Климатроник - недостатъчен дебит , решено

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Климатроник - недостатъчен дебит , решено

Мнение от bum_bum » 17 Юни 2011, 19:01

А на компакта дали има лесен достъп до радиаторчето, че там не съм много в час с архитектурата :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 17 Юни 2011, 23:58

Да наистина на препарата пише че трябва да се измие обилно с вода и аз не го направих и на другия ден беше голям смях . Като мало дете се смях , а колегата взе да търси гъба да се изкъпе направо :mhihi: :mhihi: , работата беше в това че взеха да излизат отвреме-навреме балончета и пръски . Усилих вентилатора по едно време и взе да фърля като гейзер пяна , така се разпени че централната духалка се напълни цялата :mhihi: :mhihi: :mhihi: абе смях голям . Явно от това че не съм промил след това с вода се получи тоя ефект ама след известно време секна тъй че споко. Радвам се че се е получило и при други колеги . Аз естествено не спрях дотук и нападнах домашната клима , страхотия стана сега е ледник . Само се дразня че като питах техниците дет ми слагаха климата на колко време може и е хубаво да се прави някаква профилактика и евентуално почистване ми се изсмяха и казха че съм щял да си карам така години. Е да ама не вътршната пита ( имам лесен достъп че съм с долен монтаж ) така се е набъкала с кво ли не и няма почистване шреди съм пробвал с разни работи и то това за няма и две години . В БГ има много прах тъй че обръщайте внимание на всякакъв вид вентилационни филтри и сменяйте два пъти по-често от нормално предвиденото и доволни ще останете . Успех.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 18 Юни 2011, 13:55

bum_bum написа:А на компакта дали има лесен достъп до радиаторчето, че там не съм много в час с архитектурата :mhihi:

От към мотора, махаш филтрите и си ти.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Compact E36 Individual

Мнение от Graphite » 18 Юни 2011, 21:17

И мен ме интересува процедурата за компакта... че и аз май към тази процедура се насочвам! Темата е за полезни! :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 18 Юни 2011, 21:44

Съвсем сгодно начи. Тия дни ще го пробвам да видим кво ще излезе.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60
Детайли за колата: 523i 06'

Мнение от Диан » 19 Юни 2011, 19:42

Явно при компакта е по-лесно щом е при двигателя. На останалите намерили къде да го сложат този филтър :ranting: . Отначалото се пробвах в гаража (дето като вкарам колата и само едната врата се отваря) да правя тези процедури, ама след като се сгънах няколко пъти на осмица видях, че йогата не ми се отдава и се наложи да изляза на по-широко. :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 M54 '01

Мнение от jbankov » 20 Юни 2011, 11:42

bum_bum написа:А на компакта дали има лесен достъп до радиаторчето, че там не съм много в час с архитектурата :mhihi:

Правилното е да кажеш "с конструкцията"...съжалявам, професионално изкривяване :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36 318 IS седан

Мнение от Iskren » 22 Юни 2011, 15:26

Да попитам и аз :) Като пръскаш от отвора на филтъра в коя посока се пръска, към двигателя или купето :) не съм развалял и не знам дали се вижда.
2. От къде се изтича мръсотията, казахте някаква пробка ама пробка пробка(с кранче нещо) или някаква тръбичка за конденза примерно, и отдолу под колата ли се стича или да го чакам с някакъв съд някъде в колата :)
3. Къде се намира тръбичката за конденза(понякога като пусна климатика и мирише на мокри чорапи :) ) Та да не се е запушила и нея да проверя. И един път на дълго пътуване пускам, спирам климатроника и при едно от пусканията все едно някой пръсна със спрей от централната духалка :)
Мерси
ISкрен
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Graphite » 22 Юни 2011, 16:43

Мириса на Мръсни чорапи идва от мръсния филтър който вече не може да се нарече филтър.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 22 Юни 2011, 16:52

jbankov написа:

Правилното е да кажеш "с конструкцията"...съжалявам, професионално изкривяване :dunno:

:OT: нарочно го казах, чак толкова неграмотен не съм :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Диан » 25 Юни 2011, 16:33

Iskren написа:Да попитам и аз :) Като пръскаш от отвора на филтъра в коя посока се пръска, към двигателя или купето :) не съм развалял и не знам дали се вижда.
2. От къде се изтича мръсотията, казахте някаква пробка ама пробка пробка(с кранче нещо) или някаква тръбичка за конденза примерно, и отдолу под колата ли се стича или да го чакам с някакъв съд някъде в колата :)
3. Къде се намира тръбичката за конденза(понякога като пусна климатика и мирише на мокри чорапи :) ) Та да не се е запушила и нея да проверя. И един път на дълго пътуване пускам, спирам климатроника и при едно от пусканията все едно някой пръсна със спрей от централната духалка :)
Мерси

1. Където трябва да вкараш новият филтър, там пръскаш.
2. за пробката не знам как можеш да я провериш. Тя трябва да си е постоянно отворена, няма тапа
3. За този случай немога да кажа нищо...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 25 Юни 2011, 18:40

Iskren написа:Да попитам и аз :) Като пръскаш от отвора на филтъра в коя посока се пръска, към двигателя или купето :) не съм развалял и не знам дали се вижда.
Мерси

По точка 1 към купето пръскаш. По точка 2 намира с в пластмасовата кутия обграждаща топлообменника ( изпарителя ) на климата и изхода се удължава с тръбичка мисля пластмасова и изтича през нея отдолу под колата по средната линия над скоростната кутия почти , но се вижда отдолу като погледнеш прохода за кардана. И има голяма вероятност от запушване на тая тръбичка , но пък тогава ще ти се получава нещо като конденз по стъклата ( като зацапани стоят отвътре) че няма къде влагата да ходи . Иначе ако нямаш тези признаци ( ама и отдолу гьолче трябва да става като спреш след работа на климата ) имаш зацапан ( задръстен ) клима-филтър и тпй също задържа в такъв случай влага и оттам и мириса .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Graphite » 14 Сеп 2011, 8:51

Колеги, имам няколко въпроса и аз :
Става въпрос за Компакт

След като се свалят Двата филтъра отпред от към двигателя Нищо не се вижда като пита или каквото и да е било.
Къде да я търся?

Има няколко вида спрей Synt? кой от тях сте ползвали? единия пише че е за Домашни климатични системи (този който върви с "маркуча") друг който аз съм взел - пише че става и за коли (но няма такъв маркуч а му се наставят едни накрайници за да се получи нещо с което да впръскваш) и други видове който са за външни климатични тела и ..др.
Та първия или втория вид сте ползвали?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 97' E36 m43b18 sedan
Мечтае да кара: E34

Мнение от svilgg » 14 Сеп 2011, 12:40

Кълна се в Господа , аз съм със същия проблем откакто съм взел колата.
Дигитално управление 97-ми набор
колата ми е италианка и като я купих , естествено цялата климатична система беше опразнена, нямаше даже капка масло.
Е викам си , искам климатик.
Отивам , одраха ме 100 лева за зареждането (преди 3 години). 20 лвеа за филтъра , сам си го сменях.
Пускам аз , е не духа и недуха :dunno: . абе духа студено , ама като знам на баща ми колата - на 2-ра степен , фащам менингита ... :mhihi: Хонда ЦРВ
връщам се при майстора , викам не духа , оня ми вика , за да духа трябва да се засилваш повече , и аз :shock: :shock: :shock:
и аз ко да правя засилвам се... абе духа студено ама слаба работа ... така ..
сдобих се от едно място с цяла бутилка фреон , викам си ще зареждам до пръсване , тука нещо не е наред работата.
намирам познат, климатикаджия , викам бате зареждай колкот ти душа сака... Благодарности на Панайот от Русе , също беемвист ...
заредихме , колкото позволява ... е ся духа малко повече ама пак не ми изстиват краката :dunno: ...

е ся ако не се фана да напрая тая цялата операция , пък е ма на ... даже спирам да пиша ами отивам да зема тоя спрей и ще окъпя всичко с него ... :bang: :bang: :bang:
Изображение
Изображение
АЗ ЖИВЕЯ ТУК :kuku:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Диан » 14 Сеп 2011, 13:37

моят спрей е за автомобили и домашни - без маркуч, с пластмасови накрайници нанизващи се един на друг
Сменяйте филтрите, пръскайте на воля - ефект има
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36