Негативни впечатления от BMW и Камор Ауто

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530d

Негативни впечатления от BMW и Камор Ауто

Мнение от ALEX_525tds_2000 » 19 Сеп 2011, 9:23

Нали все ни обвиняват, че тук сме били сектанти на тема "BMW", та - ето сега, нещо с отрицателен знак. Разбира се - лично мнение.

Вчера посетих тъй наречените "Дни на отворени врати", обявени от Камор Ауто.

Колеги... Да, всички знаем, че въобще в автомобилостроенето в последните години има страхотен срив и стремеж, с максимално малко инвестиция, да се изкара максимално голяма печалба. Досега не исках да повярвам, че това се отнася и за BMW. Долнопробни материали и усещане, че си седнал в полиестерен сак от "Илиянци"! И всичкото това срещу зверска цена. Да, знам, че BMW прави може би най-добрите двигатели в света и почти никой няма тяхната прецизна управляемост. Добре, това е така, но автомобила е комплексно понятие. Как може, в този premium car class автомобил да бъдат набутани такива безумни полиестери и такива долнопробни пластмаси?!?! В опита ми като шофьор досега съм карал Mercedes, Jaguar и BMW (откакто се качих на BMW, не ползвам нищо друго). Всичките автомобили, които съм карал, имат категорично изразен лукс и уют, осигурени преди всичко от перфектни итериорни облицовки - като дебели мокети, кожи, неагресивни меки платове, топъл махагон и т.н. Всички тези автомобили дават усещането на уютен домашен хол. Всички тези автомобили са и са били на около 10 годишна възраст - т.е. говорим за едно "друго" поколение. Вчера попаднах от усещане за домашен хол в усещане за полиестерен сак от "Илиянци". Жалко...

Сега за Камор Ауто. В обявата им за тъй наречените "Дни на отворени врати" пише: "Ще Ви посрещнем с широка гама автомобили за пробно шофиране...". На плакатите и рекламните им материали навсякъде пише "Пробно шофиране". Никъде не се споменават каквито и да са били условия за въпросното "пробно шофиране". След като разгледах изложените в салона полиестерни сакове от "Илиянци" (включително кожената 740d е далеч от старото понятие за лукс и кожа и е тотално недоразумение), един лачен господин (чието име тук ще спестя) ми предложи съдействието си. Обясних му, че до момента съм имал две поредни 5-ци, но и двете дизелови, и изразих интереса си към един тест-драйв на някоя бензинова 5-ца. Първото безумие бе, че лачения господин заяви, че от тест-драйв колите нямали нито една бензинова – всичките били дизелови. Моля?!?! В официалния представител на BMW в България няма бензинов тест-драйв?!?!? Че, има ли по-голям флагман за BMW от бензиновите двигатели на BMW?!?! Второто безумие, е не само жестока наглост, но и нарушение на Закона за защита на потребителите. За да ми осигурели тест-драйв, трябвало преди това да писмено да заявя "намерение за закупуване"?!?!?! Титани! Закупуване на какво, бе сладури!?!? На 200 000 левовите полиестерни сакове от "Илиянци" ли?!?! Освен това, ако сте решили да има подобно условие за тест-драйв, длъжни сте да го споменете в обявите си, дори и с по-дребен шрифт. За съжаление, в момента съм много зает, и нямам време да организирам едно доста закачливо производство в Комисията за защита на потребителите, което имам възможността да раздуя и чрез медиите. Т.е. BMW си позволява не само срив в качеството на произвежданите автомобили, но и в нивото на клиентско обслужване. Жалко…

Аз лично си пожелавам, колкото може по-дълго да ме слуша настоящата ми Е39, 530DA, с дебели мокети, меки и уютни платове, скално зелен кожен салон, перфектен махагон, меки и приятни плафони и почти всички съществуващи екстри, които освен че ги има, са и супер качествено изпълнени, и то с висококачествени материали. От вчерашната серия на сапунката "Камор ауто" ми стана много мъчно…, защото по принцип и аз съм един от "сектантите"…

Бъдете здрави!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Re: Негативни впечатления от BMW и Камор Ауто

Мнение от BMW_RIDER » 19 Сеп 2011, 9:43

А, бе колега то незнам някой който да е бил в Камор и след това да не иска да се върне с пушка. Тук и за работа и отношение и цени мога да напиша роман. Последното им изпълнение беше ,че така боядисаха Х5цата ,че боята от пластмасите се напука веднага а на врата я бяха разтекли :mrgreen: се едно съм я боядисвал с Пейнтзоом.

Х3то ми има ексклузивен сервиз или как там му викаха тоест безплатен сервиз на интервалите по книжката, но въпреки това си плащам и си я обслужвам другаде.

За самите БМВ-та ,честно казано немога да преценя. Мен ми изглеждат добре, е определено за парите които искат можеше да е по добре и изключително ме дразни имитацията на карбон! Мерца май са едни гърди напред тука. Но чак пък като от Илиянци...
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Flat 6 » 19 Сеп 2011, 16:25

Нищо евтино не виждам в материалите на премиум BMW -тата - 5,6,7, X серии. Стига да са конфигурирани с елементарни допълнителни екстри, което е идеологията на всеки немски производител...

Ако си гледал някакви базови моделки или флагмана на тези "отворени врати" - 1 серия; то е нормално да си леко разочарован...
Части за силов тунинг
Спортни гърнета и резонатори ф60-70мм
Последна промяна Flat 6 на 20 Фев 2025, 11:09, променена общо 4 пъти

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Сбъдна мечтата си.....
Детайли за колата: BMW E38 740 i black

Мнение от ggb » 19 Сеп 2011, 17:20

Flat 6 написа:Нищо евтино не виждам в материалите на премиум BMW-тата - 5,6,7, X серии. Стига да са конфигурирани с елементарни допълнителни екстри, което е идеологията на всеки немски производител...

Ако си гледал някакви базови моделки или флагмана на тези "отворени врати" - 1 серия; то е нормално да си леко разочарован...

Абсолютно съм съгласен с теб колега а относно тестови автомобили става въпрос за автора на темата нека заповяда в Пловдив
в М-кар мисля че ще остане повече от доволен.
Истинската мощност винаги ви спира дъха също като истинската красота.....Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 520i e39

Мнение от RossenVlad » 20 Сеп 2011, 8:28

Скоро бях в Дару Кар и поогледах по-подробно новата 5-ца. Не мога да кажа,че материалите са зле. Напротив!

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 20 Сеп 2011, 8:42

Пратих темата на един от приемчиците в Камор - коментара беше интересен... :angel:
Si non confectus, non reficiat.

Храбрият Свинар
Аватар
Детайли за колата: Porsche 911 GT3 CS, Porsche 928 GTS 5spd, Porsche 928 RSR, Porsche 944 Turbo Cup, BMW540iA Touring, BMW E46 M3 SMG, Golf 3 GTI 16v, BMW Z4M Coupe (sold), BMW E61 M5 Touring (stolen),

Мнение от Alex 320i Cabrio » 20 Сеп 2011, 9:18

За Тестдрайв-а и колко добре/зле са Камор не мога да коментирам по понятни причини, но за качеството на интериора мисля, че имам добри лични наблюдения...

Кумът ми има Е39 М5 Новак 500, аз имам Е61 М5 и Е39 540иТ, за съжаление Е39-ката печели като качество. Да, Е61-ката има много повече играчки и наистина трудно може да ти стане скучно по време на път, но самото усещане от материалите на допир е в полза на Е39...

Брат ми има Зед 3М Купе, аз имам Зед 4М Купе и там разликата е фрапантна. Не знам как, но старото купе просто има усещане за ръчна изработка. Моята кола има усещането за американска кола...

"Добрата новина" е, че и при Мерцедес е така. Скоро карах Е350ЦДИ Кабрио с бая екстри и играчки. Като цяло много ми хареса, но ако го сравня с Е320 Кабрио, може и да се разплача - пластмаси като от Тойота, табло което дрънчи на кухо...

Оптимизиране на приход/разход...
Power is Nothing Without Insanity

The Ultimate Driver
The Ultimate Driver
Аватар
Кара: хората да се учат с ProDrive.bg
Мечтае да кара: BMW ///M, Ferrari, Porsche, Land Rover
Детайли за колата: 2003-2005 - '90 BMW E30 318is
2005-2006 - '97 Audi A4 2,6 Avant
2006-2008 - '90 BMW E30 325i Cabrio
2008-2009 - '98 BMW Z3 Roadster
2009-2009 - '96 BMW E34 525tds Touring
2009-2011 - '96 BMW M3 Evo Race Car
2009- - '92 BMW E36 320i
2011- - '98 BMW E36 323Ci

Мнение от DrivinGGoD » 20 Сеп 2011, 10:22

За Камор... нямам какво да кажа... положението е трагично... както и да е...

Колкото до материалите, в никакъв случай не мога да се съглася... Да, при колите, които Алекс е дал за пример е така - Е60 също и според мен има пропуски, Z4 също не ми харесва и не ме кефи как е направено вътре като дизайн и материали...

При Е90 няма нищо такова - никъде не съм намирал материал или детайл, който да не е както трябва... да с навигацията таблото е адски грозно и без М пакет колата е отвратителна, но като качество е отлична - както като надеждност, така и като изработка и материали... може би при Е46 интериора е по в стила на BMW и е мой много любим модел, но не мога да кажа, че е по-добра от Е90 в нито едно отношение...

При F01 и F10 не може дори и дума да става за некачествени материали или изработка, да не говорим, че се върнаха към много "BMW стил" интериори, а поведението е несравнимо до сега... за пръв път 5ца се кара като 3ка... според мен F10 е най-добрата 5-та серия правена до сега... а F01 най-добрата 7ца...

Новото Z4 e шедьовър... уникално... влюбен съм в тази кола...

При новото Х3 има няколко детайла с евтина пластмаса, но не са жизненоважни и лесно се оправят :mhihi: като цяло уникална кола при Е70 също работата е супер...

Не знам дали сте заглеждали интериора на 5 GT... да грозна е адски отвън... но интериора е уникален във всяко отношение - и като материали и като дизайн и като изработка...

Единственото, за което ще се съглася е гадната тенденция със занижаването на надеждността и намаляването на моторите, слагането на турбините и т.н. не ме кефи тази посока...
------------------------------------------------------
Are you ///M enough?... - DrivinGGoD's Blog
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Flat 6 » 20 Сеп 2011, 15:10

Alex 320i Cabrio написа:Кумът ми има Е39 М5 Новак 500, аз имам Е61 М5 и Е39 540иТ, за съжаление Е39-ката печели като качество. .

Не съм много съгласен, но всеки с мнението си... :yes:
Лек пример - дълги години, БМВ ползваха едно табло във всичките си модели (с леки корекции), което само като го погледнех и ми ставаше лошо... Старомодно, грозно и много пластмасово...И след няколко хил. километра, задължително с изгоряли пиксели... Е39, Е46... све...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

The Ultimate Driver
The Ultimate Driver
Аватар
Кара: хората да се учат с ProDrive.bg
Мечтае да кара: BMW ///M, Ferrari, Porsche, Land Rover
Детайли за колата: 2003-2005 - '90 BMW E30 318is
2005-2006 - '97 Audi A4 2,6 Avant
2006-2008 - '90 BMW E30 325i Cabrio
2008-2009 - '98 BMW Z3 Roadster
2009-2009 - '96 BMW E34 525tds Touring
2009-2011 - '96 BMW M3 Evo Race Car
2009- - '92 BMW E36 320i
2011- - '98 BMW E36 323Ci

Мнение от DrivinGGoD » 20 Сеп 2011, 15:42

Аз лично съм фен точно на този изглед на уредите на таблото...

Или може би нещо такова:

Изображение

Или такова:

Изображение

Абстрахирайте се от карбона... такава снимка намерих... мързи ме да се задълбочавам в търсене...
Изображение

Изображение

Определено ги предпочитам пред новите, светещи в бяло М уреди... не са ми грозни и те... но така повече ми допада... а на новите сериини коли са ми малко "синтетични", "електронни"... нещо такова... и с тия огромни дисплеи :confused:

Изображение

А това със сигурност е най-грозното нещо правено от BMW до сега... нищо, че е в толкова маниашка кола:

Изображение
Are you ///M enough?... - DrivinGGoD's Blog
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 21 Сеп 2011, 22:21

Май откакто изгониха Бенгъл, нещата започват да се връща към своята автентичност, предимно в интериора.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 21 Сеп 2011, 22:41

Така и така има офтопик , викам да се включа и аз .
Таблото със уредите на Е46 НЕ ТРЯБВА да изглежда така - супер просто е ,и без това гадната оранжева светлината прозира през черния фон и .... Тва е може би едниствения детайл който не ми харесва в интериора .
Не знам и защо махнаха стъклоповдигачеите от средната конзола в Е90 - сложени бяха там , за да остане другата ръка единствено за работа с волана .

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 24 Сеп 2011, 15:17

Времето, когато компаниите се надпреварваха в това, коя ще създаде по-добър продукт отдавна отмина. Сега всички коли са от пластмаса, която под въздействието на атмосфетното влияние има определена продължителност живот. Говорите за БМВ, вижте останалите европейски, японски или американски ПВЦ-та. Че те след 100 000 км направо започват да се разпадат. Имам опит с почти всички луксозни марки и модели и мога да кажа, че съм приятно изненадан от Кадилак. Баварките и другите кошници с електронни дисплеи са много забавни след 2-3 зими като тукашната. За пример ще ви предложа за замразите един обикновен калкулатор до -18С във фризера (не като тук до -40С като на улицата)и после го загрейте до +80С и така ще имитирате обикновено пускане на колата. Колко режима - + ще са му достатъчни, за да умре завинаги??? Качество, забравете това. Купувате престиж. И този престиж има технологичен живот 5-7 години, после ставате ежеседмичен клиент на Камор или купувате нов "престиж" ...

ПотенЦял
Аватар
Кара: и се вози едновременно...пкхх

Мнение от Huku » 24 Сеп 2011, 17:22

BMW_POWER написа:.......

Явно това е начина да се правят пари, от което следва да има и напредък в автомобилостроенето.
Иначе нямаше да има нови модели и нови технологии и щеше да има само фиат Е30
А някои хора чакат F30...
ПП: Ти май от бая далечко се обаждаш...
Изображение
Изображение
Истинска радост от шофирането измерена в усмивки/h Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 27 Сеп 2011, 3:46

Ами колега то няма как много ясно че ще е 5-7 години то неможе да караш 1 кола вечно и да искаш нищо да не се сменя иска си поддръжка колата сега вече всеки сам си преценява как да си поддържа колата,а иначе за Камор...не искам да коментирам изобщо защото там и приемчиците и всичките им служители са адски ароганти и нелюбезни :)
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

Следваща

Назад към Основен Форум