Климатроник - недостатъчен дебит , решено
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
57 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Климатроник - недостатъчен дебит , решено
А на компакта дали има лесен достъп до радиаторчето, че там не съм много в час с архитектурата 

Да наистина на препарата пише че трябва да се измие обилно с вода и аз не го направих и на другия ден беше голям смях . Като мало дете се смях , а колегата взе да търси гъба да се изкъпе направо
, работата беше в това че взеха да излизат отвреме-навреме балончета и пръски . Усилих вентилатора по едно време и взе да фърля като гейзер пяна , така се разпени че централната духалка се напълни цялата
абе смях голям . Явно от това че не съм промил след това с вода се получи тоя ефект ама след известно време секна тъй че споко. Радвам се че се е получило и при други колеги . Аз естествено не спрях дотук и нападнах домашната клима , страхотия стана сега е ледник . Само се дразня че като питах техниците дет ми слагаха климата на колко време може и е хубаво да се прави някаква профилактика и евентуално почистване ми се изсмяха и казха че съм щял да си карам така години. Е да ама не вътршната пита ( имам лесен достъп че съм с долен монтаж ) така се е набъкала с кво ли не и няма почистване шреди съм пробвал с разни работи и то това за няма и две години . В БГ има много прах тъй че обръщайте внимание на всякакъв вид вентилационни филтри и сменяйте два пъти по-често от нормално предвиденото и доволни ще останете . Успех.

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
bum_bum написа:А на компакта дали има лесен достъп до радиаторчето, че там не съм много в час с архитектурата
От към мотора, махаш филтрите и си ти.

- Graphite
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Compact E36 Individual
И мен ме интересува процедурата за компакта... че и аз май към тази процедура се насочвам! Темата е за полезни! 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Съвсем сгодно начи. Тия дни ще го пробвам да видим кво ще излезе.
- Диан
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60
- Детайли за колата: 523i 06'
Явно при компакта е по-лесно щом е при двигателя. На останалите намерили къде да го сложат този филтър
. Отначалото се пробвах в гаража (дето като вкарам колата и само едната врата се отваря) да правя тези процедури, ама след като се сгънах няколко пъти на осмица видях, че йогата не ми се отдава и се наложи да изляза на по-широко. 

- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
bum_bum написа:А на компакта дали има лесен достъп до радиаторчето, че там не съм много в час с архитектурата
Правилното е да кажеш "с конструкцията"...съжалявам, професионално изкривяване

- Iskren
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 318 IS седан
Да попитам и аз
Като пръскаш от отвора на филтъра в коя посока се пръска, към двигателя или купето
не съм развалял и не знам дали се вижда.
2. От къде се изтича мръсотията, казахте някаква пробка ама пробка пробка(с кранче нещо) или някаква тръбичка за конденза примерно, и отдолу под колата ли се стича или да го чакам с някакъв съд някъде в колата
3. Къде се намира тръбичката за конденза(понякога като пусна климатика и мирише на мокри чорапи
) Та да не се е запушила и нея да проверя. И един път на дълго пътуване пускам, спирам климатроника и при едно от пусканията все едно някой пръсна със спрей от централната духалка 
Мерси

2. От къде се изтича мръсотията, казахте някаква пробка ама пробка пробка(с кранче нещо) или някаква тръбичка за конденза примерно, и отдолу под колата ли се стича или да го чакам с някакъв съд някъде в колата

3. Къде се намира тръбичката за конденза(понякога като пусна климатика и мирише на мокри чорапи

Мерси
- Graphite
- кандидат ентусиаст
-
Мириса на Мръсни чорапи идва от мръсния филтър който вече не може да се нарече филтър.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
jbankov написа:bum_bum написа:А на компакта дали има лесен достъп до радиаторчето, че там не съм много в час с архитектурата
Правилното е да кажеш "с конструкцията"...съжалявам, професионално изкривяване

- Диан
- кандидат ентусиаст
-
Iskren написа:Да попитам и азКато пръскаш от отвора на филтъра в коя посока се пръска, към двигателя или купето
3. Къде се намира тръбичката за конденза(понякога като пусна климатика и мирише на мокри чорапи) Та да не се е запушила и нея да проверя. И един път на дълго пътуване пускам, спирам климатроника и при едно от пусканията все едно някой пръсна със спрей от централната духалка
Мерси
1. Където трябва да вкараш новият филтър, там пръскаш.
2. за пробката не знам как можеш да я провериш. Тя трябва да си е постоянно отворена, няма тапа
3. За този случай немога да кажа нищо...

Iskren написа:Да попитам и азКато пръскаш от отвора на филтъра в коя посока се пръска, към двигателя или купето
3. Къде се намира тръбичката за конденза(понякога като пусна климатика и мирише на мокри чорапи) Та да не се е запушила и нея да проверя. И един път на дълго пътуване пускам, спирам климатроника и при едно от пусканията все едно някой пръсна със спрей от централната духалка
Мерси
По точка 1 към купето пръскаш. По точка 2 намира с в пластмасовата кутия обграждаща топлообменника ( изпарителя ) на климата и изхода се удължава с тръбичка мисля пластмасова и изтича през нея отдолу под колата по средната линия над скоростната кутия почти , но се вижда отдолу като погледнеш прохода за кардана. И има голяма вероятност от запушване на тая тръбичка , но пък тогава ще ти се получава нещо като конденз по стъклата ( като зацапани стоят отвътре) че няма къде влагата да ходи . Иначе ако нямаш тези признаци ( ама и отдолу гьолче трябва да става като спреш след работа на климата ) имаш зацапан ( задръстен ) клима-филтър и тпй също задържа в такъв случай влага и оттам и мириса .
- Graphite
- кандидат ентусиаст
-
Колеги, имам няколко въпроса и аз :
Става въпрос за Компакт
След като се свалят Двата филтъра отпред от към двигателя Нищо не се вижда като пита или каквото и да е било.
Къде да я търся?
Има няколко вида спрей Synt? кой от тях сте ползвали? единия пише че е за Домашни климатични системи (този който върви с "маркуча") друг който аз съм взел - пише че става и за коли (но няма такъв маркуч а му се наставят едни накрайници за да се получи нещо с което да впръскваш) и други видове който са за външни климатични тела и ..др.
Та първия или втория вид сте ползвали?
Става въпрос за Компакт
След като се свалят Двата филтъра отпред от към двигателя Нищо не се вижда като пита или каквото и да е било.
Къде да я търся?
Има няколко вида спрей Synt? кой от тях сте ползвали? единия пише че е за Домашни климатични системи (този който върви с "маркуча") друг който аз съм взел - пише че става и за коли (но няма такъв маркуч а му се наставят едни накрайници за да се получи нещо с което да впръскваш) и други видове който са за външни климатични тела и ..др.
Та първия или втория вид сте ползвали?

- svilgg
- ентусиаст
-
- Кара: 97' E36 m43b18 sedan
- Мечтае да кара: E34
Кълна се в Господа , аз съм със същия проблем откакто съм взел колата.
Дигитално управление 97-ми набор
колата ми е италианка и като я купих , естествено цялата климатична система беше опразнена, нямаше даже капка масло.
Е викам си , искам климатик.
Отивам , одраха ме 100 лева за зареждането (преди 3 години). 20 лвеа за филтъра , сам си го сменях.
Пускам аз , е не духа и недуха
. абе духа студено , ама като знам на баща ми колата - на 2-ра степен , фащам менингита ...
Хонда ЦРВ
връщам се при майстора , викам не духа , оня ми вика , за да духа трябва да се засилваш повече , и аз
и аз ко да правя засилвам се... абе духа студено ама слаба работа ... така ..
сдобих се от едно място с цяла бутилка фреон , викам си ще зареждам до пръсване , тука нещо не е наред работата.
намирам познат, климатикаджия , викам бате зареждай колкот ти душа сака... Благодарности на Панайот от Русе , също беемвист ...
заредихме , колкото позволява ... е ся духа малко повече ама пак не ми изстиват краката
...
е ся ако не се фана да напрая тая цялата операция , пък е ма на ... даже спирам да пиша ами отивам да зема тоя спрей и ще окъпя всичко с него ...

Дигитално управление 97-ми набор
колата ми е италианка и като я купих , естествено цялата климатична система беше опразнена, нямаше даже капка масло.
Е викам си , искам климатик.
Отивам , одраха ме 100 лева за зареждането (преди 3 години). 20 лвеа за филтъра , сам си го сменях.
Пускам аз , е не духа и недуха

връщам се при майстора , викам не духа , оня ми вика , за да духа трябва да се засилваш повече , и аз

и аз ко да правя засилвам се... абе духа студено ама слаба работа ... така ..
сдобих се от едно място с цяла бутилка фреон , викам си ще зареждам до пръсване , тука нещо не е наред работата.
намирам познат, климатикаджия , викам бате зареждай колкот ти душа сака... Благодарности на Панайот от Русе , също беемвист ...
заредихме , колкото позволява ... е ся духа малко повече ама пак не ми изстиват краката

е ся ако не се фана да напрая тая цялата операция , пък е ма на ... даже спирам да пиша ами отивам да зема тоя спрей и ще окъпя всичко с него ...

- Диан
- кандидат ентусиаст
-
моят спрей е за автомобили и домашни - без маркуч, с пластмасови накрайници нанизващи се един на друг
Сменяйте филтрите, пръскайте на воля - ефект има
Сменяйте филтрите, пръскайте на воля - ефект има

57 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4