Американските VS Европейските спортисти

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Re: Американските VS Европейските спортисти

Мнение от BMW_RIDER » 16 Сеп 2011, 18:06

acho.rs написа:Същото е и положението с другите американци извън америка - може в САЩ да ги разпордават по 2 за яйце за да спасят фалиралите производители , защото ВСИЧКИ ФАЛИРАХА (навярно заради ултра високото си качество на продуктите) ,

Всъщност ако видиш в една тема в "извън темата" точно обратното е вярното. Колкото е по качествен и издръжлив продукта толкова повече компанията губи от него. В случая си имат косури американите но, пушрод двигателите са в пъти по здрави и дълголетни от високооборотните хайтек изпълнения с 15 компютъра на европейците. Същото важи за трансмисийте и целия им драйвтрейн. Обаче не им е удобно вече да караш 300К км само със смяна на масло. Имахме една джипка която беше американско копие(от ГМ) на сузуки самураи. Толкова е извлачила, през какво ли не мина и НИЩО не и се счупи.НИЩО. Старата ми Х3 за 50к км счупи съединител, турбо, диференцял, климатик два пъти и почна да гасне в движение - ебем ти качеството. За х5 им трябва само 3 дена на му програмират 16те компютъра и това е само ако не трябва някоя част която струва колкото повечето коли в Бг и отделно труда им е 100лв на час.

Въобще какво е за вас качество- да ти сложат лъскава имитация на карбон и парфюмирана кожа ли. Явно да.

Затова са и тия лупости с еко нормите и даунсайзинг - за да те накарат да си купиш новия не замърсяващ двигател с 200кс на литър и дето е след 1 год аут и завода е изхвърлил колкото Чарджър от 70та за да го произведе.

Относно ревютп на ЕВо които принципно много харесвам, но и те са леко Джереми тип хейтъри на американските коли, а и освен това стартовете с ляв волан никак не им се отдават. Мустанга дере М3-то и на ускорение и на писта, такива вече удоволствия и усещания са много субективни.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 16 Сеп 2011, 21:12

На мотор тренд им се отдава карането - и те дават същия резултат за М3 срещу Форда .
И още един път да отбележим възрастта на М3 :idea:
Ти имаш горчив опит с Ховете на БМВ - жалко , така си оцелил . По доклади за поверди , Х3 е най-здравата джипарка .
В прословутия 100 000км тест на АБ (където ФВ е най-отдолу) от 60-70 коли теставани през годините , най-здравата е 130и - за целия тест единствената поверда е била отлепено гумено уплътнение !

Понеже си непоправим фен на американците , я кажи при нормалните им коли как е положението - имат ли поне един нормален масов автомобил , който да не е кенеф с праисторически мотор ? Един ЦТС имат , но той пък вади дизайн тип - возилото на бащата на негъра .
Как са с джипките - що Гранд Чероки 2011та 5,7 се ускорява до 100км/ч за 9 секунди и сигурно е икономично ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The_Ancient » 16 Сеп 2011, 21:21

Е имат как да немат - :idea:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 17 Сеп 2011, 8:05

сузуки самурай и х3 :roll:
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 17 Сеп 2011, 11:40

The_Ancient написа:Е имат как да немат - :idea:

супер звучи и ми се ще да го видя на живо
ама да казваш че имат еди ква си кола преди да е тръгнала е несериозно ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 17 Сеп 2011, 11:47

Опел Ампера - първи подробен практически тест в АМС . Който му е интересно може да се разпиша . С две думи - далеч не е толкова икономична колкото им се иска на ГМ . Говоря за градско движение с често зареждане на акумуулатора , докато не караш . На магистрала е ясно , че е муден бензинояд .

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 17 Сеп 2011, 17:42

пич, не знам защо засегна новото чероки, но колата има какво да покаже на повечето европейски еквиваленти за доста по-малко пари..

от 0 до 100 не е показател за нищо в този клас, не си ли съгласен с мен?
No bling at the Ring

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 17 Сеп 2011, 18:06

Ами айде да не е най-важен показател , но като се има предвид че офроудърите се карат 95% по асфалт и вероятно поне 70% от тия 95% са в града си е фактор . Мисля и че разхода му на гориво е колкото на 560 коня европейски джип а динамиката колкото на 3 литров дизел - за мен това е показателно .
Ам говорим за спортисти - айде покажи среден клас кола еквивалент на 335и/Ц350 която да си струва ?

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 17 Сеп 2011, 19:41

acho.rs написа:Ами айде да не е най-важен показател , но като се има предвид че офроудърите се карат 95% по асфалт и вероятно поне 70% от тия 95% са в града си е фактор . Мисля и че разхода му на гориво е колкото на 560 коня европейски джип а динамиката колкото на 3 литров дизел - за мен това е показателно .
Ам говорим за спортисти - айде покажи среден клас кола еквивалент на 335и/Ц350 която да си струва ?

американския пазар има различни потребности и не можеш толкова пряко да противопоставяш американските и еу моделите

виж, примерно мустанга отговаря като потребителски профил на купувача на 335.. но е на половината от цената.. от там нататък всякаква съпоставка отива по дяволите..

истината за американския пазар е, че е толкова необятен, че дори и х** с колела да пуснеш, пак ще се купува

за това има и толкова много невзрачни, невърващи и т.н. модели

виж, по отношение на пикапите и бусовете.. защо американските бусове нямат еу еквиваленти?

различни потребности, различно предлагане..

на мен лично новия черок ми хареса доста, не съм имал възможността да го карам, но ми изглежда комфортен и практичен, а и съм сигурен, че няма да се изложи като офроуд способности..
No bling at the Ring

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 17 Сеп 2011, 20:08

Как ли пък Мустанг не е 335и . 335и се предлага и като седан/комби и предлага много повече място . Реално няма америнаски средностатистически седан който да отговоря по качество на евро конкурентите - А4,БМВ 3та серия , Мерц Ц класа ... още по-зле е при високия клас седани - А6,5ца,Екласа ... лукс класа А8,7ца,еС класа ако не броим неуспешните опити на Лексус , пак класа е немски .
Айде да спрем офтопика , така де цялата тема си е за спиране .

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 17 Сеп 2011, 20:20

бате, не гледай само от твоята камбанария, както се казва

защо няма нито един ЕУ бус, който да е еквивалент на форд 350 еконолайн примерно?

никой европеец не намира идея в товарен бус с 325 коня в8 мотор, нали?
No bling at the Ring

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 17 Сеп 2011, 20:30

acho.rs написа:Понеже си непоправим фен на американците , я кажи при нормалните им коли как е положението - имат ли поне един нормален масов автомобил , който да не е кенеф с праисторически мотор ? Един ЦТС имат , но той пък вади дизайн тип - возилото на бащата на негъра .
Как са с джипките - що Гранд Чероки 2011та 5,7 се ускорява до 100км/ч за 9 секунди и сигурно е икономично ?

Виж сега нали темата беше за спортистите не за масовите коли. Както BadAngel ти писа различни пазари различни предпочитания различна насоченост.Ясно ,че масово имат секви боклуци Въпреки ,че опре ли до цена...пак ще е трудно да спорим.

Иначе не съм толкова фен на американците, особено пък на американците като народ и държав. Фен съм на мъсъл карс. Даже ми е трудно да си представя как в едно такова покупаторско общество, което навсякъде другаде се стреми да е най-хайтек и с най-добър търговски вид, е създало нещо което изглежда просто и елементарно на фона на останалите и си държи на него.

Та да се върнем на спора въпреки ,че отдавна го изкривихме. Без да се сърдиш, но прекалено много гледаш цифри снимки и какво пише в еди кое си списание и сайт. По-горе ти писах за мой впечатления за БМВ и други - веднага съм имал лош късмет или така ми се струва щото в теста на АМ и еди кво си пише друго.Преди това един колега беше сравнил вайпъра си с разни евро супер коли обаче не бил прав щото и те се карали трудно и щото според теста на еди кое си не било така. Наистина малко иамт възможноста да карат камули да имат тези коли и аз рядко съм се докосвал до някои от тях. Но да оставим вече тоя спор, щото както се вижда до никъде неможе да я докараме така.

Това което не можеш да разбереш според мен е ,че макар и "евтини" пластмасови елементарни и т.н. и мъсъл карите си имат имидж и излъчване и те казват нещо за собственика си освен - нямам пари за ферари. И точно това ,че са груби с огромни "камионски двигатели" е част от това. И някой си харесва точно това.
Ето нали си киноман - във всички филми (като изключим тези в които явно е отделена голяма сума за реклама) Джейсън Стейтъм, Вин Дизел, Скалата, Никълъс Кейдж, Блейд всичките ги слагат в мъсъл кари от 60те и 70те, що не ги сложат в последното ферари или лексус? Тъпо ще да кажеш - щото нямат пари. И пак на тема кино - и Арнолд не е най-изтънчения актьор, нито му се отдават някакви супер сложни емоционални сцени, въпреки това е икона.

Същото и тука, и отделно както писа Алх за схемата 80/20 дори да приемем ,че не са на европейското ниво чисто технически и визуално американските спортисти, когато е постигнато много със малко, мисля ,че заслужават адмирации.
Последна промяна BMW_RIDER на 17 Сеп 2011, 20:38, променена общо 1 път
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 17 Сеп 2011, 20:36

BMW_RIDER написа:Същото и тука, и отделно както писа Алх за схемата 80/20 дори да приемем ,че не са на европейското ниво чисто технически и визуално американските спортисти, когато е постигнато много със малко, мисля ,че заслужават адмирации.

тук нито американците,нито европейците могат да се похвалят с нещо

традиционно хай-тек нещата са запазена територия на японците..
No bling at the Ring

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 18 Сеп 2011, 0:21

Виж сега нали темата беше за спортистите не за масовите коли.

- е 26 страници ги бистрихме . Пък и мисля , че едно 335и или С4 си минават за спортни коли :roll:
Та да се върнем на спора въпреки ,че отдавна го изкривихме. Без да се сърдиш, но прекалено много гледаш цифри снимки и какво пише в еди кое си списание и сайт.

- цифрите както го наричаш ти определят обективното . Х3 според докалдите за повреди е най-здравия СУВ . Цифрите на АМС са резултати от официални тестове в който се спазват доста строги правила ... и реално се припокриват с резулататие от лайв клиповете в нета ... Цифри са и цените на автомобилите .Субективното е друго и аз за него не съм говорил
..., Вин Дизел, Скалата, ..., Блейд всичките ги слагат в мъсъл кари от 60те и 70те, що не ги сложат в последното ферари или лексус?

- щот влизат в образа на яки и тъпи ...Джеймс Бонд що кара Астън и БМВ ?
Това което не можеш да разбереш според мен е ,че макар и "евтини" пластмасови елементарни и т.н. и мъсъл карите си имат имидж и излъчване и те казват нещо за собственика си освен - нямам пари за ферари.

- това никой не го е отричал .
Ясно ,че масово имат секви боклуци Въпреки ,че опре ли до цена...пак ще е трудно да спорим.

- то няма какво да се спори - валю фор мъни е територия на американците . Но това е много труден спор , щот качеството на колата е субективен критерии . ФВ например могат да кажат , че правят по изгоден продук от Ауди , че и от БМВ с напълно конкурентна техника ... после пък Киа/Хюндай идват с еднакво удобни и мощни коли на още по-ниски цени ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The_Ancient » 18 Сеп 2011, 7:01

K_Ilkov написа:
The_Ancient написа:Е имат как да немат - :idea:

супер звучи и ми се ще да го видя на живо
ама да казваш че имат еди ква си кола преди да е тръгнала е несериозно ...

Ти пък да храниш без да си прегледал сайта е още по-несериозно :mhihi:
http://www.chevrolet.com/volt/availabil ... lt_image_1

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум