Климатроник - недостатъчен дебит , решено
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
57 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Iskren
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 318 IS седан
Re: Климатроник - недостатъчен дебит , решено
Аз си взех този от снимката по-надолу.
Има си маркучле, което завършва с дюзичка разпръскваща навсякъде във всички посоки-няма значение на къде ще насочваш. Само гледай да я вкарал хубаво където ще пръскаш, за да не хабиш материяла и да псуваш
Аз извадих филтъра напълних няколко пъти докато почне да излиза от отвора(2-3 пъти) Останалото количество отваряш предния капак,махаш решетката и почваш пръскаш докато свърши, чакаш колкото искаш, пише 30мин аз имах време и изчаках повече за да се оттече хубаво. После сглобих филтри конзоли и всичко. И.... нямаше голяма разлика при мен в силата на струята, няколко дена остана миризмата от спрея, приятна е
За стъденото не мога да кажа още не съм пускал климатика, щото няма много жега пък и разстоянията, които минавам...просто няма смисъл.

Има си маркучле, което завършва с дюзичка разпръскваща навсякъде във всички посоки-няма значение на къде ще насочваш. Само гледай да я вкарал хубаво където ще пръскаш, за да не хабиш материяла и да псуваш

Аз извадих филтъра напълних няколко пъти докато почне да излиза от отвора(2-3 пъти) Останалото количество отваряш предния капак,махаш решетката и почваш пръскаш докато свърши, чакаш колкото искаш, пише 30мин аз имах време и изчаках повече за да се оттече хубаво. После сглобих филтри конзоли и всичко. И.... нямаше голяма разлика при мен в силата на струята, няколко дена остана миризмата от спрея, приятна е

- Graphite
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Compact E36 Individual
Добре...разбрах за Спрея сега остава да разбера къде в Компакта се намира питата на климатика ..... ( изпарителя ). Моля колегите с компакт да помагат, че не ми се разглабя цялото табло за да го търся 

- svilgg
- ентусиаст
-
- Кара: 97' E36 m43b18 sedan
- Мечтае да кара: E34
- svilgg
- ентусиаст
-
- Кара: 97' E36 m43b18 sedan
- Мечтае да кара: E34
сега да кажа резултата .
От спрея ми мирише гадно в купето , ама ще се преживеее , предполагам за 2-3 дена ще отмине.
Смених си и филтъра , е да започна да духа по силно , но честно казано си мисля че е от филтъра , щото като извадих стария , който всъщност не беше толкова стар а само на около 20000 км , беше толко затлачен , че като духам срещу него , от другата страна на ръката си нищо не усещам , смятай.а след като напръсках изпарителя , хем изпръсках целия флакон , нищо никъде невидях да тече. както и да е . сменяйте си филтрите редовно.тоя път взех на Мале от аутоплюса 28 лева струва . струва си
От спрея ми мирише гадно в купето , ама ще се преживеее , предполагам за 2-3 дена ще отмине.
Смених си и филтъра , е да започна да духа по силно , но честно казано си мисля че е от филтъра , щото като извадих стария , който всъщност не беше толкова стар а само на около 20000 км , беше толко затлачен , че като духам срещу него , от другата страна на ръката си нищо не усещам , смятай.а след като напръсках изпарителя , хем изпръсках целия флакон , нищо никъде невидях да тече. както и да е . сменяйте си филтрите редовно.тоя път взех на Мале от аутоплюса 28 лева струва . струва си
- Диан
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60
- Детайли за колата: 523i 06'
svilgg написа:сега да кажа резултата .
не беше толкова стар а само на около 20000 км
Филтър - купе, се сменя на 10 000км

- ShibinG
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39tdsA "97
- Мечтае да кара: c63amg
сменя се 2 пъти в годината ,пролет и есен ,той няма общо с километрите
6>4
- Диан
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60
- Детайли за колата: 523i 06'
На кутията на новият филтър е написано, че на 10 000км се сменя

- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
Сега изчетох цялата тема и като се върна в БГ ще я направя и аз тази процедура.
Климатика ми е зареден духа си студено но трябва да е на 3 или 4 степен,филтъра си е старичък и ще сменям и него,та и аз ще пиша има ли ефект от цялата тази работа.
Искам обаче да попитам за тази тръбичка по която се оттича конденза.След като е работил климатика повече от 2 часа и като спра никъде няма вода отдолу под колата,а знам че трябва да има.Като знам на камиона какви локви прави като работи би трябвало и на колата да е така?
И след като е работил продължително време и като го спра и пусна пак и изведнъж в колата замирисва на влага стъклата не се изпотяват не са мазни означава ли че е запушена тази тръбичка?
Благодаря предварително.
Климатика ми е зареден духа си студено но трябва да е на 3 или 4 степен,филтъра си е старичък и ще сменям и него,та и аз ще пиша има ли ефект от цялата тази работа.
Искам обаче да попитам за тази тръбичка по която се оттича конденза.След като е работил климатика повече от 2 часа и като спра никъде няма вода отдолу под колата,а знам че трябва да има.Като знам на камиона какви локви прави като работи би трябвало и на колата да е така?
И след като е работил продължително време и като го спра и пусна пак и изведнъж в колата замирисва на влага стъклата не се изпотяват не са мазни означава ли че е запушена тази тръбичка?
Благодаря предварително.

- Iskren
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 318 IS седан
И аз не бях виждал локвичка, сигурно защото отвора е над скоростната кутия и водата се изпарява, иначе като напръсках със спрея(колата не беше карана от поне 3-4 часа) и си направи локва 

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
ShibinG написа:сменя се 2 пъти в годината ,пролет и есен ,той няма общо с километрите
баси,ако трябва всяка година по 2 пъти да разглобявам жабката и всички кабеляци под нея,по добре да карам без филтър

kiko написа:ShibinG написа:сменя се 2 пъти в годината ,пролет и есен ,той няма общо с километрите
баси,ако трябва всяка година по 2 пъти да разглобявам жабката и всички кабеляци под нея,по добре да карам без филтър
Не бе брат само веднъж се пресели в Германия( и не само ) и там поне на 5 ще ти се налага евентуално

Re: Климатроник - недостатъчен дебит
thelick написа:Колега здравей .... има едно животно викат му "таралеж" стои под кормилото долу в ниското от дясно, зад корите, някъде отстрани на борд-компютъра това чудо се спича и парното или климатика духат ама нямат силна струя... сменя се за 10 мин. Аз си взех втора ръка - сега струята ще ми издуха стъклото. Ако си от София пиши и ще те пратя кудето трябва. Поздрави.
колега къде се намира тоя таралеж,че и аз имам проблеми със степените на вентилатора и да го увеличавам и намалявам едно и също си духа и ми казаха ,че именно този таралеж ми се е прецакал можеш ли да го снимаш и да ми го пратиш да вида какво представлява.
57 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4