея Опели как ги поддържат сами можем да си направим сметката!!! Освен това по-добрите газови си имат предпазен клапан на самата бутилка, който не позволява излизане на газ от бутилката и дори при пожар единствено може да гръмне ако температурата е достигнала прекалено висока температура, а затова се иска много време ! 

33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3