Ламда сонда

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F87 M2 competition
Мечтае да кара: BMW

Ламда сонда

Мнение от murcielago7917 » 17 Сеп 2011, 16:10

Здравейте колеги ,абе някой махал ли си е катализаторите ? Дава ли грешка ламда сондата ,Питам за 525Д? Ако някой знае как става , нека пише!!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: Дизели

Re: Ламда сонда

Мнение от VRPerformance » 18 Сеп 2011, 20:58

за ламбда сондата няма да ти дава грешка,тя е преди катализатора,но ако имаш ДПФ след катализатора ще е проблем и ще трябва да се премахне както хардуерно така и софтуерно(ремап)

ентусиаст
Аватар
Кара: M57TUD25

Мнение от @ndro » 20 Сеп 2011, 8:53

VRPerformance написа:за ламбда сондата няма да ти дава грешка,тя е преди катализатора,но ако имаш ДПФ след катализатора ще е проблем и ще трябва да се премахне както хардуерно така и софтуерно(ремап)

при премахване на катализатора не трябва ли да се направи същото като при филтъра за твърди частици? тоест хардуерно и софтуерно.

ентусиаст
Аватар

Мнение от VRPerformance » 20 Сеп 2011, 11:36

@ndro написа:
VRPerformance написа:за ламбда сондата няма да ти дава грешка,тя е преди катализатора,но ако имаш ДПФ след катализатора ще е проблем и ще трябва да се премахне както хардуерно така и софтуерно(ремап)

при премахване на катализатора не трябва ли да се направи същото като при филтъра за твърди частици? тоест хардуерно и софтуерно.
аз това съм го написал,но има коли които са без ДПФ и може да се махне катализатора без проблеми и не пречи на сондата!

murcielago7917 написа:Питам за 525Д?
човека пита за дизелов автомобил,ако е бензин ДА,трябва да се излъжат сондите след катализатора :)

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 20 Сеп 2011, 11:47

Малко тъп въпрос ама дизел и ламбда сонда? :paranoid: Или тва е нещо ново?
Si non confectus, non reficiat.

ентусиаст
Аватар

Мнение от VRPerformance » 20 Сеп 2011, 12:48

Zagy написа:Малко тъп въпрос ама дизел и ламбда сонда? :paranoid: Или тва е нещо ново?
:mhihi: ново е за теб и за доста тунери,така че не се притеснявай... http://seekpart24.com/bosch/lambda-sens ... 8&at=13285
http://seekpart24.com/bosch/lambda-sens ... 8&at=13952

ентусиаст
Аватар
Кара: M57TUD25

Мнение от @ndro » 20 Сеп 2011, 17:44

VRPerformance написа:
@ndro написа:

аз това съм го написал,но има коли които са без ДПФ и може да се махне катализатора без проблеми и не пречи на сондата!

вероятно не си зададох въпроса достатъчно ясно.
исках да попитам дали, когато се маха катализатор, трябва да се направят промени по софтуера, независимо от ламбда сондата?

ентусиаст
Аватар

Мнение от VRPerformance » 20 Сеп 2011, 18:49

@ndro написа:
VRPerformance написа:
@ndro написа:

вероятно не си зададох въпроса достатъчно ясно.
исках да попитам дали, когато се маха катализатор, трябва да се направят промени по софтуера, независимо от ламбда сондата?
значи на този въпрос,съм дал отговор още първия път,след това го повторих и подчертах с червено...сега трети път ще го напиша...Ако колата има само КАТАЛИЗАТОР(говорим си за 525Д) не е нужно да се прави нищо по софтуера :idea:

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: A7

Мнение от vgza » 24 Фев 2013, 23:15

А ако колата е премахнат ДПФ и харуерно и софтуерно, трябват ли някакви други интервенции?

ентусиаст
Аватар

Мнение от VRPerformance » 25 Фев 2013, 0:19

ми нали е прамахнат софтуерно и хардуерно,какви други манипулаций?

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: A7

Мнение от vgza » 25 Фев 2013, 16:35

Питам при премахване на катализатор дали трябват някакви други интервенции. Не става дума за ДПФ

Назад към Е60/Е61