Странно нестабилни обороти
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
58 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- StelllsKi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 318i m43
- Мечтае да кара: X6 --- ----
Re: Странно нестабилни обороти
mistyrain написа:Успях и аз да направя почистването и то с над 50 клечки за уши и стана като ново, но проблема си остна
Колега маркучи гледал ли си....гофрето как е маркуча който влиза в него също,отдолу под въздуховодите към смукателните колектори има още един дебел маркуч който се кашва направо от него също може да е.При мен като започне да клати слизам откачам на запалена кола буксата на клапана започва да се чува едно съскане и оборотите се покачват някъде към 1000 после като го сложа пак кабела на място минават към 3-4 секунди без промяна(все едно не съм го сложил) и след това клапана нормализира оборотите.Незнам трупа ли се някаква грешка не съм закачал колата на диагностика но така се получава при мен.А ти си провери всички маркучи явно няма да от електрическата част.
Даже съм чувал че се пръскало с някъв спрей около всички съединения и там където има нехерметичност колата вдигала обороти и така се разбирало къде е проблема!
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Колега mistyrain, от къде зареждаш гориво? Пробвай да смениш няколко бензиностанции, ще останеш изненадан. Аз и в друга тема съм писал, че различното гориво, ни влияе и се усеща много на тези мотори-316i, 318i. Вчера направо ахнах, като заредих на Литекс бензиностанция 95А. Отдавна не беше вървяла така, таз мойта кола. 

- mistyrain
- младши ентусиаст
-
- Кара: F34 320d
- Мечтае да кара: G32
- Детайли за колата: 320d GT B47
Ами колега зареждам от OMV. Като зареда от лукоил да ти кажа минавам с по 10+ км по-малко. Shell съм ги изключил от уравнението. Ама пък чак такава разлика да има невярвам. След почистването тази сутрин до един моемент положението беше много зле. Падаха до към 400 оборота. Ужас. След известно време се нормализира и спря да го прави. Значи не е горивото. Ще си трябва сервиз, така няма да стане номера за съжаление. Възможно ли е моторчето ми да си е отишло? Навит ли си да смениме моторчетата и да пробваме с теб? и то по-скоро аз да пробвам с твоето без да качваш моя пустиняк на твойта кола 

- vavilon
- старши ентусиаст
-
mistyrain написа:Ами колега зареждам от OMV. Като зареда от лукоил да ти кажа минавам с по 10+ км по-малко. Shell съм ги изключил от уравнението. Ама пък чак такава разлика да има невярвам. След почистването тази сутрин до един моемент положението беше много зле. Падаха до към 400 оборота. Ужас. След известно време се нормализира и спря да го прави. Значи не е горивото. Ще си трябва сервиз, така няма да стане номера за съжаление. Възможно ли е моторчето ми да си е отишло? Навит ли си да смениме моторчетата и да пробваме с теб? и то по-скоро аз да пробвам с твоето без да качваш моя пустиняк на твойта кола
Нямш проблем.

- mistyrain
- младши ентусиаст
-
Колега, както вече разбрахме при мен си е аномалия работата
, но след като 2 дни след почистването беше направо отчайващо положението, сега се нормализира. Да чукна на дърво, но сега се държи много добре. Не съм сменял гориво, може моторчето да се е нагласило, де да знам.
Edit: Тамън се похфалих и днес на обяд ми се наложи да излизам и пак го прави. Явно ако имам топъл старт имаме проблем, ако е студен нямаме. Ужас.
vavilon - ще взема да пробам твоята теория за 100 октана.

Edit: Тамън се похфалих и днес на обяд ми се наложи да излизам и пак го прави. Явно ако имам топъл старт имаме проблем, ако е студен нямаме. Ужас.
vavilon - ще взема да пробам твоята теория за 100 октана.
- vavilon
- старши ентусиаст
-
Незнам, дали колата ми се влия е от тази тема и форума,
но в сряда, дъждовно и влажно, пак си поклати 4-5 пъти 
Аз вече отивам на акумулатор-нов. И най-интересното което рабрах за 318-те! За коли без климатроник - акумулатор 55,А. С климатроник, над 70,А
При мен: оригинала беше-55,А; в момента-63,А; след 2 седмици-72,А слагам.
Така, че пак ще се наложи да споделя положението с клатенето.

Аз вече отивам на акумулатор-нов. И най-интересното което рабрах за 318-те! За коли без климатроник - акумулатор 55,А. С климатроник, над 70,А

- vlado320
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 E70 4.8
Колеги,проверете и вакумите си.....да не би да има някой скъсан !!!!!На мен така ми клатеше обороти....чистих и стъпково,,....и дроселовата клапа,датчика на разпредел.вал и какво ли не,а се оказа скъсано маркуче (вакумче),който идва отдолу от колектора и влиза горе в рейчицата във вакуум регулатора.Смених го с ново маркуче и на 90 процента изчезна клатенето(става въпрос за мотор М50 Б20ТУ). 

- majstorapetkov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е90
vavilon написа:Незнам, дали колата ми се влия е от тази тема и форума,но в сряда, дъждовно и влажно, пак си поклати 4-5 пъти
Аз вече отивам на акумулатор-нов. И най-интересното което рабрах за 318-те! За коли без климатроник - акумулатор 55,А. С климатроник, над 70,А![]()
Това само го предполагах, но все пак от къде го разбра?
- vavilon
- старши ентусиаст
-
За акумолатора, в два магазина питах и в двата ми отговориха за над 70,А с климатроник.
Вакумите са наред, клапана за картерните-незнам и нямам намерение да го сменям. Свещи NGK-4 полюсни, на 3 месеца. Кабелите са наред. Филтри, горивни, масла и т.н. се сменят редовно 10-11к. Остана акумолатора, който е почити мъртвец. И смяна на софтуера.
Днес, пак си поклати, милата

Вакумите са наред, клапана за картерните-незнам и нямам намерение да го сменям. Свещи NGK-4 полюсни, на 3 месеца. Кабелите са наред. Филтри, горивни, масла и т.н. се сменят редовно 10-11к. Остана акумолатора, който е почити мъртвец. И смяна на софтуера.
Днес, пак си поклати, милата

- mistyrain
- младши ентусиаст
-
И аз смених преди месец акумолатор + ремонт на алтернатор за да зарежда на пълна мощност, сменени са клапана за картерни + маркучите и .... пак си е така. Ще повърна !
- vavilon
- старши ентусиаст
-
mistyrain написа:И аз смених преди месец акумолатор + ремонт на алтернатор за да зарежда на пълна мощност, сменени са клапана за картерни + маркучите и .... пак си е така. Ще повърна !
Абе ти след мен, свалял ли си дросела? Ако си го свалял, регулира ли жилото на газта, за да намалиш аванса на жилото и клапата на дросела до минимум?
Защо така бе момчета, аз съм сменил във времето и аз тези неща и смея да твърдя, че нещата се понаредиха, много рядко ми клати обороти и въобще не ме притеснява. А имаше моменти преди, когато клатеше яко, имал съм случаи, когато дори ми е гаснела. Значи, като купих колата няколко години въобще не съм сменявал свещите. По едно време започна да не ми пали. Викам си кво става, мамка му, грешки никакви. Палеше само при бутане. Смених свещите на следващия ден и от тогава никакви проблеми с паленето. После смених всички маркучета за вакуумите. След това смених сондата преди катализатора, защото се прецака, в смисъл хванах я, защото започна да харчи много колата и да не върви. Веднага отидох в Ауто плюс, една сонда на БОШ и нещата заспаха с нея. Изчистих моторчето на празния ход, както ви обясних. Между другото съм забравил да спомена предишните пъти, че съм чистил и потенциометъра на дросела, ама не ми се вярва да е от него, но знае ли човек. Също така още в началото като купих колата съм сменил и датчика на разпределителния вал, щото първата диагностика тогава показа, че не работи, това заедно с дебитомера. Обаче не ми се вярва да е от тях, щото след това ми е клатела. Единствео се сещам, че може да не записва при вас евентуално грешка за датчика на разпределителния вал, но да не мери верно, понякога и така става, трябва да се погледне на живи данни дали мени съпротивлението, демек дали чете. Та в годините съм сменил тези неща, не заради оборотите, просто постепенно, нещо като се обади и към днешна дата почти не клати. Е, от време на време се появява, ама не е така, както беше. Не мога да кажа със сигурност от кое е проблема, но мога да повторя, както в други теми съм казвал кога е имало най-голям ефект - След смяната на свещите, след смяната сондата и след детаилното почистване на моторчето по описания от мен начин. Тогава спря да клати така безумно! И съм на едно 70-80% сигурен, че дилемата е в тези неща. Не смея да се изкажа категорично за 100%-ова вероятност, защото пак казвам и сега ми клати от време на време, много рядко наистина, но клати, но със сигурност не е това, което е било!
- vavilon
- старши ентусиаст
-
При мене оборотите си се клатят от време на време 5-6,сек., както при теб и само при влажно време. Затова и не искам да сменям нищо за сега.
Но след две седмици, като сменя акумулатора, ще дойда при теб (най-накрая), за смяна на софта и лека диагностика...
п.п.Имам една питанка?
Този датчик или там каквото и да е, тропа (чука) ли при вас?

Но след две седмици, като сменя акумулатора, ще дойда при теб (най-накрая), за смяна на софта и лека диагностика...

п.п.Имам една питанка?

Този датчик или там каквото и да е, тропа (чука) ли при вас?

Това е Fuel tank breather valve, за да диша резервоара, а не като тегли горивото да се смачка като бутилка 2 литра от Кока Кола настъпена
Да ти кажа не съм го чул да чука, но логично погледнато е нормално да издава някакъв звук като работи, но би трябвало да е еднократен. Да не би да чуваш да чука ДИСА клапана, по принцип той чука като ненормален като се поразбие 

- vavilon
- старши ентусиаст
-
Не, не е ДИСА, знам къде е (той лопа по друг начин
).
Хванх го на слух, после буквално си заврях ухото там и на опипване за да се уверя. Тропа (чука) постоянно. Про колегата mistyrain, същият звук се отразява.
Аз си помислих, че е някакъв датчик за въздушният филтър
Ако не те претеснява това, би ли проверил как се държит това при теб?

Хванх го на слух, после буквално си заврях ухото там и на опипване за да се уверя. Тропа (чука) постоянно. Про колегата mistyrain, същият звук се отразява.
Аз си помислих, че е някакъв датчик за въздушният филтър

Ако не те претеснява това, би ли проверил как се държит това при теб?
58 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4