Въпрос относно биалети и стаб. щанга

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Организазазатор
Аватар

Въпрос относно биалети и стаб. щанга

Мнение от sparco » 11 Яну 2010, 14:31

За много години колеги.Казуса е следния мой приятел си взе едни билщайни B8 от един компакт.Неговата Е36-ца е седан 1992-та 320.Тези амортисьори са за късите биалети ,но се оказа ,че неговата стабилизираща щанга е по-дълга взе си по-къса и пак не става за тия късите биалетки къде е проблема колко вида са тези щанги.Моята ис-ка е с същите биалети и стоят прави а на него отиват напред и изобщо немогат да влезнат е отвора на щангата.Ако нкой може да помогне със съвет ще сме му много благодарни ,защото на пича му се правят каскади ,а колата седи разглобена.
Member of HATER CLUB... soon coming
От всичко най-мразим прани дънки и BigBrother!

Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Re: Въпрос относно биалети и стаб. щанга

Мнение от TheUbo » 11 Яну 2010, 16:27

Здравей колега,

Съвет няма да мога да ти дам защото още не съм решил проблема но казъса е следния:
Моя седан е 91 и оригинално е с дългата биалетка, обаче сега съм с късата биалетка (поради амортесиорни проблеми) и тя също седи накриво. Имахме яки спорове с колегите по въпроса но според мен единствения логичен извод докойто стигам е че мястото за закрепване на щангата (горе на роговете) е различно при къса и дълга биалетка.

Със сигурност конверсията къса към дълга работи, но според мен става въпрос за ~10-15мм разлика в мястото на закрепване и при слагане на дълга биалетка не може да се види лесно.

Аз лично в момента си поръчвам ново окачване за М3 (защото за нормални вече не мога да намеря за дълга биалетка ) за да си запазя дългата биалетка.
Успех с решаването на проблема

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
Мечтае да кара: М5
Детайли за колата: много синя и много черна

Мнение от Hristo » 11 Яну 2010, 19:03

BILSTEIN има амортисьори за дългата биалетки и с дебелото стебло дори и при най-ниската серия-B4 ;)

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 11 Яну 2010, 19:27

Казуса е, че освен, че щангите на първите е36, които са с дълги биалетки са по-дълги рамената, май и леглата са по-напред и оттам идва проблема с монтаж на къса биалетка на купе от 91г. Вариантите са или да седят накриво, става и е пробвано или да си направи някакви къстъм уши да си ги закрепи на амортесьорите и да ис слага дългата биалетка.

Организазазатор
Аватар

Мнение от sparco » 12 Яну 2010, 12:58

Бахти сватбата с тия амортисьори нямали вариант без преправяния да се вземе подходяща стабилизираща щанга и да е плъг енд плей? За М50 колко вида щанги слагат?
Member of HATER CLUB... soon coming
От всичко най-мразим прани дънки и BigBrother!

Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vako_ludiq » 22 Сеп 2011, 22:14

еии ужасссссс изчетох сички теми и няма решение

Назад към E36