бензинова помпа или запушен филтър
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- nikolay_pz
- кандидат ентусиаст
-
бензинова помпа или запушен филтър
колеги четох на много места но не успях да намеря отговор на това което се случва с моята кола. Ситуацията е следната - вървеше супер, но един ден остана без бензин - веднага налях 20литра, но от там нататък колата вече не бе същата - при подаване на газ тя буквално забиваше муцуната все едно натискам спирачки. Реших че трябва да покарам повече на бензин и ще се оправи - да имаше подобрение и помислих, че всичко беше до тук но не. След месец и повече, колата ми прави пак същия проблем - не чак толкова проявен, но пак си го има тва забиване на предницата и се чудя какво ще е - дали помна (не вие) или е дръпнала боклуци и е запушила филтъра (не е сменян от поне 50 000км) Колата се кара и на газ и на бензин - пали на бензин и поне по 1-2 резачки на ден са и на бенз, което изключва запушена дюза. Има и друг проблем - на бензин не работи равномерно и двигателя се тресе(само като работи на място без газ, което ме кара да мисля че са ми ниски оборотите), на гас това тресене го няма. Колата е с м50б20 без ванус
Последна промяна nikolay_pz на 05 Окт 2011, 23:44, променена общо 1 път
- clarcky
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 e36 328i Тouring
- Мечтае да кара: e36 ///M3
Re: бензинова помпа или запупен филтър
Щом бензиновият филтър не е сменян поне от 50к,немисля че има какво да се чудиш 

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
+1 първо смяна на филтъра. Не е изключено и като си я оставил без бензин да е дръпнала някой боклук от дъното на резервоара, макар че цедката й е доста финна. Затова след като смениш филтъра виж дали ще има ефект, и ако не се оправи - отиди да ти замерят налягането от помпата. Да мернат и налягането в самата рейка, защото симптомите ти отговарят точно на ниско налягане в рейката. Пиши после какво е излязло 

- with-fox
- BMW fanatic
-
- Кара: ИСТРЕБИТЕЛ мечнае за СОВАЛКА
- Детайли за колата: e36 330i
смени си филтара и сле това сложи некоя добавка вав безина за инжекторите да се поочистят малко
- nikolay_pz
- кандидат ентусиаст
-
сега се сетих за друго - може дебитомер да е изляскал и да се базика така понякога с набирането,а другото което е, че на место на бензин работи много неравномерно.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
nikolay_pz написа:сега се сетих за друго - може дебитомер да е изляскал и да се базика така понякога с набирането,а другото което е, че на место на бензин работи много неравномерно.
Ами щом имаш съмнения в него - дръпни му буксата и ще си проличи.
- Шева
- Потребител
-
- Кара: e36 318is
Колега, малко несериозно е според мен да не е сменян горивният филтър 50хил. км
Това ще рече, че си имал поне минимум 5 смени на масло - не се ли сети поне веднъж и за бензиновия филтър!? Моята кола е с ГИ и на 50хил. км съм сменил горивния филтър 3 пъти, като сипвам винаги 100 октана бензин. Просто с това качество на бензина нз, как може да се кара толкова много с един филтър, това трябва да е първото нещо, което да смениш, пък после да гледаш дебитомера

- nikolay_pz
- кандидат ентусиаст
-
Шева написа:Колега, малко несериозно е според мен да не е сменян горивният филтър 50хил. кмТова ще рече, че си имал поне минимум 5 смени на масло - не се ли сети поне веднъж и за бензиновия филтър!? Моята кола е с ГИ и на 50хил. км съм сменил горивния филтър 3 пъти, като сипвам винаги 100 октана бензин. Просто с това качество на бензина нз, как може да се кара толкова много с един филтър, това трябва да е първото нещо, което да смениш, пък после да гледаш дебитомера
![]()
просто тогава друг се "грижеше" за колата, аз я карам от 1 година и.....

- Gungrave
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i E36
- Мечтае да кара: BMW M3 GTR
- Детайли за колата: Бързо Мощно Возило
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
бах 20 лв е 1 филтър.. купуваш пробваш, ако не поне че си сменил филтъра

Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- kiky_7
- младши ентусиаст
-
- Кара: Много коли
- Мечтае да кара: M4
Забиването на муцуната може и да е от дебитомера. Моят като беше прецакан така правеше, но после като се прецака и ламбдата пак същото. Най-хубаво си смени филтъра и все пак отиди на диагностика 

12 мнения
• Страница 1 от 1