"Продуктово остаряване"

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

"Продуктово остаряване"

Мнение от vlad0 » 16 Сеп 2011, 18:19

Интереснно филмче... ;) Малко е крайно на моменти, но има доста логика в него ;)

Част 1 - http://vbox7.com/play:m3c2074505
Част 2 - http://vbox7.com/play:md3cb324ee
Част 3 - http://vbox7.com/play:m15bfae404
Част 4 - http://vbox7.com/play:ma87574c05
Част 5 - http://vbox7.com/play:m26f61963a

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Re: "Продуктово остаряване"

Мнение от Zagy » 16 Сеп 2011, 18:55

Гледах го тая сутрин... честно казано отдавна съм си мислил, че почти всички продукти на пазара за "програмирани" да се скапват на определено време...
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 16 Сеп 2011, 20:33

Тоя филм се едно са го правили за новите модели на БМВ :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 16 Сеп 2011, 20:53

За да има развита икономика и високи заплати, трябва да има потребление, кyпyване- изхвърляне. Един вид бачкаш за да консyмираш.

русата мафия!
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от Ronka » 16 Сеп 2011, 20:54

Нищо след 96-та ... :mhihi:
ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 16 Сеп 2011, 21:00

като гледам кои сте писали сте все хубави хора- чак сега ли се усетихте за тея номера ;) ама Ронсъна е права, което е учудващо- нищо след '96г. не си заслужава ;)
Изображение
Изображение

русата мафия!
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от Ronka » 16 Сеп 2011, 21:05

ms написа:като гледам кои сте писали сте все хубави хора- чак сега ли се усетихте за тея номера ;) ама Ронсъна е права, което е учудващо- нищо след '96г. не си заслужава ;)

Тчшшш малко си слушкАл ... а винаги съм права :mhihi:

Малко си позволявам на клиентите да казвам, че ... новите стоки държат според гаранцията...
то е изчислено, иначе кво ...аз имам още работещ тв Велико Търново 85,печка Мечта, пералня Перла и една 486-ца :mhihi: Да не кажа,че жеУезно е34 ... :bowdown:
ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 16 Сеп 2011, 21:17

Ronka написа:...аз имам още работещ тв Велико Търново 85,печка Мечта, пералня Перла ...

я, такива и аз имам и още бачкат на село, имам и един Рубин дето тежи 70 кила и той бачка още...
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 16 Сеп 2011, 21:26

Многоо съм доволен,че точно за принтер говореха,защото имам многоо опит и сертификати в тази област специално за ХП. Та за мастилено струйните принтери не е вярно това което твърдят, да има сървис стейшън и той се препълва. но принтера не е програмиран да спира да работи т.е тази част не е вярна.
Че тези принтери найстина са еднодневки е факт.
Подобен принтер се продава в магазина за 60-100 лева. Двете му мастилници отделно струват по 40-50 лв всяка. При мен идваха масово хора с подобни принтери с проблеми след като изтече гаранцията и аз и колегите ми ги съветвахме същото да си купят нов.
Идеята на тези принтери е,че един вид са безплатни като с ГСМ-ите с абонаментен план.
Да се произведе примерно струва 30-40 евро а се продава за 10 евро останалото е транспорт надценки и т.н по веригата.
Т.е производителя ги продава на загуба с цел да печели от консумативи. Части не се произвеждат защото те оскъпяват производството и само за справка в сервиза в които работих = Диагностика = 24 лв Профилактика 48 лв за принтер струващ 60 лева вие си направете сметката дали си струва изобщо части да се произвеждат.
За съжаление останалата част от филмчето е доста вярна,че нещата се проектират дефектират.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 16 Сеп 2011, 22:41

AcOrP написа:Многоо съм доволен,че точно за принтер говореха,защото имам многоо опит и сертификати в тази област специално за ХП. Та за мастилено струйните принтери не е вярно това което твърдят, да има сървис стейшън и той се препълва. но принтера не е програмиран да спира да работи т.е тази част не е вярна.
Че тези принтери найстина са еднодневки е факт.
Подобен принтер се продава в магазина за 60-100 лева. Двете му мастилници отделно струват по 40-50 лв всяка. При мен идваха масово хора с подобни принтери с проблеми след като изтече гаранцията и аз и колегите ми ги съветвахме същото да си купят нов.
Идеята на тези принтери е,че един вид са безплатни като с ГСМ-ите с абонаментен план.
Да се произведе примерно струва 30-40 евро а се продава за 10 евро останалото е транспорт надценки и т.н по веригата.
Т.е производителя ги продава на загуба с цел да печели от консумативи. Части не се произвеждат защото те оскъпяват производството и само за справка в сервиза в които работих = Диагностика = 24 лв Профилактика 48 лв за принтер струващ 60 лева вие си направете сметката дали си струва изобщо части да се произвеждат.
За съжаление останалата част от филмчето е доста вярна,че нещата се проектират дефектират.

Хич не си прав,защото в трета серия/част говирят именно за еепрома дето гледа колко са страниците,ние в офиса имаме няколко принтера дето на 6-8 месеца светва че трябва да се смени ментел скита или там както му е името,тоест тоя не може да бачка,спира тотално и се сменя една част от хардуера където е тоя чип/брояч,като се смени печата пак 400 000 страници,ментел скита струва около 800 лева а принтера около 1200...Ами проекторите,имаме няколко,единия един ден изгасна,оказа се че лампата не е изгоряла,ами един брояч е казал на един контролер че трябва да спре,аз съм завършил електроника,байпаснах брояча,направих и байпас на вентилатора за охлаждане и сега бачка проектора,една крушка струва около ...800 лева,а проектора ..1200 лева..

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 16 Сеп 2011, 22:55

AcOrP написа:За съжаление останалата част от филмчето е доста вярна,че нещата се проектират дефектират.

За съжаление цялото филмче е вярно ...
и ако всеки се замисли ще види, че малко или много е брънка в тая верига

човешката лакомия е безгранична ... и рано или късно ще ни погуби
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Мнение от michev » 16 Сеп 2011, 23:01

Колите, слизащи сега от конвейрите в момента, май няма и да стигнат до нас, изхождайки от 3 до 5 годишната гаранция, която им дават :mhihi:
only rear wheel drive

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 16 Сеп 2011, 23:07

E.Димитров, acorp-a е прав. Изключително прав при това.
А ти говориш за SMB устройства, чиято цел е business-continuity. Аз също побългарявам редовно разни неща, на ниво потребител, но високия клас устройства имат други цели и функции. Да речем, че въпросния lifecycle management е планиран по други параметри.

И наистина няма нужда да влизаме в спорове. Компания която продава устройства под договор, обвързана със SLA и темподобни клаузи, последното което иска е да й се скапват устройствата на първата година.

Докато устройствата за крайни потребители са друга тема. Филмчето покрива consumer products на 100%. Нито дума не става за SMB, Enterprise и т.н.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 16 Сеп 2011, 23:14

И кой има полза от неразвалящ се автомобил, неразвялаща се печка? Никой!
Всеки следващ клас техника е по- усъвършенстван и щадящ природата, с по-малко разход на енергия. Аз лично нямам развалени yреди в къщи, но пък имах избор, когато ги кyпyвах за разлика от 95-та.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525dA '09
Мечтае да кара: ново БМВ

Мнение от batvlady79 » 17 Сеп 2011, 0:00

Напротив - по-добре нещо да се чупи на 10 год веднъж, отколкото постоянно да си купуваш по-нов и нов модел и да пръскаш време и пари. Да не говорим че новите модели са и по-скъпи щото видиш ли имат повече екстри. За крушките пък дето показаха - вярно на 1000%, за две години на една фасунка съм купил 7 пъти крушката...
Всичко във филмчето е истина, браво колега, от кога търся нещо подобно да видя. В този ред на мисли - 2003 г. си купих Нокия 8310. В момента я ползвам още и батерията издържа по 3-4 дни. Как мислите - дали ще я сменя скоро с някой едногодишник с цветен дисплей, навигация другите екстри дето като го изтървеш и приключва мача ? - не естествено. Другата седмица ще си поръчам от Англия нова оригинална батерия, струваща 10 паунда и пак ще издържа по една седмица без да го зареждам. :yes:
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..

Следваща

Назад към Извън Темата