"Продуктово остаряване"

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Re: "Продуктово остаряване"

Мнение от vicho » 17 Сеп 2011, 1:17

batvlady79 написа:В този ред на мисли - 2003 г. си купих Нокия 8310. В момента я ползвам още и батерията издържа по 3-4 дни. Как мислите - дали ще я сменя скоро с някой едногодишник с цветен дисплей, навигация другите екстри дето като го изтървеш и приключва мача ? - не естествено.

не ти ли омръзва? :shock:

то и с колите така, някой карат по 10-15 години една, да не говорим, че я запазват в един вид или само я поддържат - боя и т.н., т.е. без ъпгрейди!

не говорим за приоритети, тъй като ако имаш деца е ясно, че ще гледаш да угаждаш на тях не на себе си и колата, но при положение, че имаш средства ти продължаваш да ползваш нещо старо ... не го разбирам! :dunno:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 17 Сеп 2011, 2:59

batvlady79 написа:Напротив - по-добре нещо да се чупи на 10 год веднъж, отколкото постоянно да си купуваш по-нов и нов модел и да пръскаш време и пари. Да не говорим че новите модели са и по-скъпи щото видиш ли имат повече екстри. За крушките пък дето показаха - вярно на 1000%, за две години на една фасунка съм купил 7 пъти крушката...

За кого е по- добре? Ти даваш ли си поне минимална сметка, колко милиона домакинства се изхранват от това потребление? Време и пари няма как да не пръскаш, такъв стана живота, освен ако не живееш в гората.

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 17 Сеп 2011, 4:21

Те хубаво се изхранват ама не може така да продължава.Говорим за ограничаване на замърсяването,а в същото време понижените вредни емисии от един нов продукт се комепнсират с производството на неговия наследник.Отделно,че ресурсите намалят.Петролните запаси свършват,а постоянно се произвеждат какви ли не неща,които седят по складове и магазини и чакат евентуално някой да ги купи.
Няма да я бъде тая работа така дълго време.Най-просто казано нуждаем се от крачка назад,защото сме на ръба на дълбока пропаст,чиито край не се вижда...Няма страшно като изчезнат работни места,глезотии разни и т.н.Стотици хиляди години човекът е просъществувал в синхрон с природата.А тука за има няма 100 години направо разсипахме планетата...какви сме такива и аз не знам.Тия пари е*ават майката на всичкои сме толкова зависи от тях,че нямам думи направо :|
Изображение
8.32

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525dA '09
Мечтае да кара: ново БМВ

Мнение от batvlady79 » 17 Сеп 2011, 9:02

Да ти кажа честно ако живееш на село наистина ще го постигнеш това с по-рядката смяна на вещите, а и ще си по-нашироко. Домакинствата могат да се изхранват и по друг начин - не с разхищение на ресурсите. Това е следствие на капитализма и алчността на богаташите.
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 17 Сеп 2011, 10:43

Е.Димитров написа:
AcOrP написа:Многоо съм доволен,че точно за принтер говореха,защото имам многоо опит и сертификати в тази област специално за ХП. Та за мастилено струйните принтери не е вярно това което твърдят, да има сървис стейшън и той се препълва. но принтера не е програмиран да спира да работи т.е тази част не е вярна.
Че тези принтери найстина са еднодневки е факт.
Подобен принтер се продава в магазина за 60-100 лева. Двете му мастилници отделно струват по 40-50 лв всяка. При мен идваха масово хора с подобни принтери с проблеми след като изтече гаранцията и аз и колегите ми ги съветвахме същото да си купят нов.
Идеята на тези принтери е,че един вид са безплатни като с ГСМ-ите с абонаментен план.
Да се произведе примерно струва 30-40 евро а се продава за 10 евро останалото е транспорт надценки и т.н по веригата.
Т.е производителя ги продава на загуба с цел да печели от консумативи. Части не се произвеждат защото те оскъпяват производството и само за справка в сервиза в които работих = Диагностика = 24 лв Профилактика 48 лв за принтер струващ 60 лева вие си направете сметката дали си струва изобщо части да се произвеждат.
За съжаление останалата част от филмчето е доста вярна,че нещата се проектират дефектират.

Хич не си прав,защото в трета серия/част говирят именно за еепрома дето гледа колко са страниците,ние в офиса имаме няколко принтера дето на 6-8 месеца светва че трябва да се смени ментел скита или там както му е името,тоест тоя не може да бачка,спира тотално и се сменя една част от хардуера където е тоя чип/брояч,като се смени печата пак 400 000 страници,ментел скита струва около 800 лева а принтера около 1200...Ами проекторите,имаме няколко,единия един ден изгасна,оказа се че лампата не е изгоряла,ами един брояч е казал на един контролер че трябва да спре,аз съм завършил електроника,байпаснах брояча,направих и байпас на вентилатора за охлаждане и сега бачка проектора,една крушка струва около ...800 лева,а проектора ..1200 лева..

Това за което говориш е Мейнтананс кит, той включва всички консумативи на принтера който имат определен живот(както смяната на маслото и филтрите на автомобилите) Та въпросният мейнтананс кит обикновенно включва Fuser, Transfer roller, pickup и separation ролки. Това са консумативи за различните класове принтери имат различен живот 150 000 копия - 400 000 копия. Това се прави с цел да не се предаде принтера изневиделица и да спре работата. На такива неща съм се нагледал в БГ,че направо ми се реве, от мастилено струйни принтери с пълнени глави(което е безумие) и препълнени до така степен сървис стейшъни залели целия принтер, до принтери с до така степен износени притискателни ролки раздробени на милиони парчета из целия принтер и всички датчици.
Сега ще кажеш ами закакво спира принтера при достигане на тази бройка, истината е,че ако не спре няма да се сменят консумативите и ще стане мазало в принтера и 80% някой кадърен потребител ще счупи нещо мъчейки се да извади заседналата хартия.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 17 Сеп 2011, 10:56

AcOrP написа:[,Сега ще кажеш ами закакво спира принтера при достигане на тази бройка, истината е,че ако не спре няма да се сменят консумативите и ще стане мазало в принтера и 80% някой кадърен потребител ще счупи нещо мъчейки се да извади заседналата хартия.

Добре приятелю,виждам че имаш сериозни и задълбочени познания,но именно това са нещата-некачествени колелца и тн нататък

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 17 Сеп 2011, 11:25

Не е вярно, това е все едно да кажеш, че автомобилните гуми са некачествени, понеже се износват.
Могат да се направят и метални, но тогава ще ти преплъзва листа. Затова е по-добре да са от материал с фрикционни качества, за да гарантират качествено придвижване на хартията.

Няма нужда да вадим вода от 1000 кладенеца. Потребителските устройства са едно, бизнес устройствата са съвсем друго.
Наистина потребителските се продават на загуба като загубите се възстановяват от консумативите.
М/у друтого това е стара маркетингова стратегия и като няколко конкурентни компании започнат да я прилагат, всичко останали трябва да го направят.

Явно acorp-a ми е колега. :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 17 Сеп 2011, 11:29

както казах, има истини, но е и доста преувеличено на места.

Тъпото е, че реално като се замисля, ако почват да се правят качествени продукти и вместо да си купувам през кратък период от време едни и същи неща, се увеличи времето между продажбите ще стане нещо страшно с икономиката...

Мисля какво е решението и НЕ намирам! Реално всички сме обвързани с НЕКАЧЕСТВЕНИТЕ стоки ...

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 17 Сеп 2011, 11:44

Умните хора се стремят да увеличават ПРИХОДИТЕ, а други се стремят да ограничават РАЗХОДИТЕ ;)
Аз лично съм на принципа, че всички вещи омръзват рано или късно, а животът е един и трябва да се изживее с пълен кеф :D

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 17 Сеп 2011, 11:47

flame написа:Умните хора се стремят да увеличават ПРИХОДИТЕ, а други се стремят да ограничават РАЗХОДИТЕ ;)
Аз лично съм на принципа, че всички вещи омръзват рано или късно, а животът е един и трябва да се изживее с пълен кеф :D

което е пълна глупост и не важи в случая :mhihi: защото по-голямата част от света е "другите" ;)
ти си така, но погледни малко по-далече от носа си ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 17 Сеп 2011, 11:50

vlad0 написа:
flame написа:Умните хора се стремят да увеличават ПРИХОДИТЕ, а други се стремят да ограничават РАЗХОДИТЕ ;)

което е пълна глупост и не важи в случая :mhihi: защото по-голямата част от света е "другите" ;)
ти си така, но погледни малко по-далече от носа си ;)

Така да бъде, не претендирам за представителност - просто споделям наблюдения и лични нагласи! :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 17 Сеп 2011, 12:28

Умните хора никога не се стремят към увеличаване на приходите,защото умните хора знаят че именно това не кореспондира със свободата и личната воля,умните хора се стремят към "Оптимизиране на разходите" защото само тъп човек може да си постави като фик идея "увеличаване на приходите" и по този начин да нанесе безброй вреди на битието си,житието си и на околните.
Умният човек прави нещата да се случват и парите стават "страничен" резултат!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 17 Сеп 2011, 12:38

PIONEER написа:Те хубаво се изхранват ама не може така да продължава.Говорим за ограничаване на замърсяването,а в същото време понижените вредни емисии от един нов продукт се комепнсират с производството на неговия наследник.Отделно,че ресурсите намалят.Петролните запаси свършват,а постоянно се произвеждат какви ли не неща,които седят по складове и магазини и чакат евентуално някой да ги купи.
Няма да я бъде тая работа така дълго време.Най-просто казано нуждаем се от крачка назад,защото сме на ръба на дълбока пропаст,чиито край не се вижда...Няма страшно като изчезнат работни места,глезотии разни и т.н.Стотици хиляди години човекът е просъществувал в синхрон с природата.А тука за има няма 100 години направо разсипахме планетата...какви сме такива и аз не знам.Тия пари е*ават майката на всичкои сме толкова зависи от тях,че нямам думи направо :|

И е така и не баш.
С това свръхпроизводство има много повече работа за еколозите и рециклиращите предприятия. Къде отиват те, ако липсваше?
И само да вметна, че на крyшките дават минимyм 2 500 часа гаранция или две години, а някои на филипс стигат и до 5 години (обикновената крyшка вече е забранена). Не се хвърляйте толкова наивно на теории за конспирация, не всичко е толкова черно и толкова бяло.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: рожден ден
Мечтае да кара: Apassionata
Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿

Мнение от EBEEMVACIA » 17 Сеп 2011, 12:58

̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Superexstatic » 17 Сеп 2011, 13:44