Нуждая се от съвет за BMW 318, '93 год. М40

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: x5 e53 3.0 d

Re: Нуждая се от съвет за BMW 318, '93 год. М40

Мнение от go6o_lud » 15 Сеп 2011, 10:43

Колега нема да се плашиш, запретваш ръкави и почваш, части има колкото си искаш, малко желание да имаш и квито и проблеми да имаш, ще ги оправиш :yes: карай си колата и не се притеснявай.

ПП. И едно мое лично мнение- ако газовата не ти е инжекцион- МАХНИ Я :mhihi: :driving:
To be the best, you have to fight to beat the best !!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 15 Сеп 2011, 14:24

И защо да маха газта ако не е ГИ, не разбирам 8)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 15 Сеп 2011, 14:37

Ако ще спорите за ГИ вс обикновена отворете нова тема ;)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Bel!al » 15 Сеп 2011, 16:25

@bum_bum нека да кажат (за газта), ако може, да се образовам малко.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: x5 e53 3.0 d

Мнение от go6o_lud » 15 Сеп 2011, 22:37

NikiNikolov написа:И защо да маха газта ако не е ГИ, не разбирам 8)

За това пише мое лично мнение колега ;)
To be the best, you have to fight to beat the best !!!

Потребител
Аватар

Мнение от Bel!al » 23 Окт 2011, 18:46

Малко да си ползвам темата...Водих колата на сервиз, заради оборотите, и според монтьора се оказа ламбда сондата. Която ми смениха април или май, беше Bosch универсална, сложиха ми пак такава. Питах монтьора от какво може да е, той ми вика, че по-принцип тези сонди на Bosch ,много рядко се износвали ?! До сега имало 1/2 случая, и ми стана странно, чак толкова качествени ? Другото което искам да питам, доколкото четох, не е много добре, сондата да е универсална, поне година няма ли да изкара ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e-36 вече и е39
Мечтае да кара: х6 ама има време

Мнение от jorfii » 25 Окт 2011, 12:05

Колега до колкото знам ако е ламбда сондата то би трябвало оборотите да са нормални докато колата е студена (стрелката е в синьото) защото колата работи по предварително зададени параметри на компа преди колата да загрее сондата започва да действа и изпраща информация към компютъра едва след като колата загрее и стрелката излезе от синята зона, но може и да греша. :D
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 25 Окт 2011, 12:09

Bel!al написа:Малко да си ползвам темата...Водих колата на сервиз, заради оборотите, и според монтьора се оказа ламбда сондата. Която ми смениха април или май, беше Bosch универсална, сложиха ми пак такава. Питах монтьора от какво може да е, той ми вика, че по-принцип тези сонди на Bosch ,много рядко се износвали ?! До сега имало 1/2 случая, и ми стана странно, чак толкова качествени ? Другото което искам да питам, доколкото четох, не е много добре, сондата да е универсална, поне година няма ли да изкара ?

Виж колко стува при дилъра и сравни колко си дал ти.
Няма хубави и евтини неща. Само банички с боза ;)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Bel!al » 25 Окт 2011, 12:25

Цената в смисъл ? По-скоро ме интересуваше дали не ме лъжат за много качествените Bosch сонди, и доколко е проблем, че сондата е универсална ?
@jorfii ами май наистина като запаля, няма проблем с оборотите, чак като повърви се появява проблема ..

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E38
Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40

Мнение от jakson » 25 Окт 2011, 12:38

Bel!al написа:Та значи наскоро (април) без да си имам хабер от BMW-та и двигатели се набутах с въпросната кола. Купих я от познат на нашите, била гаражна, пазена била, ала бала, АГУ и тн. И наистина колата имаше запазен външен вид, макар, че малко не си държеше оборотите (на бензин) и в началото при потегляне "прекъсваше". Е прекъсването с времето изчезна, ама това с оборотите не, след посещение на сервиз, се оказа, че най-вероятно е бензиновата помпа, китайска около 100 лв., BOSCH около 265 лв. После забелязах, че предния калник си има една изгнила "дупка", вярно стара кола, ама взе да ми идва в повече. Тогава се позачетох из форума (след дъжд качулка) и се оказа, че на всичко отгоре, колата е с двигател M40, за които не прочетох нищо добро-проблем с хидравлични повдигачи и колянов вал и разни други. А колата е на около 375 000 км, та освен горепосочените проблеми, може и "вродените" на двигателя да ме връхлетят ? Та въпроса ми е дали да я разкарам ? И да си взема някой свестен Е36, ама с какъв двигател и тн ?

Колега личи си, че не си чел много във форума.
Калника е цял, доло прагчето не е отделно, просто има спец. слой покритие за да не ръждясва.
Калника се сменя лесно. Около 30 лв е 1.
За помпата и тя не е много пари на старо върти ми се нещо около 40 лв.
Може и проблема да не е от нея.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 25 Окт 2011, 13:46

Bel!al написа:Цената в смисъл ? По-скоро ме интересуваше дали не ме лъжат за много качествените Bosch сонди, и доколко е проблем, че сондата е универсална ?
@jorfii ами май наистина като запаля, няма проблем с оборотите, чак като повърви се появява проблема ..

Аз лично не съм фен на универсалните. Има хора, които ги карат и казват, че са ОК.
По-миналата година си взех оригинална сонда Бош от дилър в Германия, щото тия тук им нямам доверие. Цената е 400лв. Малко повече е оригиналната от Дару.
Прави сметка какво си взимаш за 100-тина лв.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krisu » 25 Окт 2011, 15:41

Брат, не че нещо ама предполагам колата е на тоя хал, заради такива компромиси относно поддръжката и. Универсално тва, универсално онва.... абе купувай неща които са за твоя мотор. То верно, че има колеги дето побългаряват всичко... ама ти си взимай тва което е по каталози за теб и поне една идея по спокоен да бъдеш. Хидравличните повдигачи, да не мислиш, че са проблем само на М40? Квато и кола да вземеш, сипваш ли и шит масалце, ще ти се разтракат.
Coulthard написа:Ти кон дето бяга да не яде виждал ли си ?

Потребител
Аватар

Мнение от Bel!al » 26 Окт 2011, 0:37

bum_bum написа:Аз лично не съм фен на универсалните. Има хора, които ги карат и казват, че са ОК.
По-миналата година си взех оригинална сонда Бош от дилър в Германия, щото тия тук им нямам доверие. Цената е 400лв. Малко повече е оригиналната от Дару.
Прави сметка какво си взимаш за 100-тина лв.

Ясно, то долу-горе и аз това прочетох из форума.

Предишна

Назад към E36