Изгнили прагове на Е36.Моля за малко съвети.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Изгнили прагове на Е36.Моля за малко съвети.
Колеги имам проблем с праговете на Е36цата.. преди време беше много ниска и от високи тротоари или бордюри понасяше удари доста често. Сега тези удари и подбивания на праговете дават своя резултат и десният праг започна да гние в задния си край точно до втулката за крика. Гние доста бързо и няма да му отнеме много време за да отвори дупка. Интересува ме дали някой от вас може да ми посочи адрес, телефон или каквато и да е друга информация за майстор който може да го изкърпи. От София съм и ще съм ви много благодарен, ако ми помогнете с малко информация и за евентуалното заплащане, което ме очаква =).
П.С. Мога да кача и снимки, ако някой се интересува от състоянието на прага по-подробно!
Извинявам се предварително, ако съм нарушил някое правило на форума, като искам подобен вид информация.
П.С. Мога да кача и снимки, ако някой се интересува от състоянието на прага по-подробно!
Извинявам се предварително, ако съм нарушил някое правило на форума, като искам подобен вид информация.
- sas_88
- ентусиаст
-
- Кара: чайник
Re: Изгнили прагове на Е36.Моля за малко съвети.
Снимай и сложи да видиме много ли е зле.
- cesico
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: баба 323ти ,
- Детайли за колата: hell rot!
Дупчи отвътре или отдолу на няколко места - монтажна пяна колкото побере - стават бетон. Няма въздух, няма влага , няма гниене.
- nikolaydobrevv
- Потребител
-
- Кара: E36 320
Прегледай това клипче:
http://www.youtube.com/watch?v=aCMeAze5 ... detailpage
http://www.youtube.com/watch?v=aCMeAze5 ... detailpage
- sas_88
- ентусиаст
-
- Кара: чайник
cesico написа:Дупчи отвътре или отдолу на няколко места - монтажна пяна колкото побере - стават бетон. Няма въздух, няма влага , няма гниене.
Теб трябва да те линчуват.

- taran
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: каквото набара:)
От прясната ми среща с такъв праг,да споделя.Прага гние отвътре навън,обикновенно пораженията са доста повече от видимото.Може да се изкърпи и частично,но за предпочитане е да се смени целия праг-така се отваря достъп до вътрешния праг и долните упори за крик,които е хубаво да се изкърпят също за да могат да се ползват.
Нов праг за 4-ри врато Е36 струва ~80 лв,цената за труде в зависимост от това с какво ще се обработва прага,за да е трайно е хубаво да се грундира отвътре,преди да се монтира,да се грундира отвън,след това кит,където е нужно,шагрета боя.Накрая,т.нар. течен парафин за защита на кухините отвътре.
Незнам да качвам снимки в този форум,иначе има и нагледна информация
.
ПП,за дивотийте с пяна,стъкломат и смола,влакнести китове и други предпродажбени фокуси,въобще не ми се коментира.
Нов праг за 4-ри врато Е36 струва ~80 лв,цената за труде в зависимост от това с какво ще се обработва прага,за да е трайно е хубаво да се грундира отвътре,преди да се монтира,да се грундира отвън,след това кит,където е нужно,шагрета боя.Накрая,т.нар. течен парафин за защита на кухините отвътре.
Незнам да качвам снимки в този форум,иначе има и нагледна информация

ПП,за дивотийте с пяна,стъкломат и смола,влакнести китове и други предпродажбени фокуси,въобще не ми се коментира.
- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
тва с пяната е кофти щото тя събира много влага и гниенето ще стана по бързо един комшия го беше пробвал и ефекта беше

- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
cesico написа:Дупчи отвътре или отдолу на няколко места - монтажна пяна колкото побере - стават бетон. Няма въздух, няма влага , няма гниене.
Ти като на приятел ли му го казваш?Ако не знаеш пяната попива влагата.С кеф човек може да се посмее в този раздел.
Някакви отзиви за клипчето??
Някой пробвал ли е по този начин със стъкломата?
- cesico
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: баба 323ти ,
- Детайли за колата: hell rot!
Извинения на всички ви за некомпетентното изказване.
Бегам да се разстрелям.
Акулата е набор 82 и си е още с нейните прагове, правени преди бая години по тоя начин.
Има смешни ситуации дам.
Айде със здраве.
Бегам да се разстрелям.
Акулата е набор 82 и си е още с нейните прагове, правени преди бая години по тоя начин.
Има смешни ситуации дам.
Айде със здраве.
- taran
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: каквото набара:)
bmw4570 написа:Някакви отзиви за клипчето??
Това на клипчето има някой основни пропуски-изчистиха отвън.А върху какво намазаха влакнестия ки

Тези усилия не си струват за елемент които се сменя с развиване и завиване на десетина винта или рапидки и струва 50-60 лв.
Някой беше пробвал пдвобна технология върху прага за който писах по-горе.Врезултат на това имаше гнило и по вътрешния праг и окол замазаното.
Но всеки си решава за своето возило,може и както трябва може и така.
- nikolaydobrevv
- Потребител
-
- Кара: E36 320
Това с клипчето, според мен е най бързият и безболезнен начин да се спре разпространението на ръждата.Частична кръпка ОК,тогава отново се налага използване на влакнест кит,но не е ли направено кадърно отново си избива ръжда.При мен този номер издържа 7години, така си продадох колата(VW2),без проблем.
- baitun
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36
- Мечтае да кара: Е46 М3
Това с клипчето според мен не е подходящо за праговете, ако правиш колата за теб най-добре според мен е да вземеш два нови прага/зависи колко са изгнили твоите/ и да се направи както трябва/с перфектно почистване от ръжда-перфектна подготовка/ за да си сигурен, че ще те изкара поне 5-6 години, майстори бол, но най-добре е да се довериш на някой който наистина знае какво прави, а не да претупа работата
- mihal
- ентусиаст
-
- Кара: E39 520i touring 2001/9
мога да си представя новите които продават, като капачки от буркани сигурно са

- kasa_bira
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: `97 528i; '01 W220
Колега, намираш си някой свестен тенекеджия да ти погледне колата и той ще ти каже най - добре дали праговете са за смяна или не. Ако са за смяна повечето тенекеджии знаят от къде могат да се купят хубави прагове втора употреба (защото чисто новите ги правят от ламарината за кюнеца на печката на баба ти
) и не са скъпи, на мене и двата прага ми струваха точно 80 лева 

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2