Как да ползвам печката, ако имам разбира се
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Re: Как да ползвам печката, ако имам разбира се
kalingk написа:Elesar74 написа:Според мен няма начин да можеш да я програмираш с малък борд.
Ок,изчаках известно време и за други отговори,но явно този е задоволителен и правилен за всички,в една друга тема бях питал,има ли възможност за добавяне на МИД към автомобил с малък борд,но отговор неполучих,та да питам и тук,възможна ли е такава интервенция на несервизно ниво към автомобил без МИД с малък борд преди фейса,с цел ръчно управление на печката и поставяне на ЦД на централната конзола/преди това беше наложително само заради ЦД-то,взех си чейнджър и смятах,че всичко е приключило,но явно доста неща опират до този МИД/.Благодаря предварително за отговорите!!!
Най-лесния начин да си пускаш печката е с дистанционно .
Има два вариянта - единият е с оригиналното дистанционно,а другия е с някакво афтърмаркет.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
kalingk написа:Elesar74 написа:Според мен няма начин да можеш да я програмираш с малък борд.
Ок,изчаках известно време и за други отговори,но явно този е задоволителен и правилен за всички,в една друга тема бях питал,има ли възможност за добавяне на МИД към автомобил с малък борд,но отговор неполучих,та да питам и тук,възможна ли е такава интервенция на несервизно ниво към автомобил без МИД с малък борд преди фейса,с цел ръчно управление на печката и поставяне на ЦД на централната конзола/преди това беше наложително само заради ЦД-то,взех си чейнджър и смятах,че всичко е приключило,но явно доста неща опират до този МИД/.Благодаря предварително за отговорите!!!
Аз си сложих МИД, не е трудно, има тема в търсачката как става. С малък борд съм.
Като отключиш печката ще можеш да си я командваш от там а и можеш да си сложиш ЦД.

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Колеги минава времето на климите, идва времето на печките
Взех си печка втора употреба, но е топло за да се включи с мотора, пробвах да я пусна през инпа-та и през дис-а но ми дава грешка EKU REJECTED или нещо подобно, не съм сигурен за правописа и не мога да я запаля през лаптопа. Дали си е наред печката? През инпата активирам водната помпа /тя си се върти де/, активирах и дозиращата помпа но не мога да запаля печката. Предишната печка не ми беше отключена, има ли значение тази дали е била отключена или не? Дали не мога да я пусна заради това? Или пък температурата е висока - пробвах при 14-15 градуса?
п.п. Момчето ме увери че работи на 100%.

Взех си печка втора употреба, но е топло за да се включи с мотора, пробвах да я пусна през инпа-та и през дис-а но ми дава грешка EKU REJECTED или нещо подобно, не съм сигурен за правописа и не мога да я запаля през лаптопа. Дали си е наред печката? През инпата активирам водната помпа /тя си се върти де/, активирах и дозиращата помпа но не мога да запаля печката. Предишната печка не ми беше отключена, има ли значение тази дали е била отключена или не? Дали не мога да я пусна заради това? Или пък температурата е висока - пробвах при 14-15 градуса?
п.п. Момчето ме увери че работи на 100%.

Ivo_Borisov написа:... Или пък температурата е висока - пробвах при 14-15 градуса?
Бензиновата печка се включва при всякаква температура, дори препоръчват веднъж на 1-2 месеца да се пуска и през лятото за 5-10 мин.
Само,че неговата е дизелова....Ама ме съмнява да кажат колегите как става,може да изядеме на някой хляба 

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Аз утре мисля да тествам мойта, дали ще запали на жегата.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
Колеги, аз в модула на печката в ИНПА имам записана грешка "Auxiliary water pump", като колеги ми помогнаха да намеря номера на заместителя на Пиербург (7.02073.14.0) и съм поръчал помпичката от Елит Кар, но въпроса ми е дали само това е проблема и дали тази грешка означава точно тази помпичка, която седи на печката?
Ето и снимка на грешката:
Ето и снимка на грешката:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Колега @iceblast ако ти е отключвана печката, тази грешка я имаш винаги. Сигурен ли си че не ти работи помпата?
Аз одеве пак си играх с моята но не включва, пак същата грешка. Пробвах и моята стара печка и на нея ми изкарва тази грешка, явно трябва да се застуди времето за да почне да работи
Аз одеве пак си играх с моята но не включва, пак същата грешка. Пробвах и моята стара печка и на нея ми изкарва тази грешка, явно трябва да се застуди времето за да почне да работи

- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
Ivo_Borisov написа:Колега @iceblast ако ти е отключвана печката, тази грешка я имаш винаги. Сигурен ли си че не ти работи помпата?
с инпата трябва да може да се включва принудително и при високи температури , моята това лято Илко я пуска с инпа или нещо друго и заработи , ама да видим зимата ?
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Да не би отключените да могат да се палят принудително и при по високи температури, а заключени като моята само при ниски температури? Твоята отключена ли беше?
Аз пробвах и със старата печка която съм пускал през инпа-та но само при студено време и ми дава същата грешка. Всъщност пробвал да я пусна че не искаше пущината
Не че записва грешка но като искам да я пусна ми дава това eku rejected и не тръгва.
Аз пробвах и със старата печка която съм пускал през инпа-та но само при студено време и ми дава същата грешка. Всъщност пробвал да я пусна че не искаше пущината

Не че записва грешка но като искам да я пусна ми дава това eku rejected и не тръгва.

- Niko88
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х5 е70 4.0d
- Мечтае да кара: Валяк
Аз да попитам от къде мога да си закупя дистанционно за печката, и как да го настроя да работи или поне някои в Бургас да ми я настрои?
Отключена е печката ми, но през инпата не мога да я запаля 
Колегата Лъчо я отключи, но май преди да я отключим тази грешка си беше записана? И с него не можахме да я пуснем принудително, а тогава не беше толкова топло, е пак нямаше под 5 градуса но все пак, и аз знам, че принудително трябва винаги да се стартира
Попринцип не съм я имал на много студено време, да не се окаже, че съм си поръчал моторче напразно?

Колегата Лъчо я отключи, но май преди да я отключим тази грешка си беше записана? И с него не можахме да я пуснем принудително, а тогава не беше толкова топло, е пак нямаше под 5 градуса но все пак, и аз знам, че принудително трябва винаги да се стартира

Попринцип не съм я имал на много студено време, да не се окаже, че съм си поръчал моторче напразно?
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
iceblast написа:Отключена е печката ми, но през инпата не мога да я запаля
Колегата Лъчо я отключи, но май преди да я отключим тази грешка си беше записана? И с него не можахме да я пуснем принудително, а тогава не беше толкова топло, е пак нямаше под 5 градуса но все пак, и аз знам, че принудително трябва винаги да се стартира![]()
помпата , която си поръчал няма да е напразно , защото най-често те се скапват и нищо чудно като сложиш новата помпа и печката ти да заработи !
до колегата Иво , печката ми е отключена от миналото лято , а заключена не знам дали тръгва принудително...докато беше заключена си работеше като часовник и не ми се е налагала диагностика ?
- Retrofit
- младши ентусиаст
-
- Кара: M62B46
Тази грешка мисля че е за допълнителната водна помпа на клапаните за парното.
Коли без MID или Навигация, нямат контрол на печката и тя работи само при запален мотор за да циркулира водата и нямат допълнителна електрическа помпа под клапаните.
Когато се отключи печката търси още една електрическа помпа, тази на клапаните на парното, за да може като я нагласиш с таймер водата да циркулира при изгасен двигател, тази помпа която е на самата печка мисля че е спомагателна.
А иначе печката може да се пали с инпа независимо отключена ли е или не.
Коли без MID или Навигация, нямат контрол на печката и тя работи само при запален мотор за да циркулира водата и нямат допълнителна електрическа помпа под клапаните.
Когато се отключи печката търси още една електрическа помпа, тази на клапаните на парното, за да може като я нагласиш с таймер водата да циркулира при изгасен двигател, тази помпа която е на самата печка мисля че е спомагателна.
А иначе печката може да се пали с инпа независимо отключена ли е или не.
Аз съм с навигация.
Между другото и в модула на климатика също имам записана грешка пак за някаква водна помпа, може ли заради това да не ми дава да я запаля печката?
Как най-точно да диагностицирам проблема и да намеря неговото решение?
Между другото и в модула на климатика също имам записана грешка пак за някаква водна помпа, може ли заради това да не ми дава да я запаля печката?
Как най-точно да диагностицирам проблема и да намеря неговото решение?